A mosoly városává tenné Szegedet Szili Katalin pártja

szili_katalin_kre_sajttaj01_gs

Kedd délután a Közéleti Kávéház vendégeként jelentette be indulását az őszi önkormányzati választáson a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt Szegeden. A rendezvényen Szili Katalin pártelnök célkitűzéseikről beszélt, valamint bemutatkozott Németh István polgármesterjelölt is.

Nem csak polgármestert, de 19 körzetben saját jelöltet is állít, egyben pedig egy civil indlót támogat a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt (KTI) – jelentette be Szili Katalin pártelnök a Közéleti Kávéház vendégeként kedd délután. A Roosevelt Téri Halászcsárdában a párt képviselői célkitűzéseikről tartottak előadást, illetve bemutatkozott Németh István polgármesterjelölt is.

szili_katalin_kre_sajttaj02_gs

Szili Katalin szerint az önkormányzatok centralizálása helyett nagyobb beleszólást kell engedni a lakosoknak a települések működésébe. “Az elmúlt 25 évben jól látható, hogy az önkormányzatok mozgástere mindinkább csökkent, kicsit sarkosan fogalmazva inkább a tanácsköztársaság rendszerére hajaz, egyáltalán nem hasonlít arra, amit mi a rendszerváltáskor az önkormányzatiságról gondoltunk. Célunk egyfajta civil kontrollt megteremteni, hogy ne csak négy-ötévente lehessen beleszólni a település jövőjének alakulásában, de folyamatosan tükröt tartsanak az önkormányzatok működésével szemben” – emelte ki a pártelnök. Szili Katalin szerint Szegednek politikai innovációra van szüksége ahhoz, hogy eddig kiaknázatlan lehetőségeit sikeresebben érvényesítse, hiszen óriási lehetőségekkel bír a szerb és a román határ közelsége, előbbivel való szorosabb kapcsolathoz pedig a Vajdaság jelenthet köldökzsinórt.

szili_katalin_kre_sajttaj03_gs

“Nem csak politikai, de gazdaságszemléleti innovációra is szükség van ebben a városban, erre mi egy energetikai és építőipari alapokon nyugvó koncepciót dolgoztunk ki” – mondta el Németh István. A polgármesterjelölt szerint a hosszútávú munkahelyteremtés az egyik legfontosabb feladat Szegeden, ehhez a települést egy visszautasíthatatlan ajánlattá kell tenni a cégek számára. A meglévő kkv-szektor támogatását is prioritásként kezelné a politikus, hiszen a város és a vállalkozók kapcsolatának szorosabbra fonása jelenti az előrelépést. “Ebben egy jól felkészült csapat lesz a segítségemre. A jelöltek feladata az lesz, hogy helyben foglalkozzanak az ott lakók problémáival, így Szeged nem csak a napfény, de a mosoly városává is válhat” – hangsúlyozta Németh István. Bartucz István alelnök hozzátette: a KTI egy befogadó, együttműködést kereső párt, ennek szellemében pedig civil szerzevetek együttműködését is várják

7 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  7. true
  2014. augusztus 7., csütörtök, 04:32
  Válaszolok

  Úgy veszem észre, a normálisabb volt MSZP-sek kezdenek bemenni a KTI-be. Remélem, hogy a … kívül tartják.

 • '>
  6. prepper
  2014. augusztus 6., szerda, 23:53
  Válaszolok

  Némileg kapcsolódik.
  A régmúltból:
  “Kína a mosoly országa. A Szovjetunió meg egy kész röhej.”
  Háááát, ez a civil kontrollos meg tükörtartós gondolatsor már túlmutat a mosolyon.

 • '>
  5. bádogos
  2014. augusztus 6., szerda, 09:06
  Válaszolok

  Kedves Szili Asszony!

  Ebben a városban születtem a sors úgy hozta,hogy életem felét “idegenben éltem. Az elmúlt években visszatértem 33 év után. Szomorúan tapasztalom az emberek közömbösségét és a felelösségérzet hiányát a várossal és környezetével szemben. Valóban Szeged a napfény és a jókedv városa Volt. Sajnálattal tapasztalom naprol napra,hogy a városon ÁRNYÉK és depresszió uralkodik.

 • '>
  4. SP
  2014. augusztus 6., szerda, 08:06
  Válaszolok

  Már a cím is mosolyogtatóan gyermeteg.
  Közpártpénzből halászlézés nem ad derűre okot.

 • '>
  3. Horváth
  2014. augusztus 6., szerda, 07:42
  Válaszolok

  Kedves Katalin! A mosolyt sajnos nem tudjuk megenni…Szegeden márpedig a megélhetéssel vannak gondok. Jó mosolygást kívánok Önnek, otthon.

 • '>
  2. jó zakó
  2014. augusztus 5., kedd, 22:14
  Válaszolok

  Már az is elég volna ha a “napfény városa” fogalom újra igaz lenne.
  Jól tudom, hogy a bajszos, Szili mellett a múltkor még szoci volt?
  Megint elhalásznak majd fél százalékot?

 • '>
  1. dűjjelőre
  2014. augusztus 5., kedd, 21:14
  Válaszolok

  Hát ez meg ki?!