Parkolói ügyfélszolgálat a Deák utcai ovi helyén

kozlekedesikft A kaszinóügytől hangos egykori Deák Ferenc utcai óvoda helyén hétfőn átadták a Szegedi Közlekedési Kft. összevont ügyfélszolgálati irodáját. A 320 négyzetméteres helységet 40 millió forintból újították föl, és 38 munkatárs (16 állandó, 22 parkolóőr) dolgozik a kft. parkolói részlegének új ügyfélszolgálatán.

Az új iroda meghosszabbított nyitva tartással, szombat délelőtt is fogadja a polgárokat. A beruházás során szinte csak a falak maradtak meg, a belső helységeket teljesen újjá kellett építeni. A kivitelezés közben folyamatosan egyeztettek a műemlékvédelem munkatársaival is. Az átadáson elhangzott, hogy éves szinten több tízezer ügyfél fordul meg a cég parkolási ágazatánál.

Mivel a szegedi ellenzék képviselői annak idején hosszú hónapokon át tiltakoztak azért, hogy a városvezetés álindokokkal bezárja az óvodát, valamint nem talál a büdzsében kétmillió forintot az integráltan nevelő intézet felújítására, felhívtuk Hüvös Lászlót, a Fidesz frakcióvezetőjét, mit szól ahhoz, hogy most egy száz százalékig önkormányzati cégnek volt 40 millió forintja az egykori óvoda épületének átalakítására.

Hüvös: A szocialisták két kézzel szórják a pénzt

Az ellenzéki képviselő portálunk érdeklődésére elmondta, hogy „kibújt a szög a zsákból”, míg egy óvoda megtartása alig kétmillió forint lett volna, ennek a sokszorosát költötték el egy már létező ügyfélszolgálati iroda felesleges átköltöztetésére. „Miközben a szocialisták takarékosságról beszélnek, két kézzel szórják a pénzt felesleges dolgokra” – tette hozzá Hüvös. „Úgy látszik Botka Lászlóéknak az a céljuk, hogy a választások előtt kisöpörjenek minden pénzt az önkormányzati kasszából, és üres pénztárt hagyjanak maguk után. A Fidesz felszólítja a városvezetést, hogy haladéktalanul fejezze be ezt a gyakorlatot, mert ennek súlyos következményei lehetnek, amit a Szegeden élőknek, az adófizetőknek kell majd megfizetniük” – így a politikus.

8 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  8. szögedi
  2009. szeptember 11., péntek, 15:06
  Válaszolok

  Azért politikai ügy, mert városházi akarattal a felújítás és a játszótér kérdése is megoldható lett volna. A nem akarásnak pedig nyögés a vége.
  Mivel már bent voltak az izomagyú kaszinólobbisták a torony alatt Botkáék gyorsan átvágták az óvoda torkát, biztos ami biztos. Kedves, szegedinnerrrr…
  A Szepark csak jóval később jön a történetbe.

 • '>
  7. Szegedinerrr
  2009. szeptember 11., péntek, 15:03
  Válaszolok

  Ez a \"vedd már tudomásul\" kezdetű szöveg elég erőszakos, nem gondolod? A kaszinó biztosan nem nyithatott volna meg, ha az óvoda ott van. Az óvoda viszont nem maradhatott, mert nem volt saját udvara, ami alapkövetelmény. Hogy a Fidesz hogy csűri-csavarja a dolgot nem érdekel. Az óvoda elköltözött, a helyére a Szepark ment, a kaszinó meg megnyitott. Ez miért politikai ügy?

 • '>
  6. ivcsek
  2009. szeptember 1., kedd, 12:27
  Válaszolok

  @Mindig a félrebeszélés:
  Vedd már tudomásul, hogy a Kaszinó meg nem nyithatott volna meg (mint ahogy megnyitott 200 méteren belül), ha nem vágják el az ovi torkát.
  Részletesebben fejtem ki a “Kapcsolódó témák” közötti “A városnak vagy a mammonnak?” jegyzetemben, hogy tényleg elég legyen már a félrebeszélésből:)

 • '>
  5. Mindig a félrebeszélés
  2009. szeptember 1., kedd, 11:01
  Válaszolok

  Pintyőke: a kaszinós dolgot a Fidesz ismételgeti, de az ok nem az. Akkor sem, ha nagyon sokszor arra fogja a Fidesz. Az ok az volt, hogy az ANTSZ nem engedte tovább, hogy az óvodások az előírásos saját óvoda helyett az ugyan csak két sarokra található de sem a hontalanoktól, sem a kutyaszartól, semmitől sem védett utcai játszótérre járjanak, a Boci tejivó mellé.

 • '>
  4. Pintyőke
  2009. szeptember 1., kedd, 10:48
  Válaszolok

  Az óvoda kaszinó KÖZELSÉGE miatt zárt be, hogy megnyílhasson, a rendelet pedig régóta élt, és úgy oldották meg hosszú évekig, hogy a szomszéd játszótérre mentek játszani.

 • '>
  3. Mindig a félrebeszélés
  2009. szeptember 1., kedd, 10:44
  Válaszolok

  Hüvike szerintem mellébeszél. Az óvoda azért nem maradhatott, mert az épületnek nincs udvara, ahol a gyerekek játszani tudnak. Van egy országos rendelet, amely szerint az óvodákban kötelező a játszóudvar megléte. Az SZKT 38 dolgozójának meg nem kell csúszda, sem homokozó. Az ingatlanból nem kaszinó lett. Akkor miről is beszél Hüvi?

 • '>
  2. fidesz007
  2009. augusztus 31., hétfő, 16:45
  Válaszolok

  Na végre Hüvikém! Erre várunk már rég óta. Lényegre törő, velős nyilatkozat. Ilyenekből kellene még sokkal több !

 • '>
  1. Matyi
  2009. augusztus 31., hétfő, 14:05
  Válaszolok

  Na majd fel megy a parkolóhelyekért fizetendő amúgy is csillagok magasságában tanyázó cédulák ára!
  Mellesleg én magam is fizettem már bírságot a “parkoló” cégnek. Másodszori felszólításra 18 000 valamennyit.
  Poén az, hogy az első felszólítást át sem vettem, mert nem voltam itthon pár napot.
  Kértem az igazgató urat személyesen az irodájában, hogy felezzük meg a bírságot, vagy adjon valami kedvezményt.
  Természetesen nem kaptam meg.
  Viszont ezt követően pár nappal akaratlanul fültanúja lettem egy telefonos beszélgetésnek, amit a Tesco áruházban sorban állás közben csíptem el.
  A szófoszlány ez volt: ” ha van benne fizetési hajlandóság, adjunk neki kedvezményt”
  Hátrafordultam, és az igazgatóurat láttam mögöttem.
  -Semmi jelentősége, csak elmeséltem…
  Vagy mégis?
  Ki-ki döntse el maga.