Sport

Labdarúgás: parázs nyitány várható Makón

Labdarúgás: parázs nyitány várható Makón

2014. augusztus 15., péntek
Labdarúgás: parázs nyitány várható Makón
SZS20140507_mako_morahalom_049

Szombaton útjára indul a labda a megyei I. osztályban: a tavalyi bronzérmes Mórahalom a nyáron változásokon átesett Makó ellen idegenben kezdi meg szezonját. Az első forduló derbijét portálunk élő szöveges tudósítás formájában közvetíti szombaton!

A nyáron elhagyták a makói csapatot a szerb légiósok, így a tavalyi ötödik helyezett főképp helyi futballistákra építkezve várja a 2014/15-ös szezont. Új edzővel fut neki az újabb bajnoki évadnak a makói klub, a gárda korábbi játékosa,

Frank Csaba

irányításával készült fel a csapat a bajnokságra. Nem vár könnyű kezdés a makóiakra, hiszen a Mórahalom elleni meccset követően jövő héten a bajnoki cím egyik várományosához,éppen a korábbi edző,

Bódi Attila

által vezetett Hódmezővásárhelyhez látogatnak, így a Makó számára fontos lehet, hogy kezdésként ne hibázzon „Természetesen, nagyon várjuk már a bajnokság kezdetét, végigcsináltuk a hat hetes felkészülésünket, ezt követően pedig kissé felfokozott érzelmi állapotban vagyunk a nyitány előtt. Mindenképpen győzni szeretnénk szombaton, csak a 3 pont megszerzése lenne elfogadható kezdésként számunkra. Sajnos több sérültünk is van, nem számíthatunk

Béres

,

Szilvási

és

Győri

játékára sem hétvégén, a többiek viszont rendelkezésre állnak” - nyilatkozta Frank Csaba vezetőedző a nyitófordulóval kapcsolatos várakozásairól.

Online

Szombaton 17 órától folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Makó FC - Mórahalom VSE megyei I. osztályú bajnoki mérkőzésről. Szurkoljon velünk kedvenceinek!

A túloldalon a Mórahalom számára már megkezdődött a szezon, hiszen a Magyar Kupa országos főtábláján a Maglód ellen 3-2-re megnyert mérkőzéssel nyitották az új évadot. Az előző bajnokság bronzérmese várhatóan most is ott lesz az élmezőnyben, játékoskerete nem ment át nagyobb változásokon a nyár folyamán. A keret tagjai közül csak a sérült

Bokányi Richárd

nem játszhat hétvégén, ő azonban elülső keresztszalag szakadása miatt hosszabb ideig nem állhat majd a csapat rendelkezésére.

Magyar György

tanítványai tavaly 4-1-s vereségbe szaladtak bele Makón, céljaik eléréséhez azonban szükségük lesz az első fordulóban aratott győzelemre. „A kupameccs miatt már túl vagyunk az első tétmeccsünkön, ettől függetlenül a bajnoki rajtot mindenki várja már a csapatnál. Szoros mérkőzést várok szombaton, azonban jól akarunk kezdeni a bajnokságban. Ellenfelünk talán gyengült, de lehet, hogy a légiósok távozásával éppen erősödtek, hiszen a makói utánpótlás mindig is kiváló volt, ugyanakkor Frank Csaba személye biztos, hogy jót tett a csapatnak, hiszen ezáltal egy makói szív fog dobogni a pálya mellett, egy olyan csapat irányítását felügyelheti, ami makói játékosokból áll, ez pedig sokat jelenthet. Győzelmi reményekkel utazunk szombaton, nem akarunk úgy kezdeni, mint az előző szezonban, amikor három fordulót követően csak egy pontunk volt, és a későbbiekben kapaszkodhattunk az élboly után. Meg szeretnénk szerezni első 3 pontunkat Makón!” - mondta el Magyar György, a Mórahalom játékos-edzője.

A Makó FC várható kezdőcsapata:

Frank Á. - Palotás, Sarnyai, Varga Cs., Pataki, Mátó G., Kovács Zs., Horváth K., Tóth T., Tóth A., Bány.

A Mórahalom VSE várható kezdőcsapata:

Czirják – Barna, Szücs, Udvari, Márki, Magyar, Vojnic-Zelic, Tóth L., Gonda, Szőke, K. Tóth.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.