Közélet

Embercsempészeket fogtak el Szegeden

Embercsempészeket fogtak el Szegeden

2017. augusztus 31., csütörtök
Embercsempészeket fogtak el Szegeden
Fotó: police.hu

Egy embercsempész szervezet három tagját vették őrizetbe a nyomozók Szegeden, Hercegszántó és Nagylak közelében pedig összesen 39 határsértőt fogtak el csütörtökre virradóra az egyenruhások - közölte a rendőrség csütörtökön a honlapján.

A Nemzeti Nyomozó Iroda és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai szerdán Szegeden fogtak el egy 38, egy 41 és egy 44 éves férfit, akik a gyanú szerint egy embercsempész-szervezet tagjaiként nyújtottak segítséget a déli határszakaszon illegálisan bejutott migránsok továbbutazásához - alkalmanként 600-1000 euróért. A házkutatások során a nyomozók több, az embercsempészek közötti kapcsolattartásra használt eszközt foglaltak le. A járőrök röviddel szerda éjfél előtt 11 határsértőt fogtak el Nagylak közelében. A magukat afgán állampolgárnak valló migránsokat a rendőrök előállították. Néhány órával később Hercegszántó közigazgatási területén 28 férfit tartóztattak fel. A saját bevallása szerint 27 pakisztáni és egy afgán állampolgárt visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.