Sport

Labdarúgás: tíz emberrel nyert a SZEOL SC Mórahalmon

Labdarúgás: tíz emberrel nyert a SZEOL SC Mórahalmon

2015. január 24., szombat
Labdarúgás: tíz emberrel nyert a SZEOL SC Mórahalmon
morahalom_tiszavolan_mj-057

Egymás ellen nyitotta meg a tavaszi felkészülési mérkőzések sorát a Mórahalom VSE és a SZEOL SC. A heves esőzések miatt műfüvön lejátszott találkozón végül az NB III-as szegediek magabiztos, háromgólos sikert arattak.

Nem fogadta kegyeibe az időjárás a csapatokat szombat délelőtt, szűnni nem akaró eső nehezítette a két gárda játékosainak dolgát. A hazaiaknál több hiányzó is volt, míg a szegedieknél újra pályára léphetett a szezon elején súlyos sérülést szenvedett

Hacker Bence

, valamint az FK Szegedtől próbajátékon lévő

Varga Richárd

. A SZEOL SC kontrollálta a mérkőzést, amely mintegy harminc perc alatt kétgólos előnybe is került, majd a harmincadik percben emberhátrányba került a vendégcsapat

Bjedov

kiállítását követően. A félidő vége előtt

Szőke

gólra váltotta az emberelőnyt, ezzel szépített a hazaiak részéről, a rutinos csatár ezúttal is jól használta ki adódó lehetőségét. A második félidőben bár több gólszerzési lehetősége is volt a Mórahalomnak, csak a szegediek tudtak betalálni a kapuba, a játék kiegyenlítettebb lett az első félidőhöz képest, hiszen Tóth Ákos együttese emberhátrányban játszotta le a teljes második félidőt, azonban győzelme így sem forgott veszélyben, így 4-1-re tudtak nyerni a homokhátiak otthonában. A mórahalmiakkal kapcsolatos hír, hogy megegyeztek a St. Mihály FC-től távozó

Halász Krisztiánnal

, a kapus a megye I osztályú csapatban folytatja pályafutását. A Mórahalom legközelebb január 31-én lép pályára felkészülési mérkőzésen, a Felső Tisza-parti stadion műfüves pályáján az FK Szeged ellen 11 órától lépnek pályára a homokhátiak, míg a SZEOL SC szintén január utolsó napján játszik, a Hódmezővásárhelyi FC otthonában, ugyancsak 11 órától.

Felkészülési mérkőzésen:

Mórahalom VSE – SZEOL SC 1–4 (1-2)

Mórahalom, móradombi körút, műfű. Vezette: Soós István

Mórahalom:

Halász – Takács, Vojnic-Zelic, Udvari, Barna, Gonda, Zsoldos, K.Tóth, Magyar, Szalma, Szőke.

Csere:

Bokányi, Szücs, Márki, Németh, Fodor.

Játékos-edző:

Magyar György.

SZEOL SC I. félidő:

Leindler – Bjedov, Dlusztus, Hacker, Varga, Ngalle, Puskás, Grünvald, Bata, Ondrejó, Faragó Bence.

II. félidő:

Garamvölgyi – Busa, Forró, Grünvald, Faragó Béni, Bartyik, Puskás, Mucsi, Beretka, Mihálffy.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Gól:

Szőke ill. Bata (2), Beretka, Faragó Béni.

Kiállítva:

Bjedov (30’) Magyar György:

„Megérdemelt győzelmet aratott a SZEOL, végig a kezében tartotta a mérkőzést. Nekünk ez a mérkőzés megfelelt első felkészülési találkozónak, kellenek az ilyen tanuló mérkőzések is játékosainknak.”

Tóth Ákos:

„Elégedett vagyok, hiszen a felkészülés jelen időszakában a legfontosabb, hogy mindenki játéklehetőséget kapjon, és a futómennyisége meglegyen, ez különösen annak fényében lett igaz, hogy 60 percet emberhátrányban játszottunk. Terhelésnek különösen jó volt ez a mai mérkőzés.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.