Írjon nekünk

ARC

Bánki Erik: az emberek rájöttek, hogy Botka nem az, akinek mutatja magát

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

“Az álarc lehullott, a király meztelen” – így jellemezte portálunknak a fideszes országgyűlési képviselő Botka László bukását. Véleménye szerint Szeged polgármesterének a korrupciós botrányai miatt nem volt más választása, mint meghátrálni az országos politikai porondtól.

A napokban tartott nemzeti konzultációs fórumot Bánki Erik Szegeden. A parlament gazdasági bizottságának elnökénél, fideszes országgyűlési képviselőnél aktuálpolitikai kérdésekről érdeklődtünk.

– Újabb nemzeti konzultáció indult októberben, ezúttal a Soros-terv szembeni ellenállásban segíthetjük a kormányt. A hét pontból álló kérdőívet az indulástól számított két hét alatt több mint 20 ezren töltötték ki. Miért tartották fontosnak, hogy ismét kikérjék a bevándorlással kapcsolatban a lakosság véleményét?

– Nagyon nehéz helyzetben vagyunk, ugyanis az amerikai milliárdos, Soros György évente egymillió migránst telepítene be Európába, amit az unió a tagállamok között a felső határok nélküli kvótarendszer alapján osztana szét. Magyarország Szlovákiával közösen fellépett az elképzelés ellen. A pert ugyan elbuktuk, azonban az Orbán Viktor vezette kormány szerint az Európai Bizottság döntése helytelen volt, így továbbra is úgy tartjuk, hogy jogunk van eldönteni, hogy kik és milyen formában telepedjenek le hazánkban. Nem szeretnénk bevándorlóországgá válni.

Ezért fontos a konzultáció elindítása, mivel csak akkor tudunk hatékonyan fellépni a Soros-tervvel és Brüsszellel szemben, ha bizonyítani tudjuk, hogy a magyar emberek mögöttünk állnak, és az ő álláspontjukat képviseljük. A kérdőívek november elejére jutnak el minden háztartásba, és november 25-ig kell őket visszaküldeni. A bizakodásra minden okunk megvan, ugyanis egy felmérés szerint a választópolgárok 90 százaléka támogatja, hogy kerítés védjen bennünket a magyar-szerb határon, valamint a tavalyi népszavazáson 3,2 millió ember kinyilvánította, hogy ellenzi az illegális bevándorlást.

– Nem csak külföldi, hanem hazai politikusok is támogatják az illegális bevándorlást és a kötelező betelepítési kvótát. Egyikük Botka László, Szeged polgármestere, aki október 2-án visszalépett az MSZP miniszterelnök-jelöltségétől. Mi a véleménye erről?

– A visszalépés szót erős költői túlzásnak érzem, ugyanis Botka megbukott. Úgy lépett az országos politika színterére mint a baloldal egyesítője és megváltója, azonban elfogyott körülötte a levegő, és belefulladt a botrányaiba. Egy interjúban úgy nyilatkozott, hogy ha ő lenne a miniszterelnök, akkor azon fáradozna, hogy minél gyorsabban lebontsa a kerítést, és az Európai Bizottsággal egyeztetve migránsokat telepítene be az országba. Emellett kiderült, hogy a vagyonnyilatkozatában nem tüntette fel a luxusóráit, a luxusterepjáróját, valamint a külföldi fényűző nyaralásainak finanszírozása sem tisztázott. A nevéhez fűződő legnagyobb korrupciós balhé pedig a Szeviép-ügy, amely során több száz kis- és nagyvállalkozást károsítottak meg közel 10 milliárd forinttal. Egy szó, mint száz: az álarc lehullt, a király meztelen, mivel az emberek rájöttek, hogy Botka nem az, akinek mutatja magát. A szocialista polgármesternek ezek tudatában nem volt más választása, mint meghátrálni az országos politikai porondjától. A támogatóival együtt belátta, hogy nincs esélye Orbán Viktorral szemben felvenni a harcot, és győzelemre vinni az ellenzéket.

– Szintén baloldali botránynak minősül a Czeglédy-ügy, amelyről már az Országgyűlésben is tárgyalnak. A hírek szerint a Czeglédy Csaba által vezetett Human Operator Zrt. több ezer diák- és felnőtt munkavállalót nem fizetett ki, így százmilliós nagyságrenddel károsították meg őket. Mi a kormány álláspontja?

– A történet a szocialista mutyi egyik releváns példája. Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt vélhetően elcsábította a pénz, így nem tisztességes munkával szerette volna megkeresni a kenyerét, hanem rövid időn belül akart nagyot kaszálni, így meglopta a neki dolgozó embereket. Aki valamennyire ismeri a közgazdaságtant, az tudhatja, hogy a piaci mechanizmusok nem így működnek, így nem lehet vagyonra szert tenni. Az Országgyűlés azért tárgyal az ügyről, mert a kormány segíteni szeretne a károsultakon. Úgy tudjuk, Czeglédy Csaba külföldi bankokban még mindig rendelkezik megtakarításokkal, így reméljük, hogy előkerül az a pénz, amit visszatartott a munkásoktól.

Sajnos ez nem egyedi példa. Az ország talán legnagyobb szocialista balhéja, a négyes metró kálváriája során is megállapították, hogy nem kellőképpen előkészített tervekkel, túlárazott költségvetésekkel a hozzájuk kapcsolódó érdekkörök indokolatlanul milliárdokat nyertek a projekten. Remélem, hogy hamarosan lezárul az ehhez fűződő vizsgálat, és – Czeglédyhez hasonlóan – a bűnösök elnyerik méltó büntetésüket.

Hirdetés

Kommentek

ARC

Durván udvarolnak a fiúk a 13 éves aranytorkú Flórának

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Magyarországot és Szegedet képviseli Európa legnagyobb gyermek dalversenyén Kaunasba Tabatabai Nejad Flóra. Szerda hajnalban indul édesanyjával, de előtte elárult nekünk néhány titkot.

Tovább olvasom

ARC

A birkapörkölt nem, de a szegedi halászlé kifog a miniszteren

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

De mindez hiába, ha van egy jó feleség, aki mindent megold. Fazekas Sándorral készített lapunk villáminterjút, ami azoknak is érdekes lehet, akik messziről száműzik az életükből a politikát.

Tovább olvasom

ARC

Kökény Beatrix: „A boldog házasság többet ér minden olimpiai aranynál”

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Kökény Beatrix és Imre Géza lassan két évtizede élnek boldog házasságban. Egyikőjüknek sem jött össze pályafutása során az olimpiai arany, s talán éppen ez hozta őket még közelebb egymáshoz. A Ferencváros korábbi irányítója nem távolodott el a kézilabdától, sokkal több lehetőséget adna a fiatal játékosoknak és csökkentené a légiósok létszámát is a hazai pontvadászatokban. Interjú.

Tovább olvasom

Aktuál