Közélet

Újabb Gyurcsány-kölcsön a Czeglédy-ügyben

Újabb Gyurcsány-kölcsön a Czeglédy-ügyben

2017. október 18., szerda
Újabb Gyurcsány-kölcsön a Czeglédy-ügyben

Ismét furcsa pénzmozgásokra derült fény a hárommilliárd forintos költségvetési csalás ügyében - közölte a Magyar Idők.

A nyomozó hatóság a

Gyurcsány Ferenctől

kapott kölcsönöket, illetve minden olyan dokumentumot és pénzmozgást is megvizsgál, ami a Czeglédy-ügy nyomozati anyagaiban szereplő időszakban történt – tudta meg a

Magyar Idők

. A PestiSrácok és az Origó birtokába került dokumentumok szerint 2016. augusztus 15-én az Altus Portfolió Kft. 90 millió forintos kölcsönt folyósított a Human Operator Zrt.-nek. A Magyar Idők szerint a társaság az Oberbanktól is kért kölcsönt. Czeglédy cége 2016 februárjában 255 ezer eurót kért kölcsön Gyurcsánytól, valamint a volt kormányfő cége idén tavasszal is nyújtott kölcsönt Czeglédynek, mivel már akkor sem tudta a cége által kiközvetített diákmunkásokat kifizetni. A Czeglédy Csaba vezetésével létrejött bűnszervezet 2011 és 2016 között olyan céghálózatot alakított ki, amely diákmunka közvetítéssel foglalkozott. Céljuk a gyanú szerint az volt, hogy a bűnszervezet élén álló, a Humán Operátor Zrt.-hez köthető emberek, a közvetítő cégek és a strómanok által vezetett iskolaszövetkezetek segítségével a diákmunka-közvetítés után járó közterhek megfizetését elkerüljék. A gyanú szerint ezzel csaknem 3 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek. Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő, ügyvédként az MSZP és a DK is jogi képviseletét is ellátta több ügyben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.