A napi parkolójegy újbóli bevezetését kezdeményezi a szegedi Jobbik

2017. október 9., hétfő · 2 hozzászólás

A napi parkolójegy újbóli bevezetését kezdeményezi Tóth Péter, a jobbikos városatya indítványa szerint a drágább zónában váltható négy órányi jegy árával megegyező összegbe kerülne a napijegy. Előterjesztését az októberi közgyűlés tárgyalhatja. Tovább »

Éjjel szerelik a síneket – háborognak a lakók + FOTÓK

2017. augusztus 19., szombat · 23 hozzászólás

cof

Szakaszonként újítják fel a sínek vasbetonaljait augusztus 20. és október 20. között. A munkálatok éjjel tíz és reggel hat óra között zajlanak. A munkaterülettől néhány méterre élő olvasónk aggódik családja éjjeli nyugalma miatt, azt szeretné, ha nappal végeznék a tevékenységet. Az SZKT szerint nem lehet máskor csinálni, mert nincs elég buszuk a villamosok pótlására. A feladat végrehajtását sem tudják elhalasztani, mert olyan rossz állapotú a pálya. Engedélyt kaptak a megengedett zajszint túllépésére. Tovább »

„Sarcoló automatává” keresztelték át a szegedi parkoló automatákat (FRISSÍTVE)

2017. augusztus 8., kedd · 31 hozzászólás

szabo_balint_parkolo_gs (4)

Míg országosan a „Fizessenek a gazdagok!” szlogennel kampányol Botka László, addig Szegeden speciális mondása van az MSZP-s városvezetőnek: „Fizessenek a szegediek!” – szögezte le Szabó Bálint sajtótájékoztatóján. Azt is közölte a jogász, hogy kezdeményezik a közgyűlési frakcióknál, hogy újra vezessék be a napi parkolójegyet. Tovább »

Bosszankodnak a szegediek – naponta több automatát is javítgatni kell

2017. augusztus 7., hétfő · 47 hozzászólás

cof

Mivel a Szegeden kihelyezett 136 automatát külön-külön számítógépként kell felfogni, napi szinten várható, hogy néhány berendezéssel gondok akadnak – mondja Majó-Petri Zoltán, az SZKT ügyvezetője. Egy automatát már áthelyeztek lakossági kérésre, és még több ilyenre lehet példa. Tovább »

Megszűnhet a síncsikorgás az Európa Ligetnél

2017. június 1., csütörtök · Egy hozzászólás

cof

Nettó 72 millió forintot költenek a vasúti pályák és a hálózat felújítására Szegeden – derült ki a városüzemeltetési bizottság ülésén. A grémium elfogadta az SZKT-s menetrend június közepétől érvényes módosítását is. Tovább »

Elfelejthetjük az elavult parkolójegyet – Egy hét múlva lép életbe az új rendszer Szegeden

2017. május 30., kedd · 7 hozzászólás

parkoloorak_telepitese007kf

Az összes parkolóautomata a helyén, az SZKT gőzerővel készül a pünkösd utáni átállásra. A hétvégén a város ötszáz parkolótábláját is átmatricázzák vagy letakarják, és – ha az informatikai rendszer is feláll – akár már szombat délután is válthatunk parkolójegyet kedd reggelre. Tovább »

Szerelik az automatákat – készül az átállásra az SZKT + FOTÓK

2017. május 25., csütörtök · 17 hozzászólás

parkoloorak_telepitese008kf

Átlagosan 15-20 perc alatt telepítenek egy parkolóautomatát a gyorsteszttel együtt, s várhatóan június 6-án életbe is lép az új rendszer. A papír parkolószelvényeket onnantól nem lehet majd használni, de az év végéig visszaváltják azokat. Tovább »

Elektromos és fékhibák, síntörések – a kemény mínuszok az SZKT-nak pluszmunkát, az utasoknak bosszúságokat okoznak

2017. január 25., szerda · 14 hozzászólás

kettes_villamos14_gs

A tartós hideg idő miatt annyi műszaki problémát kellett idén eddig orvosolnia az SZKT-nak, mint amennyit tavaly egész évben. A mínusz 10 Celsius fok alatti hőmérsékletet nevezte kritikusnak a cég vezetője, ha annál hidegebb van, akkor sokkal több a meghibásodás, ami az járműflotta újabb tagjait is érinti, nemcsak a régebbi típusokat. Mindez persze nem vigasztalja azokat, akik elkésnek a munkahelyükről vagy az iskolából a járatok kimaradása, késése miatt. Tovább »

Leállások és éjszakai járatok – Szilveszteri szegedi menetrend

2016. december 31., szombat · Hozzászólok

troli02kf

Az év utolsó napján 18 óra körül a tömegközlekedés leáll, de bizonyos vonalakon éjszakai járatok közlekednek Szegeden, jellemzően óránkénti indulással. A szilveszteri bulikból egyes viszonylatokban hajnali 3 után is haza lehet jutni villamossal, trolival vagy éppen busszal. Tovább »

Ingyenes wifi a szegedi fényvillamosokon

2016. december 28., szerda · 10 hozzászólás

Fenyvillamos

A sikeres nyári tesztelést követően elkezdték felszerelni az ingyenes wifit biztosító berendezéseket az SZKT-s járművekre, legelőször a két fényvillamosra. A közlekedési társaság százhatvan járműből álló flottájának minden egyes trolibuszán és villamosán március végétől ingyenesen lehet internetezni, az utasok fél terrabájtnyi adatot használhatnak el havonta. Tovább »

Megszűnik a matrica, jön az „e-bérlet” Szegeden

2016. december 19., hétfő · 2 hozzászólás

parkolojegyes_tabla02kf

Már nem kell összeragasztgatni az autók szélvédőjét a helyi parkolóbérletekkel, virtuális, azaz „e-bérletet” vezettek be Szegeden, amit januártól átutalással is ki lehet fizetni. Idén nagyjából 5000 bérletet értékesített az SZKT, ezek 40%-át a lakosság körében. Tovább »

Januártól megújulhatnak az időalapú jegyek Szegeden

2016. október 27., csütörtök · Hozzászólok

vonaljegy001kf

A tervek szerint januártól ténylegesen 24, illetve 72 órán keresztül utazhatunk egy úgynevezett időalapú jeggyel a szegedi tömegközlekedési járműveken, amennyiben támogatja az erre vonatkozó előterjesztést a közgyűlés. A jegytípus megújításától azt várják, hogy többen veszik majd igénybe, például turisták vagy éppen olyanok, akik egy konferenciára érkeznek. Tovább »

Önjárásból jeles – Ismét tesztelték az akkumulátoros trolikat

2016. október 14., péntek · 15 hozzászólás

onjaro_troli001

Két hét alatt mintegy 5800 kilométert tettek meg az SZKT akkumulátorral ellátott, azaz önjáró trolibuszai a 77A vonalán. A közlekedési társaság és a Szegedi Tudományegyetem azt vizsgálta egy pályázat keretében, megoldható-e a trolibusz vonalak hosszabbítása felsővezeték kiépítése nélkül. Tovább »

Besenyei Péter kápráztatta el a szegedieket + FOTÓK

2016. szeptember 17., szombat · Egy hozzászólás

repulonap_szeged_szombat08_gs

Kész hidegháborús arzenál várta a szegedieket: a Liszunov Li-2 szállítógép mellett, Mi-2 helikopter és L-29 gyakorlógép is repült a felhők között. A nap sztárja azonban egyértelműen Besenyei Péter volt. Tovább »

Légi-, majd sötétedés után fényparádéval nyitott a szegedi repülőnapok + FOTÓK

2016. szeptember 17., szombat · 6 hozzászólás

repulonap_pentek19_gs

Ennyien még sosem figyelték Szeged egét ámulattal, mint az I. Szegedi Repülőnapok és Légiparádé nyitónapján, ami sötétedés után tűzzsonglőrök és hőlégballonok látványos bemutatójával zárult. Tovább »

„Okosodik” Szeged – készpénzmentes szolgáltatásokat vezetnek be

2016. szeptember 15., csütörtök · 8 hozzászólás

smart_city_sajttaj002kf

Jó hír azoknak, akiket bosszant, hogy gyerekük menzáját csak hosszas sorban állás árán fizethetik be minden hónapban, vagy épp nincs náluk készpénz, de vonaljegyet, bérletet vennének, netán inkább e-bankon keresztül fizetnék a távhőszámlát és nem csekkekkel rohangálnának a postára, Szeged ugyanis „okosodik”. A Smart City koncepción belül több szolgáltatást is készpénzmentessé tesznek, erről a jövő pénteki közgyűlésen szavazhatnak a képviselők. Tovább »

Látványos égi parádéval ünnepel a 100+1 éves Szegedi Repülőtér

2016. szeptember 15., csütörtök · 58 hozzászólás

RN L29 Delfin

Három felejthetetlen nap, ami Szeged légteréről szól! – ezt kínálja az I. Szegedi Repülőnapok és Légiparádé, amellyel a 100+1 éves születésnapját ünnepli szeptember 16-ától a Szegedi Repülőtér. Érkezik a világ egyetlen repülőképes Li-2 típusú gépe, lesz továbbá hőlégballon-show, kötelékrepülés, vadászrepülőgép bemutató, drónverseny, és minden, ami a repülésről szól – ezt kínálja a rendezvény. Tovább »

Bohócdoktorok a Szegedi Légiparádén

2016. szeptember 13., kedd · Egy hozzászólás

repolunap_bohocdoktor

A 2016-ban 100 éves Szegedi Repülőtéren szeptember 16-17-18-án három napos nagyszabású légiparádén nagyszabású programsorozat várja a repülés iránt érdeklődőket. Az eseményen a légi csodák mellett részt vesz a Karitáció Alapítvány Gyógyító Bohócdoktor Csapata is. Tovább »

Immár figyelmeztet a PESA, nehogy orra bukjunk leszálláskor

2016. szeptember 13., kedd · 2 hozzászólás

villamos01_gs

„Kérjük, leszálláskor figyeljen a szintkülönbségre!” – ezt mondja be az alacsonypadlós PESA hangosbemondója a Bem utcai megállónál, amely nem akadálymentesített. A nagyprojektben több peront is úgy alakítottak ki, hogy szintkülönbségek vannak, ezek átalakítására minimum 70-80 milliót kellene költeni – tájékoztatott Majó-Petri Zoltán ügyvezető. Tovább »

„Elmagányosodtak” a SZEPARK-os ellenőrök – technikai fejlesztés áll a háttérben

2016. szeptember 8., csütörtök · 8 hozzászólás

szepark01_gs

Míg korábban kettesével járták Szeged utcáit a SZEPARK munkatársai, addig mostanában egyedül ellenőrzik, vajon van-e érvényes jegy a gépjárművek szélvédője mögé biggyesztve, illetve váltott-e mobil parkolójegyet. Utánajártunk, s kiderült, technikai fejlesztés áll a háttérben, immár nem kamerával rögzítik a látottakat az ellenőrök, és már a büntetést sem kézzel írják meg. Tovább »

Franciahögy: megoszlanak a vélemények, hogy kell-e tömegközlekedés

2016. július 25., hétfő · Egy hozzászólás

e_busz01_gs

Szeged tömegközlekedési szempontból legkevésbé ellátott területén megoszlanak a vélemények a tömegközlekedés szükségességéről. A körzet volt városatyája, Kalmár Ferenc és olvasónk egymástól függetlenül azonos érvek miatt vezetné be a területre a midibuszt, míg Solymos László jelenlegi képviselő szerint nincs szükség tömegközlekedésre semmilyen módon. Tovább »

Brüsszeli vagy Berlini körút? – Nemcsak a logika, hanem a korábbi gyakorlat alapján kapják nevüket a megállók

2016. július 8., péntek · 3 hozzászólás

troli_brusszeli_krt001kf

A 10-es troli egyik megállója a Brüsszeli körúton van, ám a jármű hangosbemondója szerint a Berlini körúton áll meg – jelezte értetlenkedve egy olvasónk. Utánajártunk, s kiderült, hogy a korábban meglévő megállópárokra figyelemmel nem változtatták meg a megállóhely elnevezését. Tovább »

Cégvezetők munkáját értékelték – Egyedüliként az SZKT volt vezetője nem kap prémiumot

2016. június 8., szerda · 18 hozzászólás

penzbiz_ules01_gs

Önkormányzati tulajdonú társaságok vezetőinek prémiumairól szavaztak a pénzügyi bizottság ülésén. Csak a közlekedési társaságot egy évig igazgató Kojedzinszky Richard nem kap egy fillért sem, és még a nevét is elírták az előterjesztésben. Németh István pedig annak ellenére kapja meg a maximális összeget, hogy csak részben teljesítette a kitűzött prémiumcélokat. Tovább »

Türelmesebb a hibázó autósokkal a SZEPARK – Akár a pótdíjat is megúszhatjuk

2016. május 3., kedd · Egy hozzászólás

szepark_gs

Változtatott az eddigi gyakorlaton a Szegedi Közlekedési Kft., ezentúl megúszhatja a pótdíjat az, aki egy betűt vagy számjegyet elír mobilparkoláskor, vagy ha ugyanabban a percben rendelte meg a szolgáltatást, mint amikor megkapta a mikuláscsomagot. Igaz, eljárási díjat ilyenkor is fizetnie kell a panaszosnak, de az töredéke a büntetésnek. Majó-Petri Zoltán ügyvezető arról tájékoztatott, hogy a békéltető testületek ide vonatkozó döntéseit vették alapul, a cél, hogy ésszerűen és egyben életszerűen rendezzék az ügyfélpanaszokat. Tovább »

Ismét elindítja nosztalgiajáratait a Szegedi Közlekedési Kft.

2016. április 27., szerda · Hozzászólok

nosztalgia_villamos03_gs

Az előző évek hagyományait követve, a 2016-os évben ismét elindítja nosztalgia járműveit május 1-jén, vasárnap a Szegedi Közlekedési Kft., azzal a tervvel, hogy szeptember 25-ig, vasárnap és ünnepnap közlekedjenek, örömöt szerezve és mosolyt csalva a város lakói, és a városunkba látogató turisták arcára. Tovább »

Nem engedték trolira szállni, mert babahordozóban vitte gyermekét, holott nem tiltja szabályzat

2016. március 11., péntek · 12 hozzászólás

rosta_katalin04_gs

A 19-es trolibuszra szeretett volna felszállni egy édesanya, aki egyéves gyermekét a hátán babahordozóban vitte, ám a sofőr ezt nem engedte. Kiderült, nem tiltja semmi, hogy Szegeden bárki is babahordozót használjon tömegközlekedési járműveken. Tovább »

Részlegesen felelt meg a Szegedi Közlekedési Kft. a számvevőszék utóellenrőzésén

2016. március 10., csütörtök · Hozzászólok

Befejezte az Állami Számvevőszék a Szegedi Közlekedési Kft. utóellenőrzését. Az ÁSZ korábban 2013-ban értékelte a közlekedési társaság közfeladat-ellátását, most pedig az akkor megfogalmazott javaslatok alapján készült intézkedési tervek utóellenőrzését végezte el. Az ÁSZ megállapította, hogy Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Szegedi Közlekedési Kft. az intézkedési tervekben foglaltakat döntően – négy feladat kivételével – végrehajtotta.
Tovább »

Következő oldal »