Sport

Kosárlabda: drámai küzdelemben nyert a Pécs a Szedeák ellen + FOTÓK

Kosárlabda: drámai küzdelemben nyert a Pécs a Szedeák ellen + FOTÓK

2014. szeptember 26., péntek
Kosárlabda: drámai küzdelemben nyert a Pécs a Szedeák ellen + FOTÓK
DSC_3089

Első hazai felkészülési mérkőzését játszotta pénteken a Naturtex-SZTE Szedeák kosárlabda csapata. Nikola Lazic együttese a Pécs ellen gyakorolt tovább a bajnoki idényre, és bár a végjáték előtt vezetett, egy ponttal alulmaradt baranyai ellenfelével szemben.

Harmadjára találkozott a felkészülési időszakban a két csapat, eddig mindkét együttes egy alkalommal le tudta győzni a másikat.

Balaban

szerezte a meccs első pontját, majd

Vágvölgyi

triplájával folytatódott a jó iramban kezdődött találkozó. Az első negyedet négypontos előnnyel, 21-17-tel zárta a Szedeák. A második játékrészben már többet hibáztak a felek, át is vette a vezetést a Pécs, ekkor

Nikola Lazic

időt kért. Az edző főképp a túl sok könnyen kapott pont miatt volt elégedetlen csapatával, amely előnnyel vonulhatott a nagyszünetre is (33-31). A harmadik negyedben

Mike

játéka lendítette át a holtponton a Szedeákot, de nem tudott ellépni ellenfelétől a szegedi együttes, így a záró negyednek egypontos előnnyel vághattak neki Jereminovék. Kettő perccel a vége előtt 60-55-re vezetett a Szedeák, azonban a Pécs ki tudott egyenlíteni, Balaban újabb kosara pedig közelebb hozta a szegedi győzelmet, azonban a pécsi

Sztojanovic

triplája azt jelentette, hogy újra a vendégeknél volt az előny. A pályán sok időt töltő Balaban dobhatott még két büntetőt a győzelemért, azonban mindkettőt kihagyta, csakúgy, mint pécsi "kollégája", így egyetlen ponttal, 63-62-re a Baranya megyeiek nyerték a pénteki felkészülési mérkőzést. A Szedeák leginkább a tripláknál hibázott, 30 kísérletből mindössze négyet tudott kosárral zárni, emellett pedig a 17 eladott labda is nagyon magas szám. A pécsiek ezzel másodjára győzték le a Szedeákot a nyáron, Nikola Lazic csapata legközelebb kedden, Kecskeméten lép pályára felkészülési mérkőzésen.

Felkészülési kosárlabda-mérkőzésen:

Naturtex-SZTE-Szedeák - Pécsi VSK-Pannonpower 62–63 (21–17, 12–14, 14–15, 15–17)

Szedeák:

Naturtex-SZTE-Szedeák: Jereminov 12, Majstorovic 7/3, Vágvölgyi 10/6, Molnár B. 5, Balaban 17. Csere: Wirth 2, Csorvási L. -, Demeter -, Révész 4, Kuntics -, Mike 5/3.

Vezetőedző:

Nikola Lazics.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.