Magyarok karácsonya: Délvidék kitartása lelki útvalóul is szolgál + FOTÓK

2016. december 16., péntek · Hozzászólok

magyarok_karacsonya11_gsImmár kilencedik alkalommal hívták ünnepelni a határon innen és túl élő magyarokat a nemzet karácsonyfája alá, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba. A nemzet találkozóhelyének vendégszeretetét ezúttal Délvidék élvezhette. A rendezvényen az elcsatolt országrészekkel való összefogás fontosságára, a határon átnyúló nemzeti értékekre, és a közös történelmi gyökerekre hívták fel a figyelmet.
Tovább »

A csendről szólt az első adventi ifjúsági imaest Szegeden

2016. december 15., csütörtök · Hozzászólok

imaest_16-12-15

A „face2Face” elnevezéssel rendezett adventi ifjúsági ima estet a Szeged-Csanádi Egyházmegye Ifjúságpasztorációs Irodája (IPC). Az első alkalom célja a találkozás és az imádság volt. Az est során elmélkedés, tanúságtételek, zenei szolgálat és szentgyónási lehetőség kísérte a találkozót, majd a rendezvény egy csendes szentségimádással zárult. Tovább »

Isten mindannyiunkat szeret – a hajléktalanokért gyulladt fel az adventi láng Hódmezővásárhelyen

2016. december 12., hétfő · Hozzászólok

adventi_gyertya_hodmezovasarhely13_gs

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató intézményének adventi koszorúján Kiss-Rigó László, Bán Csaba és Ritz Judit gyűjtotta meg a harmadik gyertyát. Tovább »

Sok munkával, jótékonysági akciókkal készül Karácsonyra a Karitász

2016. december 8., csütörtök · Hozzászólok

Advent_16_kep_szlogenKözeleg a Karácsony, az év legszebb időszaka, mégis sokaknak nehéz szívvel, nélkülözéssel telik az ünnep. A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász ebben az adventi időszakban is több jótékonysági akcióval kívánja segíteni nehéz sorsú embereket, hogy hitet és reményt ébresszen a szeretet ünnepén azokban is, akik rászorulnak, és azokban is, akiknek módjukban áll adni. Tovább »

Következő oldal »