Sok száz ajándék gyűlt össze a Mars téri gyertyagyújtásra + FOTÓK

mars_ter_advent_harmadik23_gsAz ÁGOTA ifjainak szívbemarkoló gyermekelőadása után gyújtották meg az advent harmadik gyertyáját a Mars téren, majd megmutatták a gyűjtőpontokon összegyűlt ajándékokat.

A harmadik lángot Haág Zalán (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő, a kulturális bizottság elnöke és Kothencz János, az ÁGOTA alapítvány elnöke lobbantotta fel. “Ilyenkor nagyobb figyelem fordul a rászorulók felé, de a megváltó születésének ünnepkörében mindannyiunkban felébredhet, megszülethet egy felismerés, hogy az év 365 napból áll, melynek bármelyikén adhatunk szeretetünkből másoknak” – mondta a képviselő. Az ÁGOTA vezetője arról beszélt, hogy több mint hétezer gyereket nevel már a nagykorúvá vált alapítványuk. “A karácsony közeledtével arra is rádöbbenhetünk, hogy nem vagyunk egyedül, most is csak köszönettel tartozunk azért a támogatásért, amit a piacon gyűjtöttek össze nekünk” – emelte ki Kothencz János. A gyertyagyújtás előtt az ÁGOTA gyermekszínjátszó csoportja mutatott be egy szívhez szóló, zenés darabot a befogadásról és a szeretetről.

A Szegedi Vásár és Piac Kft. ügyvezetője, Erdei Péter megmutatta a jelenlévőknek a piacon felállított gyűjtőponton összegyűlt ajándékokat, játékokat, ruhákat. Az alapítvány elnöke megjegyezte, hogy két fuvarral tudják csak elszállítani ezt a sok kedvességet, amit december 18-án az ÁGOTA-karácsonyon adnak majd át, ahol kétezer gyerek fog együtt ünnepelni. Az adományok bemutatójakor Kondé Lajos plébános azt mondta, hogy ha ad az ember, akkor nem kevesebb lesz neki, hanem több, gazdagabbá válik.

3 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  3. goly
  2013. december 16., hétfő, 08:49
  Válaszolok

  Bárcsak minden nap olyan szeretetben, odafigyelésben telne, mint ez az adventi időszak. Ezeknek a gyerekeknek minden nap ilyen odafigyelésre, szeretetre lenne szükségük. Nagyon tisztelem Kothencz Jánost és a csapatát, mert igyekeznek minden napot karácsonnyá tenni.

 • '>
  2. Sarolta
  2013. december 16., hétfő, 06:46
  Válaszolok

  Ez a Kothencz egy elképesztő figura! Minden tiszteletem az Övé! Kellemes Ünnepeket Neki és az összes Ágotásnak.

 • '>
  1. logopedusVissza
  2013. december 15., vasárnap, 17:08
  Válaszolok

  idén se lesz dozerolas?ki érti ezt?