Sport

Labdarúgás: győztes góllal debütált Vangel Dorozsmán + FOTÓK

Labdarúgás: győztes góllal debütált Vangel Dorozsmán + FOTÓK

2012. március 11., vasárnap
Labdarúgás: győztes góllal debütált Vangel Dorozsmán + FOTÓK

A hatalmas széllel igencsak megküzdöttek a csapatok Kiskundorozsmán. A Csanádpalota szervezetten futballozott, rászolgált volna a döntetlenre.

1
-
0
Kiskundorozsmai ESK
-
Csanádpalota FC
Megyei I. osztály 18. forduló

Labdarúgó megyei I. osztály 18. forduló:

Kiskundorozsmai ESK - Csanádpalota FC 1-0 (0-0).

Kiskundorozsma, 100 néző, vezette: Bánáthy János.

Kiskundorozsma:

Batik G. - Takács A., Kreizler, Mórocz, Bálint T., Fröhlich (Takács G. 46'), Marjanucz, Nagy N. (Vágó A. 77'), Vangel, Fődi (Szabó Cs. 46'), Bernát. Vezetőedző: Bóka Ferenc.

Csanádpalota:

Bordás - Savin, Sas, Varga Cs., Kukucska, Erdélyi, Merlák (Kiss Z. 40'), Szellelki, Bimbo (Veréb 66'), Halász (Varga R. 77'), Ureche. Vezetőedző: Koczkás Zoltán.

Gólszerző:

Vangel R. (62') Bóka Ferenc:

"Nagyon nehéz mérkőzés volt, nem számítottunk ilyen problémákra, amiket egyrészről a masszív Csanádpalota, másrészről az időjárás okozott. Kemény meccsen vagyunk túl, s ami a lényeg: győztesen."

Koczkás Zoltán:

"Ikszes mérkőzésen az a csapat nyert, amelyik a helyzetét szerencsésen kihasználta."

Online közvetítésünk:
91' Vége az összecsapásnak, 1-0-ra nyert a Dorozsma. A vezető góljuk után futballoztak igazán jól csupán a hazaiak, addig a lelkes vendégek akarata érvényesült inkább. A nagyot küzdő Csanádpalota megérdemelt volna egy pontot, ám üres kézzel kell távoznia.
88' Nem adja fel a Koczkás-legénység, de egyre kisebb az esélye az egyenlítésre. Hangosak a kispadok, kőkemény a harc, a dorozsmaiak már csak eredmény tartására ügyelnek. Támad a Csanádpalota, de már csak két perc vissza...
85' Egy faultot követően 24 méterről Adrian Sas végezhetett el szabadrúgást. Nagy erővel vágta a sorfalba. Meleg volt - jegyzeték meg a dorozsmaiak, utalva arra, hogy a palotaiak román vendégmunkásának remek a rúgótechnikája...
82' Két meccslabdát rontott el a Takács Gábor és Bernát Péter által vezérelt Dorozsma. Előbb Takács labdaszerzését követően indította az ex-Szeged 2011-es csatárt, aki alig emelt a kapu fölé hulló falevélszerűen. Bordás nem tudott volna hárítani, ő már verve volt. A második esetben fordult a szereposztás, Bernát futtatott lyukra, Takács lövése is fölé szállt azonban.
77' Halász helyére Varga Róbert érkezett a vendégeknél, míg Vágó Andor váltotta Nagy Norbertet a Dorozsmában. Ha lehet, még viharosabbá vált a szél, egyre elkeseredettebb a küzdelem. A palotaiak sokat dolgoztak a pontért, meg akarják szerezni. A hazaiak hosszú indításai pontatlanok.
72' Több ígéretes dorozsmai támadás bontakozott ki a bal szélen, Vangel és Takács bolondítja meg a védőket percről percre. Vangel beadását mentették ebben a pillanatban a palotaiak. A palotaiak egyébként mennek előre becsülettel az egyenlítésért, feljebb tolták védekezésüket, ezért bőven van területük a hazaiaknak, futtathatják gyors embereiket.
67' Nagyszerű dorozsmai kombináció indult Takács Gábortól, Bernát indulhatott, lövését lábbal hárította a kapus, a kipattanót nagy Nagy, Vangel és Takács dédelgette, de túlvariálták, így felszabadíhattak a védők.
66' Cserélt a Csanádpalota: Bimbo hagyta el a pályát, Veréb Tamás érkezett.
62'GÓÓÓL 1-0 Kicsit váratlanul előnyben a hazaiak! Bernát küzdött meg hosszasan a labdáért, sikerrel, majd Takács Gáborhoz passzolt, aki zseniálisan ugratta ki Vangel Rolandot. A csatár 10 méterről higgadtan gurított a spárgázni próbáló kapus mellett a jobb alsóba.
59' Kemény ütközések a középpályán, meglepően magabiztosan kombináló vendégek - több szögletig eljutott a Csanádpalota, mely ugyanúgy győzelemre játszik, mint az első félidőben, mikor a szél is segítette. Móroczékon a tanácstalanság jeleit érezni.
54' Vangel törhetett volna ki, ám a szél az utolsó pillanatban megnyomta a labdát, amit így már csak az alapvonalon túl érte el. Az utolsó félóra kérdése, ki alkalmazkodik jobban a viharos böjti szelekhez. Most elvileg a Dorozsma a "kedvezményezett", ám - mint az iménti eset mutatja - ebből azért nem mindig jön ki jól.
50' Ahogy várható volt, a hazaiak átvették az irányítást. A dorozsmaiak a földön tartják a labdát. Vangel a bal szárnyon tört előre saját térfeléről indulva, egy védő az alapvonalnál tudta csak feltartóztatni, megakadályozva a középre ívelést.
46' A szünetben kettőt is cserélt a Dorozsma. Takács Gábor és Szabó Csaba érkezett Fődi Bence és Fröhlich Tamás helyére. Nagyon nem működött a gépezet, bőven van mivel indokolni, hogy miért nyúlt a szerkezetbe Bóka mester. A Csanádpalota kezdett.
SZÜNET
45' Szünet. Az első félidő egyértelműen a Csanádpalotáé volt, a nyertes a viharos szél... Gól nem esett.
44' Két csanádpalotai lövésről számolhatunk be. Szép, rövid passzos akció végén Szellelki lövése szállt csúnyán fölé. Ezt követően Sas távoli, erős szabadrúgása nem sokkal kerülte el a kaput, Batik kapus biztosított.
40' Kényszerű csere a vendégeknél: a térdét fájlaló Merlákot Kiss Zoltán váltotta.
36' Bernát Péter lendülhetett volna meg, Erdélyi nyomta el - talán utolsó emberként. Szerencséje volt, hogy sárgával megúszta. Ha a nagyszerű támadó végigviheti a kontrát, lehet, a vezetést is megszerzi... Említésre méltó még, hogy Vangel Roland is ügyesen kavargatott a jobb szárnyon, beadását üggyel-bajjal tisztázták a palotaiak.
32' Adrian Sas 40 méteres kiváló szabadrúgását megnyomta a szél, Batik remek érzékkel tenyerelte ki a bal felsőből. Továbbra is támadásban tehát a Csanádpalota, a dorozsmaiak most arra törekedhetnek, hogy átvészeljék az első félidőt.
27' Mezőnyjátékkal telik az idő, kicsit kiegyenlítettebb lett a játék, a hazaiak is átmerészkedtek a Palota térfelére, helyzetet azonban nem alakítottak ki. Hosszú indításokkal próbálkoznak, ám ezeket a szél lefékezi, így a két gyors csatár, Bernát és Vangel képességei egyelőre nem érvényesülhetnek. Talán majd fordulás után!
23' A félidő feléhez érkezvén meghatározó fölénybe kerülnek a szél által segített vendégek. A dorozsmaiak nem tudnak felülkerekedni a büntető elhibázásán. Ureche ugrott ki az imént leshatárról, ám picit korán adta középre, Batik így lehúzta a bogyót.
18' Igen veszélyesen tekeredett a sarokrúgás, Mórocz tolta ismét kornerre. A szél a Csanádpalotát támogatja, de ezúttal mégis megtréfálta őket, a második szöglet csúnyán a kapu mögé tekeredett.
17' Nagyon, nagyon zavarja a szél a játékosokat. Közben egy lehetőség a vendégek előtt: Bimbo lépett ki, el akarta húzni a lasztit Batik Gergő mellett, aki szögletre mentett.
13' A kihagyott tizenegyes felhozta a Csanádpalotát, a játék áttevődött a dorozsmai térfélre. Igen idegesnek tűnnek a hazaiak, Bóka Ferenc mester igyekszik nyugtatni övéit. Szikrázóan kemény összecsapások tarkítják a meccset, nincs könnyű dolga a sporinak.
9' Óriási lehetőséget hagyott ki a Dorozsma! Bernát Péter erőszakosan tört be a tizenhatoson belülre, majd elesett. A bíró büntetőt ítélt, amit a vendégek erősen vitattak. A sértett volt az ítélet-végrehajtó, ám ezúttal nem tudott túljárni Bordás kapus eszén. A bal kezéhez érkező, lapos, erőtlen löket nem okozott gondot a portásnak!
4' Bernát Péter eresztette el az első lövést, majd a másodikat és a harmadikat is. Nyitásként 18 méterről laposan tüzelt, Bordás biztosan védett. Az utolsó kísérlet volt a legveszélyesebb, a 10 méteres próbálkozás alig perdült a felső sarok mellé egy csanádpalotairól.
1' A hazai együttes hozta játékba a labdát, a nagybani piac felőli kapu irányába vezetik is első akciójukat.
14.25 Szürke mezben és nadrágban, piros díszítéssel és sportszárral a vendégek. A hazaiak fehér felsőben zöld díszítéssel, zöld nadrágban és sportszárban. A böjti szelek is megérkeztek a meccsre, picit zavaró lehet ez, de reméljük, megküzdenek vele a srácok. Nyugati szél fúj egyébként. Mindkét gárda tagjai jókedvűen melegítettek, majd kiderül, ki nevet a végén...
A 26 pontos Kiskundorozsmai ESK a hatodik, míg a 18 pontos Csanádpalota a tizenegyedik helyről várta a tavaszi folytatást a megyei I. osztályban. A hazai együttes mindenképpen előre akar lépni ebben az idényben, tehát számukra csak a győzelem lenne elfogadható ezen az összecsapáson. A látogatók első számú célja a bennmaradás, természetesen még jobban örülnének, ha ezt stabil középcsapatként tennék meg. A román vendégmunkásokkal felálló gárda idegenben is kellemetlen ellenfél. Ráadásul Koczkás Zoltán legénysége mindenképpen szeretne törleszteni ellenfelének az előző félévben elszenvedett vereségért. Akkor a Dorozsma 0-0-s félidőt követően 3-0-ra tudott diadalmaskodni Csanádpalotán rutinos futballistái, Horváth Péter, Takács Gábor és Völgyi Roland góljaival.

Így változtak a játékoskeretek:

Kiskundorozsmai ESK:Érkezett: Batik Gergő (SZEOL), Bernát Péter (Szeged 2011), Farkas Ádám (Tápé), Fröhlich Tamás, Vangel Roland (mindkettő SZVSE), Kiss János (Csengele – kölcsönből vissza), Nagy Norbert (Makó), Németh András (Potisje Ada – szerb), Pócs Tamás (FK Zenta – szerb), Szabó Csaba (HFC II.); valamint Bóka Ferenc (vezetőedző, SZVSE). Távozott: Bálint Dániel (Mórahalom), Brinszky Adrián, Péter Sándor, Simon Szabolcs, Szélpál Attila (mind Tápé), Erhardt Szilárd (Csengele), Keller József (?), Völgyi Roland, Zámbori Gábor (mindkettő Balástya). Csanádpalota FC:Érkezett: Bordás Sándor (Orosházi Rákóczi), Kukucska Gerhardt (Nagylak – román),Nagylaki Zoltán (újrakezdte), George Savin (Vladimirescu – román), Varga Róbert (Apátfalva), Veréb Tamás (Tisza Volán SC). Távozott: Bakos Ádám (HFC – kölcsönből vissza), Benczúr Norbert (Szarvas), Géczi Péter (Németország), Kiss Árpád (visszavonult), Krajczár Alexandru (?), Rostás Benjamin (Dombegyháza). A megyei I. osztály téli játékosmozgásait, átigazolásait összegző adatbankunkat ide kattintva találja meg. A Kiskundorozsmai ESK új igazolásait - köztük a remek támadót, Bernát Pétert és Bóka Ferenc vezetőedzőt - bemutató sajtótájékoztatójáról ide kattintva olvashatnak részletesen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.