Sport

Labdarúgás: a Csanádpalota lett a nyolcadik utas + FOTÓK

Labdarúgás: a Csanádpalota lett a nyolcadik utas + FOTÓK

2012. március 21., szerda
Labdarúgás: a Csanádpalota lett a nyolcadik utas + FOTÓK

Ötven percen át tíz emberrel küzdve, hősiesen harcolva verte a tavalyi bronzérmes a Dorozsmát. Adrian Sas találata döntött a Felső Tisza parton. A SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa utolsó nyolcaddöntőjét élőben közvetítettük.

0
-
1
Kiskundorozsmai ESK
-
Csanádpalota FC
SZEGEDma.hu CSMMK nyolcaddöntő

Utolsóként a Csanádpalota FC jutott a negyeddöntőbe a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupában, miután a román

Adrian Sas

korai találatával két vállra fektette a Kiskundorozsmai ESK-t. A pályaválasztó hosszú időn át emberelőnyben futballozott az ideges hangulatú találkozón, ám hiába alakított ki számtalan hatalmas helyzetet, azokat sorra elhibázta.

Bernát Péter

és társai ezen az estén nem tudtak túljárni

Bordás Sándor

kapus eszén. A hajrára a dorozsmaiak is tíz főre fogyatkoztak.

Koczkás Zoltán

legényei derekasan állták a rohamokat, megharcoltak a továbbjutásért, sikerük így megérdemelt. A tavalyi bronzérmes tehát megőrizte esélyét, hogy idén is feljusson az országos főtáblára.

A csütörtök reggel 8 órakor kezdődő sorsolás résztvevői:

Hódmezővásárhelyi FC, Tisza Volán SC Szeged, Makó FC (NB III-asok), Ásotthalom TE, Mórahalom VSE, Csongrád TSE, Csanádpalota FC, Mindszent SE (megye I-esek).

Labdarúgó SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa nyolcaddöntő:

Kiskundorozsmai ESK - Csanádpalota FC 0-1 (0-1).

Szeged, Felső Tisza part stadion, műfüves pálya, 120 néző, vezette: Fülöp István Zoltán.

Kiskundorozsma:

Batik G. - Takács A., Kreizler, Mórocz, Bálint T. (Farkas Á. 57'), Nagy N., Szabó Cs., Takács G. (Fröhlich 80'), Fődi (Vágó 78'), Bernát, Vangel. Vezetőedző: Bóka Ferenc.

Csanádpalota:

Bordás - Savin (Sepsik 21'), Nagylaki, Varga, Kukucska, Ureche (Trényi 25'), Sas, Halász, Szellelki, Csókás, Veréb (Bóna 89'). Vezetőedző: Koczkás Zoltán.

Gólszerző:

Sas (9')

Kiállítva:

Kreizler (87'), illetve Szellelki (39') Bóka Ferenc:

"Ami pozitívum: most már volt játékunk, nem úgy, mint Csongrádon. Amikor viszont ziccerbe kerültünk, rossz megoldást választottunk, így az ellenfél kapusának túl sokszor nem is kellett igazán nagyot védenie. Ennek ellenére több találattal is nyerhettünk volna, bár azt éreztem, ha reggelig játszunk, akkor se rúgunk gólt..."

Molnár László (a Csanádpalota elnöke):

"Nagyot küzdöttünk, ennek köszönhetjük a továbbjutásunkat. Sajnos véráldozatokat is követelt a kupa, aggódom a sérültjeink állapotáért."

Online közvetítésünk:

93' Három perc hosszabbítást rendelt el a játékvezető. Mindent egy lapra feltéve támadott ezalatt a pályaválasztó, mely rengeteg ziccert puskázott el ezen a derbin. A ráadásban már nem akadt újabb lehetőség, vége a mérkőzésnek. A hősiesen harcoló Csanádpalota jutott a legjobb nyolc közé a kupában! A sorozat specialistája várhatja a folytatást, nagy az ünneplés a vendégek részéről a műfüvön!
90' Talán az utolsó dorozsmai lehetőség: Bernát Péter 18 méteres szabadrúgása akadt el a falban, majd Farkas Ádámot állították meg lesen.
89' Utolsó cserelehetőségét is kihasználta a Csanádpalota: Bóna Zsolt állt Veréb Tamás helyére.
87'PIROS LAP Kreizler Károly veszítette el türelmét, leütött egy palotait, aki elterült a földön. Ápolás, közben villant a piros kártya. Tízen tíz ellen tehát a végjátékban, létszámban már egyenlő. Ugyanakkor dorozsmai szempontból ez rendkívül rossz hír!
86' Fröhlich remek beadását Vágó Andor egy hajszállal fejelte fölé. Óriási a dorozsmai nyomás, Bernát beadását kikanalazták a védők.
82' Ki tudja, lesz-e még ekkora lehetőség! Bernát cselezte át magát a komplett védelmen, 12 méterről tisztán tüzelhetett, hatalmas bravúrral mentett Bordás. Fröhlich ismételhetett, lövése egy védőről vágódott le. Fröhlich Tamás egyébként Takács Gábor helyére állt be ezt megelőzően.
78' Újabb támadó érkezett a dorozsmai csapatba: Vágó Andort küldte be Bóka mester, s Fődi Bencét kapta le a pályáról.
77' Nagy Norbert tört be a büntetőterületre, tiszta helyzetből lőhetett, ám Bordás elvetődve védeni tudott.
74' A túloldalon a Tisza Volánból igazolt Veréb Tamás cselezgetett a tizenhatos vonalánál, ám túlbonyolította, s végül a Mórocz vezette hátsó alakzat elválasztotta a labdától.
73' Elképesztően nagy helyzet maradt ki megint! Farkas Ádám egyedül tört kapura, 5 méterről sem mert lőni, inkább gurított, az érkező Bernát cipője orra előtt viszont elcsúszott a játékszer!
68' Próbálkozik azért a Csanádpalota is: Trényi Tamás ívelt szépen a védők mögé, a védők menteni tudtak. Ám végül nem szabadult fel a kapu, 27 méterről, balról szabadrúgáshoz jutottak a vendégek. Kukucska Gerhard kétszer is kísérletezhetett, de nem bírt a fallal.
66' Közelítünk a félidő feléhez, egyre kevesebb ideje van az egyenlítésre a Dorozsmának. Bernát Péter bólinthatott az imént 8 méterről, könnyedén hárított Bordás kapus.
62' Bóka Ferenc legénysége mindent megtesz az egyenlítésért, ám szervezetten és hősiesen védekeznek a palotaiak. A középpályán egyre keményebbek az összecsapások, sajnos egy-egy törlesztést is észrevehettünk. Igazi kupaderbi, szó se róla!
57' Végrehajtotta első cseréjét a hazai gárda: Bálint Tamást Farkas Ádám váltotta. Közben kijött a szorításból a Csanádpalota, mely eljutott a tizenhatosig is, ott viszont elrontották az átadásokat Sasék, lehetőséghez így nem jutottak még ebben a félidőben.
54' Továbbra is nagy erőkkel rohamoz a Dorozsma, ugyanakkor a vendégek most stabilizálták védelmüket, a fölény nem szült helyzeteket.
50' Bernát Péter és Fődi Bence is százas ziccert hibázott. Bernát jobbról lépett ki, vissza akarta húzni a labdát, ám hátulról beérték, s szögletre szerelték. Fődi balról tört be a tizenhatoson belülre, sikerült is elrúgnia a kapus lábai között, ám a játékszer elgurult a ketrec előtt, majd a bal kapufa mellett. Óriási lehetőségek maradtak ki!
46' Vezet ugyan a tavalyi bronzérmes, s negyvenöt percnyire a negyeddöntőtől az idén is, ugyanakkor helyzete rendkívül nehéz. Emberhátrányban kell ugyanis futballoznia a Csanádpalotának az első felvonás végére igencsak lendületbe jött Dorozsma ellen.
SZÜNET
45' Vége az első félidőnek! Zárásként egy jobb oldali vendégtámadást figyelhettünk, hosszú idő után jutottak el az alapvonalig, bedobást tudtak kihozni belőle.
43' Ismét egy szabadrúgás: Takács Gábor tekerte be jobbról, Mórocz Zsolt az ötösről, kapásból alig vágta fölé. Óriási nyomás alatt az egyre zaklatottabb, emberhátrányba került Palota, jól jön majd nekik a szünet.
39'PIROS LAP Szellelki rúgta föl Bernátot 25 méterre a kaputól, ezért megkapta második sárgáját, indulhatott zuhanyozni. No, ez még olaj a tűzre! Mórocz lövése közben centikkel ment a bal kapufa mellé.
38' Parázzsá vált az ütközet, a vendégek kispadja hangoskodik, nincsenek kibékülve a bíróval, pontosabban annak döntéseivel. Több szabadrúgást ítéltek csapatuk ellen, az egyiket szövegért a tizenhatos környékéről, a sorfalban halt el.
34' Teljesen beszorult a Csanádpalota, mely most kontráig sem jut. Bernát gyorsaságára próbál építeni a Dorozsma, az utolsó passzokba azonban rendre hiba csúszott az utóbbi akciókban.
31' Újra Bernát Péter száguldott a bal szárnyon, beadását Bordás kapus szögletre tudta menteni. A kis szögletet követően hátrakerült a laszti, egy rossz lövés a vége...
30' Fokozódik a zöldek nyomása, határozott mezőnyfölényben a hazaiak. Bernát Péter viharzott el a bal oldalon, majd magasan a léc fölé lőtt kisodródva, olyan 14 méterről.
26' Sokat állt a játék, mely dorozsmai szöglettel folytatódott: Takács Gábor kornerét sikerült kivágniuk a védőknek.
25' Egy másik román labdarúgó, Ureche is megsérült, rosszul lépett, letapadt a lába. Őt is le kellett cserélni, az ifjú, 18 esztendős Trényi Tamás folytatja. A palotaiak igencsak balszerencsések, annyi szent...
22' 28 méterre a kaputól szabadrúgáshoz jutott a Dorozsma. Mórocz ravaszul a sorfal mögé löbbölte a labdát, ahol Vangelt kézzel feltartóztatták. Közelebbről jöhetett hát a következő: Bernát ezt laposan a falba verte.
21' Kényszerű csere a Palotában: Savin sérülés miatt hagyta el a játékteret, Sepsik István állt a helyére.
18' Átvették az irányítást a zöldek, Bernát Péter lesről a hálóba is talált az imént egy gyors akció végén. Az asszisztens intésére a sípmester szabadrúgást ítélt kifelé. Takácsék erősen vitatták ez esetet, de nem tudták meggyőzni az illetékest. Sebes támadások közben a szárnyakon, Vangel elől mentettek a vendégek bedobásra ebben a pillanatban.
13' Mit lép erre a Bóka-gárda? Mezőnyjátékot láthattunk a gól óta, pozíciós játék folyik, igyekszik kezdeményezni a Dorozsma, de nem lesz könnyű.
9'GÓÓÓL 0-1 Váratlanul vezetést szerzett a Csanádpalota! Adrian Sas senkitől sem zavartatva vehetett át egy indítást a tizenhatos vonalánál. Igen laza mozdulattal kezelte le a bogyót, majd észrevette, hogy méterekre vannak tőle a védők, így azonnal lőtt is. A löket a jobb kapufánál talált utat a hálóba a rosszul mozduló Batik mellett. Előnyben a kupaspecialista!
4' Tapogatózó játék az első percekben. Egészen más lesz ez a találkozó, mint a bajnoki volt, hiszen nincs akkora szél sem, ami zavarná a srácokat, a tét viszont ha lehet, még nagyobb. A Dorozsma a középpályán sok passzal operál, majd indítja gyors embereit, Fődit és Bernátot. Eddig jól működik a Palota lescsapdája...
1' Kilencven perc múlva megtudhatjuk, ki lesz a nyolcadik - mármint a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa negyeddöntőjének mezőnyében. A vendég palotaiak kezdték a játékot a bíró sípjelére.
19.25 A vendégek összeállítása ornitológiai szempontból is különleges, hiszen a kezdőben ott van Sas, Csókás és Veréb. Mesterük azonban nem Verebes, hanem Koczkás Zoltán. No de félre a tréfát, remek, masszív együttes a tavalyi bronzérmes, mely most is nagy elszántsággal készül mérkőzésére.
19.20 A két együttes egy térfélen melegít, a másikon edzés zajlik. Tiszta zöldben lép majd egyébként pályára a Dorozsma, szürke-pirosban a Csanádpalota.
A 2011-es bronzérmes Csanádpalota ebben a körben kapcsolódik be a kupasorozatba. A pályaválasztó Dorozsma az előző fordulóban már csatlakozott a mezőnyhöz, akkor odahaza verték 3-1-re a Szegedi VSE-t úgy, hogy 0-1-es félidőt követően Völgyi Roland, Bálint Dániel és Kreizler Károly találataival fordítottak. Érdekesség, hogy a megyei I. osztályban hatodik helyen álló "hazaiak" és a tizedik "vendégek" alig másfél hete, éppen a pontvadászat tavaszi rajtján is összemérték erejüket. Azon a derbin - melyet szintén online közvetítettünk - Vangel Roland 62. percben szerzett góljával 1-0-ra Bóka Ferenc gárdája győzött. Koczkás Zoltán legénysége azonban máris revánsot vehet!

Emlékeztetőül a legutóbbi meccsükön (2012. március 11.):

A megyei I. osztály 18. fordulójában: Kiskundorozsmai ESK – Csanádpalota FC 1-0 (0-0). Kiskundorozsma, 100 néző, vezette: Bánáthy János. Kiskundorozsma: Batik G. – Takács A., Kreizler, Mórocz, Bálint T., Fröhlich (Takács G. 46′), Marjanucz, Nagy N. (Vágó A. 77′), Vangel, Fődi (Szabó Cs. 46′), Bernát. Vezetőedző: Bóka Ferenc. Csanádpalota: Bordás – Savin, Sas, Varga Cs., Kukucska, Erdélyi, Merlák (Kiss Z. 40′), Szellelki, Bimbo (Veréb 66′), Halász (Varga R. 77′), Ureche. Vezetőedző: Koczkás Zoltán. Gólszerző: Vangel R. (62′)

A SZEGEDma.hu CSMMK nyolcaddöntőjének eddigi eredményei:

Algyő SK – Makó FC 0-2 (0-1). Gól: Bubori K., Schreiber L. KSE Balástya – Mórahalom VSE 1-3 (0-0). Gól: Bosánszki M., illetve Batancs Zs. (öngól), K. Tóth Gy., Tóth L. Székkutas TC – Tisza Volán SC Szeged 0-4 (0-2). Gól: Vida G., Dargó B., Varga M., B. Bozovics Rosmarin Kft. Mártély – Hódmezővásárhelyi FC 0-0 (tizenegyesekkel 5-6) Bordány SK – Csongrád TSE 2-2 (0-1) (tizenegyesekkel 5-6). Gól: Fodor L., Ruzsinszki F., illetve Lekrinszki A., Nagy Á. Szatymaz SE – Mindszent SE 4-7 (2-4). Gól: Marsal P. 2, Árpási R., Németh L., illetve Bartucz M. 3, Antal S. 2, Kocsis Z., Mihály R. Szőregi RSE – Ásotthalom TE 1-3 (1-1). Gól: Gyenes J., illetve Szűcs K., Vastag Sz., Baji R. Ami a folytatást illeti, a negyeddöntőkre április 18-án (szerdán) kerül majd sor, az elődöntőket május 16-án (szerdán) vívják, a finálé és a bronzmeccs pedig június 13-án (szerdán) lesz. A versenysorozat ezúttal is pénzdíjas: az MLSZ megyei igazgatósága a győztesnek 80 ezer, a másodiknak 60 ezer, a harmadiknak 40 ezer, a negyediknek 20 ezer forint jutalmat ajánlott fel. Az első helyezett a SZEGEDma.hu jóvoltából elnyeri azt a díszes vándortrófeát is, melyet nyárig a Tisza Volán SC Szeged őrizhet vitrinjében. Az NB II-es Szeged 2011 mellett az országos főtáblára csak és kizárólag a két döntős együttes kerülhet föl Csongrád megyéből, hatalmas harc várható tehát!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.