Sport

Labdarúgás: hátrányból fordítva győzött a Dorozsma + FOTÓK

Labdarúgás: hátrányból fordítva győzött a Dorozsma + FOTÓK

2011. szeptember 14., szerda
Labdarúgás: hátrányból fordítva győzött a Dorozsma + FOTÓK

Sokáig meddő fölényben futballoztak Völgyiék, egy kiállítás azonban megtörte a fegyelmezett, taktikus SZVSE-t. A Kiskundorozsma végül magabiztos sikerrel jutott a nyolcaddöntőbe a SZEGEDma.hu MK-ban.

3
-
1
Kiskundorozsmai ESK
-
Szegedi VSE
SZEGEDma.hu Magyar Kupa 2. forduló

SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa 2. forduló:

Kiskundorozsmai ESK - Szegedi VSE 3-1 (0-1).

Kiskundorozsma, 100 néző, vezette: Brezovai Zoltán.

Kiskundorozsma:

Korom - Bálint D., Bálint T. (Takács A. 46'), Kreizler, Zámbori, Marjanucz, Vágó, Takács G. (Fődi 46'), Péter, Kazi, Völgyi. Játékos-edző: Brinszky Adrián.

SZVSE:

Virág - Kozma, Ágoston, Hegyesi Á., Magyar, Márki, Fröhlich, Simon, Dürgő (Csala R. 57'), Németh (Frank Á. 71'), Vangel. Vezetőedző: Bóka Ferenc.

Gólszerzők:

Völgyi R. (58' - tizenegyesből), Péter S. (77'), Kreizler K. (84'), illetve Simon I. (25' - tizenegyesből)

Kiállítva:

Virág T. (55') Brinszky Adrián:

"A mérkőzésterhelésre és a játékoskeret megfigyelésére kiváló lehetőséget biztosított ezt a kilencven perc."

Bóka Ferenc:

"Egyenrangú ellenfelek voltunk a hazai büntetőig. Az egyenlítés és a kiállítás után szétestünk, megérdemelten jutott tovább a Dorozsma."

90' A játékvezető lefújta az összecsapást, második félidei teljesítményének köszönhetően végül magabiztosan diadalmaskodott a hazai együttes a kiállításig nagyszerűen helytálló SZVSE ellen. A Kiskundorozsma folytathatja jövőre a nyolcaddöntőben.
86' A találkozó vége egyértelműen a vendéglátóké: Marjanucz került helyzetbe, lövését bravúrral hárította Csala.
84'GÓÓÓL! 3-1! Zámbori Gábor szögletét Kreizler Károly közvetlen közelről fejelte a hálóba, ezzel alighanem eldőlt a csata.
82' Folyamatosan támad a Dorozsma. Kazi lövését bravúrral védte Csala, aki azonban sajnos megsérült az esetnél, ráadásul rásérült korábbi gondjára, így nehezen mozog. Reméljük, azért nem olyan súlyos a baj, s hamar visszanyeri egészséget a fiatal sportoló.
77'GÓÓÓL! 2-1! Fődi Bence akciójánál a védők faultot reklamáltak, s vitatták a megadott szögletet is. A bírót azonban nem hatották meg. Zámbori sem zavartatta magát, nem középre ívelt, hanem okosan gurított Péter Sándornak, aki a kimozduló kapus fölött a hosszúba ívelt, látványos találat volt. Ennyit az előző fordulóról...
76' Csak a rend kedvéért jegyezzük meg: a vasutasok az előző körben Sándorfalván 1-1-re végeztek, majd a büntetőpárbajban vívták ki a továbbjutást. Most is 1-1 az állás...
74' Kijött a szorításból a SZVSE, át-átlép a hazai térfélre, ám azt nem állíthatjuk, hogy helyzeteket is kidolgozott volna. Vágó Andor két szép lövését jegyezhettük föl közben hazai részről, mindkettő fölé szállt.
68' Az utóbbi percekben stabilizálódott a vendégek védekezése, már nem jutnak olyan könnyen helyzetbe Völgyiék, mint a gólt megelőző és az azt követő rövid időszakban.
63' Támadásban maradtak a pirosak, előbb Völgyi elől csípte el a labdát Csala, megállítva ezzel a kiugrást, majd Kazi László próbálkozását fogta biztos kézzel a nemrég beállt hálóőr. Egy biztos: nehéz dolga lesz a SZVSE-nek, hogy kihúzza kapott gól nélkül a hátrelévő szűk félórát...
58'GÓÓÓL! 1-1! Völgyi Roland higgadtan váltotta gólra a tizenegyest, a jobbra vetődő kapus mellett a bal alsóba gurított. A vasutasok ketrecébe egyébként az ifjú Csala Róbert érkezett, Dürgőt hívta le Bóka mester.
55'PIROS LAP! Büntetőhöz jutottak a vendéglátók. Völgyi húzta el a lasztit Virág mellett, aki elkaszálta a csatárt. A tizenegyeshez piros lap is társul, Brezovai kiállította a portást!
54' Tovább folytatódnak a hazai rohamok. Előbb Marjanucz 22 méteres lövése alig szállt fölé, majd Völgyi 12 méteres kísérletét védte Virág.
50' Agresszívebben kezdett a Dorozsma, s ennek egy ziccer az eredménye. Bálint Dániel nagyszerűen kanyarított befelé balról, a bogyó átszállt a vasutasok védelmén, a hosszún érkező Takács András senkitől sem zavartatva csúnyán fejelt fölé alig 2 méterről.
46' A vendégek hozták játékba a labdát. A Dorozsma kettőt is cserélt: Takács Gábor és Bálint Tamás maradtak az öltözőben, helyettük Fődi Bence és Takács András folytatja.
SZÜNET!
45' Az elnök kívánsága teljesült: Zámbori Gábor 19 méterről bombázott, a vasutasok kapusa dolgozott, a bal kapufa mellől öklözte ki a bőrt. Szünet!
41' Tanács Attila, a dorozsmai elnök hiányolja, hogy övéi nem igazán tesztelik Virág kapust, hiába járatják a lasztit a vendégek térfelén...
38' Fröhlich Tamás hívta fel magát néhány szép húzással a középpályáján, miközben újra meddővé vált a hazai fölény. Jóval többet birtokolják a labdát a dorozsmaiak, de a helyzeteket a vendégek alakítják ki egy-egy kontra végén, s ők is vezetnek. Ebben a pillanatban pedig Bálint Tamást szerelik a beadás pillanatában. A házigazdának valamit ki kell találnia!
33' Dürgő Péter ajtó-ablak helyzetet puskázott el, így nem sikerült megdupláznia az előnyt. Remek rövid passzos játék után lépett ki a jobb szárnyon, s nem a középre adást, hanem a lövést választotta. Kissé kisodródott, de alig 10 méterről tüzelt, a labda elakadt a kifutó Koromban, aki dicséretet érdemel a ziccer hárításáért.
30' Ezúttal a dorozsmaiak próbálkoztak, Virág Tibor magabiztosan kapta le a jobbról érkező beadást.
29' Vangel megint csodálatosan futott el a bal oldalon, visszahúzta a játékszert, majd centerezett. A labda éppen csak elsuhant a társak előtt.
25'GÓÓÓL! 0-1! Vezetést szerzett a SZVSE. Vangel Roland sokadszor indult meg nagyszerűen a bal szárnyon, egy testcsellel becsapta emberét, majd betört a tizenhatoson belülre, ahol buktatták. A jogos tizenegyest Simon István a jobbra vetődő kapus mellett nagy erővel, félmagasan a kapu közepébe vágta.
22' Bóka Ferenc vitatott egy leshelyzetet, miközben kezd nyomasztóvá válni a hazai fölény. Az igazsághoz tartozik, hogy a dorozsmai akciók nem igazán veszélyesek a kapura, a vasutasok kontráiban több a spiritusz. Péterék számtalan szögletet rúghattak, ám nem tudtak helyzetet teremteni a kapu előtt.
16' Lepergett az első negyedóra, érvényes gólt még nem láttunk. Továbbra is a sokpasszos futballal építkezik a Dorozsma, amit egy-egy vendégkontra tör meg. Egy szép akciót vezettek is az imént a bal szárnyon Némethék, a beadást az utolsó pillanatban mentették a védők.
12' Völgyi Roland lesről talált a hálóba egy hosszan felívelt bal oldali szabadrúgás után. A csatár csodaszép mozdulattal bólintott a rövidbe, ám az asszisztens jelzésére a bíró érvénytelenítette a gólt. Völgyi egyébként korábbi csapata ellen lép ma pályára, hiszen valamikor a SZVSE-t erősítette.
8' Meddő fölénybe kerültek a piros mezesek, áttevődött a játék a vasutasok térfelére. Ahogy az várható volt, a vendégek visszahúzódtak, beásták magukat, kontrákra aspirálnak. A Dorozsma sok passzal igyekszik áttörni a falat, keresi a rést. Még nem találta.
3' Óvatosság jellemzi a kezdeti perceket, mindkét együttes tapogatózóan indította a találkozót, megerősítette középpályáját.
1' A Dorozsma kezdte a játékot. Piros felsőben, fekete nadrágban és sportszárban a hazaiak, míg a látogatók a fehér mezhez világosszürke nadrágot és sportszárat választottak.
16.55 Nyári kánikulában pikáns csata várható Dorozsmán. A hazaiak épp most váltottak edzőt. A vendégek az első forduló után ismét megye I-es ellenfelet kaptak, ráadásul újra idegenben. Szakértőnk majd Major László, az NB II-es Orosháza FC trénere lesz.

Az 1. fordulóban a Kiskundorozsmának volt könnyebb dolga, hiszen a továbbjutásért nem is kellett pályára lépnie, mivel az ellenfélül kisorsolt Ópusztaszer visszalépett a küzdelmektől. A SZVSE viszont a szó minden értelmében megizzadt az augusztusi hőségben azért, hogy itt lehessen:

Bóka Ferenc

alakulata 1-1-es döntetlent követően büntetőkkel ütötte ki - ráadásul idegenben - az ugyancsak megye I-es Sándorfalvát. A bajnoki rajt egyik együttesnek sem sikerült a legjobban. A nyáron remekül erősítő hazaiak már három rangadón is botlottak: kikaptak Ásotthalom és Mórahalmon, s csak 0-0-ra futotta erejükből odahaza a Csongrád ellen. Az éllovasokkal szemben így már nyolc pont a hátrányuk. Szombaton lemondott

Ottlik Sándor

vezetőedző, amit az elnökség el is fogadott, így a továbbiakban játékos-edzőként

Brinszky Adrián

irányítja a gárdát, munkáját

Horváth Péter

segíti. Ami a vasutasokat illeti, ők egyelőre az alsóházban ragadtak. Egy győzelem után három alkalommal is vesztesen hagyták el a pályát, ráadásul nem feltétlenül verhetetlen riválisokkal szemben, tehát igencsak rossz szériában vannak. A szerdai kupaderbi fő kérdése, ki tudja magát hamarabb túltenni nehézségein. Az is érdekes lesz, ki mit, mennyit mutat meg a másiknak, illetve melyik játékosoknak ad lehetőséget, tekintettel arra, hogy vasárnap délután - ugyancsak Dorozsmán - a pontvadászat keretében is összemérik majd erejüket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.