Az ország legkorruptabb ügyének választották az elrulettezett szegedi óvodát + FOTÓK, VIDEÓK

2015. január 13., kedd · 30 hozzászólás

ovoda_kontra_jatekkaszino01_gs

A szegedi Deák Ferenc utcai óvoda bezárása nyerte a Transparency International és a 444 közös lobbipályázatát. Harmincévnyi működés után, 2007-ben került lakat a Down-os és autista gyermekeket egészséges társaikkal integráltan nevelő intézményre, a gyanú szerint a közelben nyíló kaszinó nyomása miatt. Egykori érintettekkel és szakemberekkel idéztük fel a történeket. Tovább »

Szegedi Fidesz: pénzpocsékolás és szegregáció

2009. szeptember 3., csütörtök · 13 hozzászólás

deakutcasajtaj1 Válaszokat vár Botka László (MSZP) polgármestertől a szegedi Fidesz-frakció a Szegedi Közlekedési Kft. hétfőn megnyílt parkolói ügyfélszolgálatával kapcsolatban. Az ellenzéki képviselőcsoport felelősöket keres: arra kíváncsi, ki engedélyezte a mintegy 40 millió forintos luxusberuházást, illetve a város első embere etikusnak és felelősségteljesnek tartja-e az ügyben Szentgyörgyi Pál (MSZP) és Dózsa Gábor SZKT-igazgató eljárását.
Tovább »

Parkolói ügyfélszolgálat a Deák utcai ovi helyén

2009. augusztus 31., hétfő · 8 hozzászólás

kozlekedesikft A kaszinóügytől hangos egykori Deák Ferenc utcai óvoda helyén hétfőn átadták a Szegedi Közlekedési Kft. összevont ügyfélszolgálati irodáját. A 320 négyzetméteres helységet 40 millió forintból újították föl, és 38 munkatárs (16 állandó, 22 parkolóőr) dolgozik a kft. parkolói részlegének új ügyfélszolgálatán.
Tovább »

Kohári Nándor: Botka ugródeszkának használja Szegedet

2009. augusztus 21., péntek · 30 hozzászólás

koharinandor1 1990 és 1998 között egyfajta amatőr bukdácsolás folyt, 1998-2002 között a sokat szidott fideszes vezetés idején a jó várospolitika mellé rossz politikai teljesítmény társult, 2002 után pedig fordult a kocka: a rossz várospolitikát jó politikai teljesítménnyel próbálják kendőzni, eladni a szocialisták. Mindezt Kohári Nándor, az ifjúsági és sportbizottság fideszes elnöke állítja, aki szerint a közpénzek komoly elherdálása figyelhető meg Botka László polgármesterségének hét éve alatt.
Tovább »

Velő Miklós maradt a Fidelitas szegedi elnöke

2009. július 2., csütörtök · Hozzászólok

velomiklosTisztújító közgyűlést tartott szerda este a szegedi Fidelitas. Az ülésen újra Velő Miklóst választották a szegedi szervezet elnöknek, aki 2008 óta vezeti a csoportot. Az alelnökök közül Arany Katalin kommunikációs és csapatépítési, Somodi Márton operatív feladatokat lát el, míg Oláh János a középiskolások érdekképviselője lett.
Tovább »

Kaszinóügy: A Fidelitas szerint Botka újra becsapta a szegedieket

2009. március 23., hétfő · Hozzászólok

Ahogy arról a SZEGEDma.hu már több cikkében beszámolt, a 2007-ben bezárásra ítélt, egészséges és speciális nevelési igényű gyermekeket integráltan nevelő Deák Ferenc utcai óvoda közelében március elején nyerőterem nyitotta meg kapuit. A szülők, civilek és az ellenzék annak idején már jelezték, egy kaszinó lobbija állhat amögött, hogy a baloldali városvezetés kimondta az óvoda halálos ítéletét, ám Botka Lászlóék ezt mindvégig tagadták. A Fidelitas szegedi csoportja szerint immár mindenki számára teljesen világos: a polgármester újból becsapta a szegedieket. Tovább »

Kaszinós fénykép a polgármester albumába

2009. március 17., kedd · Hozzászólok

A hét fotója rovatunkban érdekes, elgondolkodtató képekhez kapcsolódó rövid gondolatainkat olvashatják. Ezúttal városunk polgármesterének, Botka Lászlónak a fényképalbumába találtunk egy újabb „gyöngyszemet”. Tovább »

A múltat végképp eltörölni?

2009. március 12., csütörtök · Hozzászólok

Persze tudom, hiába írok itt bármit össze, a legjobb írnek e bajra Porlódon a feledést tartják, úgyhogy húzzunk bele, és menjünk el szó nélkül a “kaszinó” előtt, mintha mindig is ott lett volna, ahol nem lehetne, ha maradnak 200 méteres környezetében – az eltakarított – a közfeladatokat ellátó intézmények.

Tovább »

Közgyűlés: Hány Fidesz és hány Botka létezik?

2008. november 7., péntek · Hozzászólok

Fotók: Gémes Sándor

Délelőtt a pénzügyi válság magyarországi hatásai, illetve a szegedi gazdaság helyzete, délután pedig az egészségügyi integráció első évének értékelése volt a fő téma a városi közgyűlés pénteki ülésén. Botka László polgármester elnézést kért a világméretű válságért, ám a hazai államcsőd kialakulásában kormánypárti országgyűlési képviselőként viselt felelősségét firtató kérdéseket már személyeskedésnek minősítette. A Fidesz és a KDNP szerint a szegedi lakosság többsége elégedetlen az egészségügy elmúlt egy évével, Botka viszont soha nem látott fejlődésről beszélt. Szóba került az óvoda-, azaz kaszinóügy is, illetve kiderült: mégsem épül rendezvénycsarnok a Mars téren. Tovább »

Népszavazást kezdeményez, és a cigányoknak segítene a Jobbik

2008. november 5., szerda · Hozzászólok

Szerdán ismét előtérbe került a Deák Ferenc utcai óvoda bezárásának ügye. Ezúttal a Jobbik Magyarországért Mozgalom szegedi szervezete tartott sajtótájékoztatót, ahol elmondták: ha nem történik változás, és a város továbbra is hazudik, és erkölcstelen módon szolgálja a pénzéhes tőkét, az EP-választásokkal egy időben helyi népszavazást kezdeményeznek. Tovább »

A városnak vagy a mammonnak?

2008. november 3., hétfő · Hozzászólok

Tudni lehetett, hogy az ellenzék nem hagyja annyiban a kaszinónyitást, azonban a polgármester bízvást remélhette, a gyurcsányi jóslatok ősszel rendre beválnak: a méltatlankodók, a háborgók “kicsit tüntetnek, aztán hazamennek”!

Tovább »

Óvodaügy: előbb volt a döntés, utána az indoklás

2008. október 31., péntek · 3 hozzászólás

Fotók: Gémes Sándor

A SZEGEDma.hu szerdán elsőként számolt be róla, hogy újabb fejezetéhez érkezett a Deák Ferenc utcai óvoda bezárásnak ügye. Mint emlékezetes, egy évvel ezelőtt a szocialista városvezetés különböző szakmai okokra hivatkozva tett pontot a speciális nevelési igényű és egészséges gyermekeket integráltan fogadó intézmény sorsára, az ellenzék pedig a kaszinólobbinak való engedelmeskedéssel vádolta a polgármestert, mondván: azért van útban az óvoda, mert közoktatási intézmény 200 méteres körzetében nem működhet kaszinó, játékterem. Portálunk szerdán megírta: a Híd utca sarkán, 150-160 méterre a bezárt ovitól – minő meglepő – immár rajtra kész a Merkur játékterem. Pénteken a szegedi jobboldal is újra felvette a témát… Tovább »

Mégiscsak kaszinóznak a szegedi szocik?

2008. október 29., szerda · Hozzászólok

A belváros keleti kapuja: félkarú rablók és pörgőőrület

Fotók: Gémes Sándor

Újabb fejezetéhez érkezett, vagy ha úgy tetszik: véglegesen egymásba kapaszkodott a szegedi óvoda- és kaszinóügy. Mint emlékezetes, a speciális nevelési igényű és egészséges gyermekeket integráltan fogadó Deák Ferenc utcai óvoda bezárása éppen egy évvel ezelőtt korbácsolta fel az indulatokat a városban. Az eset még a várost vezető koalíción belül is repedéseket okozott. Botka Lászlóék akkor határozottan visszautasították az ellenzéki vádat, hogy azért tesznek pontot az óvoda életének végére, mert közelében kaszinók készülnek megnyitni, s a törvények értelmében ez nem volna lehetséges. Vajon tényleg csak a véletlen műve, hogy a Híd utca sarkán a homlokzaton látható feliratok, cégérek szerint immár rajtra kész a Merkur játékterem? Tovább »

Egy év a szegedi Fidelitas élén

2008. július 1., kedd · Hozzászólok

Fotók: Gémes Sándor

2007 májusában vette át a szegedi Fidelitas-csoport vezetését Losonczi-Tóth József. Az elnök elégedett az elmúlt tizenhárom hónap munkájával: egy átfogó belső értékelés szerint a szegedi szervezet a második legerősebb az országban, s – mint mondja – véleményük megkerülhetetlenné vált a helyi ifjúsági politikában. Ennek ellenére tudja, sok még a tennivaló. Tovább »