Ha Advent, akkor Bécs! Ha Bécs, akkor Élményvonat!

2017. október 12., csütörtök · 3 hozzászólás

2017-ben már hatodik éve, hogy közvetlen adventi járatokat indít a MÁV Zrt. leányvállalata a Napfény városából a Császárvárosba, Bécsbe! A MÁV Nosztalgia Kft. Élményvonata, a „Napfény Advent Expressz” 2017. november 25-én gördül ki a Szeged Nagyállomásról. Az idei adventi élményutazás két új fakultatív programot is kínál, melyre szeretettel várják az érdeklődőket. Tovább »

Magyarok karácsonya: Délvidék kitartása lelki útvalóul is szolgál + FOTÓK

2016. december 16., péntek · Hozzászólok

magyarok_karacsonya11_gsImmár kilencedik alkalommal hívták ünnepelni a határon innen és túl élő magyarokat a nemzet karácsonyfája alá, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba. A nemzet találkozóhelyének vendégszeretetét ezúttal Délvidék élvezhette. A rendezvényen az elcsatolt országrészekkel való összefogás fontosságára, a határon átnyúló nemzeti értékekre, és a közös történelmi gyökerekre hívták fel a figyelmet.
Tovább »

A csendről szólt az első adventi ifjúsági imaest Szegeden

2016. december 15., csütörtök · Hozzászólok

imaest_16-12-15

A „face2Face” elnevezéssel rendezett adventi ifjúsági ima estet a Szeged-Csanádi Egyházmegye Ifjúságpasztorációs Irodája (IPC). Az első alkalom célja a találkozás és az imádság volt. Az est során elmélkedés, tanúságtételek, zenei szolgálat és szentgyónási lehetőség kísérte a találkozót, majd a rendezvény egy csendes szentségimádással zárult. Tovább »

Isten mindannyiunkat szeret – a hajléktalanokért gyulladt fel az adventi láng Hódmezővásárhelyen

2016. december 12., hétfő · Hozzászólok

adventi_gyertya_hodmezovasarhely13_gs

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató intézményének adventi koszorúján Kiss-Rigó László, Bán Csaba és Ritz Judit gyűjtotta meg a harmadik gyertyát. Tovább »

Sok munkával, jótékonysági akciókkal készül Karácsonyra a Karitász

2016. december 8., csütörtök · Hozzászólok

Advent_16_kep_szlogenKözeleg a Karácsony, az év legszebb időszaka, mégis sokaknak nehéz szívvel, nélkülözéssel telik az ünnep. A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász ebben az adventi időszakban is több jótékonysági akcióval kívánja segíteni nehéz sorsú embereket, hogy hitet és reményt ébresszen a szeretet ünnepén azokban is, akik rászorulnak, és azokban is, akiknek módjukban áll adni. Tovább »

Idén is keresztet állított a Jobbik advent alkalmából

2016. december 4., vasárnap · Hozzászólok

jobbik_adventi_kereszt001kf

Tavaly ledöntötték a keresztjüket, most remélik, hogy ezt nem teszik meg. A migrációs válság miatt fontosnak tartják a keresztállítást, de ez nem jelenti azt, hogy a vallásszabadság nem vonatkozik a keresztényeken kívül másokra. Tovább »

Meggyújtották a második adventi gyertyát is a Dóm téren + FOTÓK

2016. december 4., vasárnap · 11 hozzászólás

advent_masodik_gyertya07_gs

Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora és Kereskényi Sándor református lelkész a második lila színű gyertyát is meggyújtotta Szeged adventi koszorúján. A rektor arra kérte az ünneplőket: a karácsonyi készülődés közben se felejtsenek el lassítani.
Tovább »

Ötödik alkalommal gyűjtenek adományokat advent idején a szegedi rotary klubok

2016. november 29., kedd · 8 hozzászólás

rotary-advent_sajttaj007kf

A Klauzál téren gyűjtik az adományokat. A szegedi cégek mellett művészek, sportolók is segítik azt, hogy a helyi rotary klubok minél több rászorulónak nyújthassanak segítséget. Tovább »

Ég az első gyertya Szeged adventi koszorúján + FOTÓK

2016. november 27., vasárnap · 13 hozzászólás

advent_elso_gyertya08_gsGondoljunk azokra, akik nem tehetik meg, hogy nagy és drága ajándékokat vegyenek karácsonykor, s az ünnepek alatt csillapítsuk lelki szomjunkat is – üzente a szegedieknek Kiss-Rigó László megyés püspök, aki Botka László polgármesterrel gyújtotta meg az első gyertyát a város adventi koszorúján vasárnap délután a Dóm téren.
Tovább »

Magyar Katolikus Püspöki Konferencia: advent a böjt, a bűnbánat és a jócselekedetek ideje

2016. november 26., szombat · Hozzászólok

advent_masodik16_gs

Vasárnap kezdődik az advent, a karácsonyra való lelki felkészülés négy vasárnapon át tartó időszaka. A katolikusok ilyenkor böjttel, bűnbánattal és jócselekedetekkel készülnek Jézus születésének ünnepére – olvasható a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) MTI-hez eljuttatott közleményében. Tovább »

Hagyományokról és ajándékozásról beszélgettek az első szegedi Ridikül Klubban

2016. november 25., péntek · 15 hozzászólás

ridikul_tlk_diossy_klari_lobby_cafe60_gsAz adventi készülődés élménye édesanyaként és nagymamaként sem múlik el, a várakozás csak más megközelítésbe kerül az évek múlásával – vonták le a következtetést az első szegedi Ridikül Klub hölgyvendégei csütörtökön. Juhász Tünde kormánymegbízott, Gujdár Judith szalontulajdonos, Várkonyi Ágnes gyermekgyógyász Dióssy Klárinak elevenítették fel élményeiket arról, hogyan teltek az ünnepek gyermekkorukban és most. Beszélgetésükhöz egy meglepetés férfivendég is csatlakozott Juhász András esperes személyében, aki az est végén azt is elárulta, neki milyen feladatok jutnak az adventi készülődésben.
Tovább »

November utolsó péntekjén ölt ünnepi díszruhát Szeged + FOTÓK

2016. november 16., szerda · Hozzászólok

diszkivilagitas06_gs

Szerelik a karácsonyi díszkivilágítás elemeit a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. szakemberei. Idén két helyen, a nagypostánál és az Anna kútnál lesznek új díszek, amelyeket november 25-étől csodálhatunk meg. Tovább »

Novák Katalin: előremutató kezdeményezés a családszervezetek első adventi jótékonysági vására

2016. október 27., csütörtök · Hozzászólok

Előremutató kezdeményezésnek nevezte a családszervezetek egy hónap múlva megrendezendő első adventi jótékonysági vásárát Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón. Tovább »

Ha Advent, akkor Bécs! Ha Bécs, akkor Élményvonat! – Advent Expressz Szegedről Bécsbe

2016. október 13., csütörtök · Hozzászólok

advent_becs

A MÁV Nosztalgia Kft. idén már ötödik éve indítja el közvetlen adventi járatát a Napfény városából a Császárvárosba, Bécsbe! A MÁV Nosztalgia Élményvonata, a „Napfény Advent Expressz” 2016. november 26-án gördül ki a Szeged Nagyállomásról. Tovább »

Advent utolsó vasárnapján fellobbant a negyedik gyertya is a Dóm téren

2015. december 20., vasárnap · Egy hozzászólás

advent_negyedik_gyertya03_gs

Kaplan Pavle szegedi szerb ortodox parochus és Molnár Gyula természetfotós, a Molnár Dixieland zenekar megalapítója és vezetője közreműködésével gyújtották meg vasárnap késő délután a Dóm téri adventi koszorú negyedik gyertyáját.
Tovább »

Ismét bálaszínház a Dóm téren

2015. december 14., hétfő · Hozzászólok

Balaszinhaz+adventi koszoru

Elmúlnak a régi, jó dolgok – merengenek sokan Szegeden -, Szőke Tisza, Virág Cukrászda, a SZUE, a Tisza (Piros) Úszóház… Ha patinájában nem is, hírében és egyediségében ebbe a sorba tartozott a karácsony előtti hetek szegedi bálaszínháza is, melyet az egyik „huszonegyedik századi szegedikumként” emlegettek azok, akik megkedvelték. A Dóm téren állt a kétezres évek elejétől minden adventkor négy hétig. Tovább »

Fellobbant a harmadik gyertya lángja a város adventi koszorúján + FOTÓK

2015. december 13., vasárnap · Hozzászólok

harmadik_adventi_gyertya13_gs

Advent harmadik vasárnapján, azaz az Úr eljövetelének közeledtét ünneplő örömvasárnapon Balogh Barnabás baptista lelkész és Vajda Attila, az EDF Démász-Szegedi VE olimpiai bajnok kenusa gyújtotta meg közösen a város adventi koszorúján a gyertyát. Tovább »

Odafigyeléssel megelőzhetőek az adventi lakástüzek

2015. december 12., szombat · Hozzászólok

Kis odafigyeléssel és körültekintéssel biztonságosan megteremthető az ünnepi hangulat az adventi időszakban, a gondatlanság következtében azonban akár az egész épület lángra kaphat – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) kommunikációs szolgálata szombaton az MTI-t. Tovább »

Karitász Vásár a nagyáruházban – rászorulókat támogatnak

2015. december 10., csütörtök · Hozzászólok

katolikus_karitasz08_gs

Mákgubóból, csuhéból készített és horgolt angyalkák is sorakoznak az egyházmegyei Karitász hagyományos karácsonyi vásárán, ahol dísztárgyak és kézműves portékák közül lehet válogatni. Azok, akik a nagyáruház földszintjén tőlük vásárolnak, hátrányos helyzetű családokat támogatnak. Tovább »

Invitel: egy-egy kedves szó és üzenet is bearanyozhatja mindazok életét, akik fontosak nekünk

2015. december 8., kedd · Egy hozzászólás

Invitel_eszkozajanlatok02

Beköszöntött az advent ünnepi várakozással teli időszaka. Ilyenkor gyakrabban gondolunk mindazokra, akik fontos szerepet töltenek be életünkben. Magánemberként egyre többször jut eszünkbe a szeretet ünnepe, az üzleti életben pedig sokunknak a karácsony előtti hetek jelentik az év legpörgősebb időszakát. Akár családunkról, akár vállalkozásunkról legyen szó, ne szalasszuk el a lehetőséget, hogy még az ünnepek beköszönte előtt átadjuk jókívánságunkat távol élő rokonainknak, barátainknak vagy éppen üzletfeleinknek. Ehhez nyújt segítséget az Invitel szolgáltatásai mellé nyújtott új, kedvezményes eszközajánlataival.
Tovább »

Fellobbant a második gyertya lángja is a Dóm téren + FOTÓK

2015. december 6., vasárnap · Hozzászólok

advent_masodik16_gs

„A szeretetben nincs félelem, sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet” – ez a Biblia-idézet a félelemmentes élet kulcsát Juhász András református lelkész szerint, aki Balogh Elemér díszpolgárral közösen gyújtotta meg a második gyertyát Szeged adventi koszorúján, a Dóm téren. Tovább »

Osztály az osztályért – iskolások tették szebbé a gyógyuló gyerekek adventjét

2015. december 4., péntek · Hozzászólok

Fenykep_15

Az idei évben 3. alkalommal rendezték meg a Korábban Érkeztem Alapítvány szervezésében az “Osztály az Osztályért” programot. Ezen projekt keretében a programra jelentkező középiskolák és gimnáziumok diákjai, illetve tanáraik az alapítvány mentorainak közreműködésével karácsonyi díszbe öltöztették több kórház és klinika gyermekosztályát, megszépítve a beteg gyermekek és szüleik közelgő adventi ünnepét.
Tovább »

Az adventi várakozás veszélyeire figyelmeztet a katasztrófavédelem

2015. november 30., hétfő · Hozzászólok

A díszes karácsonyi gyertyák és a könnyen meggyulladó ünnepi dekorációk miatt az ünnepi időszakban gyakoribb a lakástüzek száma. A katasztrófavédelem bemutatóinak és a rendszeres lakosságtájékoztatásnak köszönhetően az utóbbi évek statisztikai adatai azt mutatják, hogy évről évre körülbelül tíz százalékkal csökken az ilyen balesetek száma – írja portálunkhoz eljuttatott közleményében a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
Tovább »

Következő oldal »