Egyetem

Exobolygó-vadászat és gravitációs fényelhajlás az idei Fizika Napján

Exobolygó-vadászat és gravitációs fényelhajlás az idei Fizika Napján

2016. január 25., hétfő
Exobolygó-vadászat és gravitációs fényelhajlás az idei Fizika Napján
fizika-napja

Idén immár tizenegyedik alkalommal rendezi meg a korábban is nagy népszerűségnek örvendő FIzika Napja programot az Szegedi Tudományegyetem Fizikai Intézete, az SZTE ÁOK Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézete, az SZTE JGYPK Általános és Környezetfizikai Tanszéke és Technika Tanszéke, az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpontja, valamint az ELFT Csongrád Megyei Csoportja.

Január 30-án, szombaton 9-14 óráig több mint 15 standon kísérletes bemutatók, valamint interaktív foglalkozások és laborlátogatási lehetőségek várják a látogatókat az SZTE TTIK Fizikai Intézet Dóm téri épületében. Az idei Fizika Napján az érdeklődők előadást hallhatnak az exobolygó-vadászat távlatairól és a lézeres látásjavítás fizikai hátteréről, továbbá - az általános relativitáselméletet leíró cikkek 100 éves évfordulója alkalmából - egy, a gravitációs fényelhajlásról szóló előadást. A továbbtanulás, illetve a természettudományos és műszaki életpályák iránt érdeklődő fiataloknak, valamint szüleiknek és tanáraiknak külön tájékoztató előadásokat is tartanak, valamint egyetemi oktatókkal és hallgatókkal történő, kötetlen beszélgetési lehetőségeket is szerveznek. További információ található a Fizika Napjáról az esemény

Facebook-oldalán

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.