Szegedi tehetségek a Közéleti Kávéházban

Május 4-én 18 órától Fiatal tehetségek Szegeden címmel sorozatot indít a Közéleti Kávéház, melyben az SZTE Tehetségpont tagjait ismerhetik meg az érdeklődők. Elsőként az SZTE Tehetségpont részeként működő Sófi-alapítvány létrehozója, Sófi József és Fiser Béla, egy Sófi-ösztöndíjas hallgató mutatkozik be.

Az első beszélgetés címe: Kell-e támogatni a fiatal szegedi tehetségeket? (Hallgatóból mecénás) Házigazda: Szalay István főiskolai tanár. A rendezvényre a SZAB-székház 103-104. előadótermében kerül sor.
Vendégek: Sófi József, az SZTE Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány létrehozója, a Szegedi Tehetséggondoló Tanács tagja és Fiser Béla, PhD-hallgató (SZTE), Sófi-ösztöndíjas (2010.) Beszélgetőtárs: Arany Mihály újságíró (SZEGEDma.hu, Szegedi Egyetem Magazin) és az SZTE Tehetségpont sajtóreferense.

11 éve működik Szegeden az SZTE Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány, amelynek célja a szegedi tehetségek anyagi támogatása ösztöndíjak által és a kiemelkedő képességű hallgatók teljesítményének erkölcsi elismerése. Továbbá elősegíteni, hogy a fiatalok tehetségük kibontakoztatásával sikeresek legyenek az egyetemi évek alatt, majd a diploma megszerzése után is. Fontos célkitűzés, hogy a támogatásban részesülő fiatal tehetségekből egymást is segítő, együttműködő közösség jöjjön létre.

0 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.