Megnyitotta kapuit a karácsonyi vásár Szegeden + FOTÓK

November 28-án megnyílt a szegedi Karácsonyi Ünnepi Hetek, mely 2012-ben is három helyszínen várja kilátogatókat, közel egy hónapon keresztül, a Széchenyi téren, a Dóm téren és a Klauzál téren.

A Széchenyi téri ajándékvásár, a tér több pontján forralt bor, kürtöskalács, édességek, sült gesztenye és számos más finomság várja a kilátogatókat. A téren felállított óriás kivetítőn szórakoztató filmek, és adventi műsorok láthatók. Minden pénteken és szombaton 16 és 19 óra között kézműves foglalkozással várj az érdeklődőket a kreatív sarok, ahol bárki készíthet egyedi karácsonyi ajándékot. December 6-án 17.00 órakor még a Mikulás is kilátogat a Széchenyi térre.

Az EDF DÉMÁSZ Zrt. és a Szent-Györgyi Albert Rotary Klub december elsejére elkészíti a szegedi adventi naptárát a Klauzál téren. Az EDF DÉMÁSZ székháza a karácsonyi díszkivilágítás mellett az ablakokban elhelyezett 24 szám jelzi a karácsonyt és az adventet. Az ablakok egy-egy támogató ajándékát rejtik.

Egyedülálló hangulattal csalogat idén is a Dóm téri advent, november 28-tól december 23-ig. A 2000-ben elkezdett rendezvény ma már fontos eseménye Szeged városának és az ide utazóknak. A kézműves vásár, az óriás koszorú, adventi gyertyagyújtások, az 1300 bála szalmabálából épített „bálaszínház” és labirintus, a testet – lelket melengető máglya, a meghitt találkozások és természetesen a Dóm tér csodálatos hangulata teszi feledhetetlenné rendezvényt. A négy adventi vasárnapon ünnepélyes gyertyagyújtásra kerül sor a Dóm téren felállított óriás koszorúnál. Az első gyertyát a hagyományoknak megfelelően közösen gyújtja meg Kiss-Rigó László megyés püspök és Botka László polgármester, december 2-án 17 órakor.

3 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  3. Orthodonticonia
  2012. november 29., csütörtök, 12:51
  Válaszolok

  “Megnyitotta kapuit a karácsonyi vásár” jelezvén egy újabb képmutató ünnep közeledtét ..

 • '>
  2. belvárosi
  2012. november 29., csütörtök, 06:52
  Válaszolok

  tiszta lengyel piac…

 • '>
  1. kisangyal
  2012. november 29., csütörtök, 06:41
  Válaszolok

  szerencsére tavaszi idő van:)