Lezárult egy korszak – 86 év után már nem nyithatja ki kapuit a Temesvári Körúti Óvoda

2016. augusztus 1., hétfő · 15 hozzászólás

temesvari_krt_ovoda001kf

„Szia, régi óvoda!” – Ha arra járnak, a mai napig így köszön integetve Zalán a bezárt Temesvári Körúti Óvodának, ami jelzi, hogy a kisfiút szép emlékek kötik az 1930-ban átadott intézményhez, amely július 22-én, pénteken volt utoljára hangos a gyerekzsivajtól. Ez az egyike annak az öt óvodának, amelyre februárban „Botka-lakat” került. Siratják a gyerekek, a szülők és az eddig ott dolgozó óvodapedagógusok, a bezárás szükségességének érveit máig nem tudják elfogadni. Elég érthetetlennek is tűnik, miért pont ezt a kiválóan működő intézményt ítélte halálra a polgármester. Tovább »

A Parlamentig jutott a szegedi óvodabezárások ügye: a gyermekek jövőbeni lehetőségeit veszélyeztetik Botka Lászlóék

2016. március 9., szerda · 17 hozzászólás

vasutas_ovoda06_gs

Érthetetlennek nevezte B. Nagy László képviselő a Parlamentben, hogy a szegedi városvezetés népszerű óvodákat zárat be, köztük azt az egyetlen intézményt is, amelyik reggel ötkor nyit ki. Palkovics László oktatási államtitkár válaszában kifejtette, hogy a gyermekek jövőbeni esélyeit veszélyezteti és növeli a hátrányokat, ha egy önkormányzat jól működő óvodái bezárásáról dönt. Tovább »

Botka bűvészkedése a büdzsével – a sarokszámok mögé tekintettek a szegedi civilek

2016. február 25., csütörtök · 20 hozzászólás

penz

Szeged város 2014. évi és az idei költségvetését veti össze és elemzi a Civil Városi Unió. Többek között bemutatják, hogy Botka Lászlóék – miközben takarékosságról szónokolnak – a szegedi lakosság egyre növekvő sarcolásával érnek el bevételnövekedést, és folyamatosan jelentős mértékben emelik a városi cégek támogatását. A SZEGEDma.hu-hoz eljuttatott civil analízis alább olvasható. Tovább »

A társadalmi egyeztetést hiányolja a Fidesz-L.É.T – Ne tűzzék napirendre az óvodabezárásokat! + HANG

2016. február 11., csütörtök · 19 hozzászólás

fidesz_sajttaj04_gs

Elfogadhatatlannak tartja Szeged idei költségvetés-tervezetét a Fidesz-L.É.T., úgy értékelték, hogy a bevételi oldalon szerepeltetett telek- és építményadó összege esélytelen, hogy befolyjon a város kasszájába. Az óvodabezárások kapcsán társadalmi egyeztetést kezdeményeznek, ezért javasolják, hogy ne is tárgyalja pénteken az ügyet a közgyűlés. Azt is kijelentették: Botka László a terrorizmus pártján áll, ha nem veszi napirendre a Fidesz betelepítési kvóta elleni nyilatkozatát. Tovább »

Indulatos ülésen van túl a kulturális bizottság, nagy port kavart az óvodabezárás ügye + FOTÓK

2016. február 10., szerda · 8 hozzászólás

kult_biz_ules01_gsRekordhosszú, több mint 2 órás bizottsági ülést tartott a Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági bizottság szerda délután. Ahogy várható volt, a legnagyobb port az óvodai nevelési év előkészítése, vagyis ennek kapcsán a tervezett öt intézmény bezárása és az óvodai csoportok lefaragása kavarta. Indulatos ülésen van túl a bizottság, hasonló várható a pénteki közgyűlésen is.
Tovább »

Óvodabotrány: Bartáné Tóth Mária lemondását követeli a szegedi Jobbik (FRISSÍTVE – megszólalt egy korábbi óvodavezető)

2016. február 9., kedd · 13 hozzászólás

rokas_ovoda003kf

A szegedi Jobbik gazdasági indokokat sejt az óvodabezárások hátterében, az intézkedést továbbra is megalapozatlannak és átgondolatlannak tartják. “Ez látszik abból is, hogy két ingatlant az IKV hasznosítására írnak ki, kettőbe pedig az óvodák igazgatóságát és a bölcsődék igazgatóságát helyezné el a város” – mondta Tóth Péter.
Tovább »

Tiltakozik az óvodabezárások ellen a szegedi KDNP – a pénteki döntés elhalasztását követelik (FRISSÍTVE)

2016. február 8., hétfő · 21 hozzászólás

kdnp_sajttaj02_gsA Kereszténydemokrata Néppárt szegedi közgyűlési frakciója szerint a baloldal által tervezett szegedi óvodabezárások nemcsak erkölcsileg, hanem szakmailag is súlyos aggályokat vetnek fel, ezért december 31-ig szakmai vizsgálatot kérnek, hogy megállapítsák, szükséges-e az átszervezés. Emellett kezdeményezik, az önkormányzat az óvodák megmaradása érdekében vegye fel a kapcsolat olyan lehetséges fenntartókkal, mint az egyházak és alapítványok.
Tovább »

2017: kevesebb és nagyobb létszámú óvodai csoportok – egyre több szülő írja alá a szegedi petíciót

2016. február 7., vasárnap · 6 hozzászólás

vasutas_ovoda06_gs

Megnéztük, hogy a városvezetés mivel indokolja a bezárásokat, nem egy javaslaton, indokláson meglepődtünk. 350-en csatlakoztak szombatig a tiltakozáshoz. Tovább »

Szegedi Jobbik: El a kezekkel a Széksósi Úti Óvodától is!

2016. február 3., szerda · Egy hozzászólás

toth_peter_jobbik_iroda

A kiskundorozsmai Széksósi Úti Óvoda leépítése ellen tiltakozik a Jobbik Szegedi Szervezete, a csoportelvonás ellehetetleníti a helyiek mindennapjait a párt szerint. Tovább »

Következő oldal »