Sport

Labdarúgás: fordulatos hajrá után játszott döntetlent a SZEOL a Szparival + FOTÓK

Labdarúgás: fordulatos hajrá után játszott döntetlent a SZEOL a Szparival + FOTÓK

2017. május 28., vasárnap
Labdarúgás: fordulatos hajrá után játszott döntetlent a SZEOL a Szparival + FOTÓK
szeol_nyiregyhaza16_gs

Bár egészen a legvégéig hátrányban volt, az utolsó pillanatban csak a kimaradt tizenegyesnek köszönhetően nem nyert a SZEOL a Nyíregyháza ellen.

A Nyíregyházát fogadta utolsó hazai mérkőzésén a SZEOL SC, a hazaiakat újra segítették az ultrák a lelátóról, akiknek lengyel barátaik, a Wisloka szurkolói is segítettek. Mintegy negyed órát kellett várni az első kaput eltaláló lövésre, a mezőnyben aktívabb Spartacus

Rezes László

révén veszélyeztette

Prokop Rostislav

kapuját, de a kapáslövés nem okozott nagy gondot a szegedi kapusnak. Öt perccel később már más volt a helyzet: Rezes ezúttal lendületből vezethette a védelemre a labdát, a kifutó Prokop lábai között pedig közelről a kapuba lőtt, 0-1. Nem sokkal később

Kónya Márk

cselezte be magát a tizenhatoson belülre, majd a szegedi védők gyűrűjében egy visszacsel után a földre került,

Kovács J. Zoltán

játékvezető pedig büntetőt ítélt a vendégeknek: a labda mögé a korábbi válogatott csatár,

Rudolf Gergely

állt, és léc alá tartó lövésébe ugyan belekapott Prokop, de végül a gólvonal mögé hullott a labda, így alig fél óra elteltével kétgólos hátrányba került a SZEOL. Viszont nem úsztak el teljesen a szegedi remények, miután

Harsányi István

lapos beadására a hosszún

Mihály Dávid

érkezett, akinek a labdája szintén befele pattant a kapufáról, így hamar sikerült szépítenie a kék-feketéknek. Sőt, két perccel később

Kéri Tamás

akár egyenlíthetett is volna, de bombája elzúgott a keresztléc felett. A szünet után

Úr László

távoli löketénél kellett résen lennie a SZEOL kapusának, majd

Nagy Richárd

és

Hermány Bence

két szabadrúgásnál is összecsapott, de mindkétszer a kapus nyert. A félidő felénél újra kettővel vezethetett volna a Szpari, de a felpördülő labda a keresztlécről vágódott le, így maradt az 1-2. Nagyon úgy tűnt, ez is marad a vége, ám az ekkor kicsit leülő meccs az utolsó percekben váratlan fordulatot hozott:

Dvorschák Gábor

két perc alatt két sárgát is összeszedett, a második megmozdulásánál Mihály Dávidot rántotta le a tizenhatoson belül, így büntetőhöz jutott a SZEOL is. A labda mögé Nagy Richárd állt, aki magabiztosan értékesítette a büntetőt, így egalizált - a slusszpoén azonban még hátravolt, miután a középkezdést követően még eljutott a vendégek kapujáig a SZEOL, a tizenhatos oldalánál a labdát befele toló Kéri Tamást felvágták, így a meccs harmadik, a második szegedi tizenegyes következhetett. Ezt is Nagy Richárd vállalta, csakhogy félmagas lövését Hermány kiütötte - így megmentett egy pontot a Nyíregyházának. Bár egészen a kilencvenedik percig távol állt tőle, végül még is nagyon közel volt a győzelemhez a SZEOL, de a kétgólos hátrányból való fordítás nem jött össze, így döntetlennel búcsúzott hazai közönségétől a SZEOL.

Zoran Kuntic

együttesére még egy mérkőzés vár az idényből, jövő vasárnap Dorogon zárul az idény a szegediek számára.

Szeged, SZVSE-stadion, 500 néző
2017. május 28., 18.00
SZEOL SC
Nyíregyháza
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Kovács J. Zoltán * Asszisztens: Garai Péter, Medovarszki János
2
-
2

Merkantil Banki Liga NB II. 37. forduló

SZEOL SC - Nyíregyháza Spartacus FC 2-2 (1-2)

Szeged, SZVSE-stadion, 500 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Garai Péter, Medovarszki János).

SZEOL:

Prokop - Ikonomu, Rácz, Gál, Búrány, Vágó, Nagy R., Harsányi, Mihály, Kéri, Péter (Buzási, 75').

Vezetőedző:

Zoran Kuntic.

Nyíregyháza:

Hermány - Úr, Dvorschák, Rubus, Farkas M., Kártik, Kónya, Tisza (Szécsi, 62'), Rudolf, Rezes, Dragoner (Ötvös, 62').

Vezetőedző:

Dajka László.

Gól:

Mihály (30'), Nagy R. (90+1'), ill. Rezes (20'), Rudolf (25', tizenegyesből).

Sárga lap:

Vágó (63'), Gál (76'), Rácz (78').

Kiállítva:

Dvorschák (90'). Zoran Kuntic:

"A mai meccs jellemezte az egész tavaszi szezonunkat. Általában jól játszottunk, de pontot nem tudtunk szerezni. Azt beszéltük a kollégával, hogy biztos nem lesz 0-0, igaz, hogy veszélyesen futbalozott a Nyíregyháza, de sokkal erősebb kerettel bír a mienkhez képest. Ezt a különbséget próbáltuk eltüntetni. Szeretném megköszönni a szurkolótábor támogatását, sajnálom, hogy nem nyertünk. Nem mondhatom, hogy egyik meccsen se lett volna helyzetünk, de ezekről már senki nem beszél, gólok nélkül viszont nincsenek pontok. A játékosok sportemberhez méltóan dolgoznak és játszanak, remélem, Dorogon is minimum úgy fogunk játszani, mint ma."

Dajka László:

"Jól kezdtük a meccset, ettől függetlenül a hazaik sem futballoztak rosszul, de veszélyesebbek voltunk. Ez két gólban meg is mutatkozott, viszont a SZEOL nyílttá tette a meccset. A második félidőben volt három-négy veszélyes kontránk, amit nem sikerült befejezni. Egy-egy súlyos egyéni hiba miatt kaptunk tizenegyeseket, így a végén örülhettünk a döntetlennek."

Online közvetítésünk

90+3'
Ez vége! Nem sikerült győzelemmel búcsúznia a SZEOL-nak, amely az utolsó pillanatban akár meg is nyerhette volna a meccset!
90+3'
KIMARAD! Megint Nagy Richárd állt oda, de félmagas lövését Hermány kivédte!!!
90+2'
EZ IS TIZENEGYES!!! Kérit vágják fel a tizenhatoson belül, ez is büntetőt ér, akár fordíthat a SZEOL!
90+1'
GÓÓÓÓL! Nagy Richárd a léc alá vágja a tizenegyest, ezzel 2-2!
90'
Dvorschák ezért megkapja a második sárgáját, így megfogyatkozik a Nyíregyháza.
90'
TIZENEGYES EZ IS! Dvorschák buktatja Mihályt a tizenhatos vonalán, így itt az esély a döntetlenre!
89'
Dvorschák nem enged elvégezni egy szabadrúgást, ezért kap lapot.
88'
Rezes helyett Törtei a harmadik nyíregyházi csere.
85'
Harsányit Beretka váltja a SZEOL-ban. Csendesen folyik a meccs, a Nyíregyháza sem sietteti a dolgokat.
78'
Rácz lép oda hátulról Rudolfnak, ezért is előkerül a sárga.
76'
Gál kap sárgát egy elkésett belépőért.
75'
Cserél a SZEOL: Péter helyett Buzási a pályán az utolsó negyed órára.
73'
Pici üresjárat a meccsen: a SZEOL talán több időt tölt a Szpari térfelén, mint a meccs korábbi szakaszában, de ezekből nem tud helyzetekig eljutni.
65'
KAPUFA! Szerencséje volt a SZEOL-nak, Szécsi indult el a bal oldalon, majd beadásába beleléptek, a felpörgött labda pedig a keresztlécről vágódott le.
63'
Vágóé a meccs első sárgája, aki a szegedi térfél közepén rántja le ellenfelét.
62'
Először Dajka László nyúl bele a meccsbe, mindjárt kettős cserével: Dragoner és Tisza jön le, akiket Szécsi és Ötvös váltanak a Szpariban.
56'
Megint Nagy Richárd és Hermány csapott össze egy szabadrúgásnál: most is a kapus nyert, bár nagyon kellett nyútjózkodnia, hogy ezt elérje a bal kapufa mellett!
54'
Mihály számít rá, hogy Rubus egy picit rossz helyre fejeli, ez be is jön neki, de igazán nagy előnyt nem tud ebből kiharcolni, végül cselei után beadására ugyan ketten is érkeznek, de Úr tisztázni tud.
51'
Nagy Richárd végezhet el szabadrúgást a tizenhatos bal sarkáról, egyből kapura íveli, de Hermány kiüti - majd Harsányi kapásból lő, de nem fog kaput.
47'
Egy jó huszonötméteres bomba az előre húzódó Úrtól, akinek életerős lövését üti ki oldalra Prokop.
46'
Folytatódik a meccs, egyik mester sem változtatott csapatán a félidőben.
SZÜNET
45'
Nincs hosszabbítás az első félidő végén. Két gyors góllal meglépett ugyan a Nyíregyháza, de ezt követően feljavult a SZEOL, sőt, egyenlíthettek is volna a szegediek - remélhetőleg, ez csak a második félideig várat magára.
39'
Kiegyenlítetté vált a meccs: ugyan a Szpari néha gyorsan fel tudja építeni támadását, de most nem jutnak el lövésig - a SZEOL pedig többet birtokolja a labdát, mint a félidő első felében.
32'
Majdnem ott az egyenlítés! Kéri viharzott el két ember között, majd éles szögből most nem a beadást, hanem a lövést választotta, bombája azonban elzúgott a kapu fölött.
30'
GÓÓÓÓL! Jó kis meccs, Harsányi lépett ki a bal oldalon, majd megverte védőjét, beadása pedig pontos volt a hosszú kapufánál érkező Mihály Dávidnak, akinek segített a kapufa is, de lövése befele pattant, így szépít a SZEOL, 1-2!
25'
Gól, Prokopnak ugyan nem sok kellett volna, hozzáért a keresztléc alá tartó labdához, de kiütni már nem tudta - csak a felső hálóhoz ért a labda, viszont ez is gól, 0-2.
24'
TIZENEGYES! Kónya csinált meg egy remek visszacselt a tizenhatoson belül, majd a földre került - Kovács J. Zoltán pedig egyből a mészpontra mutatott.
23'
Ez szép volt, Nagy Richárd oxival tette vissza Kéri elé, akinek azonban lapos centerezése pontatlan volt - mindenesetre a mozdulat látványos volt.
20'
Gól, vezet a Szpari! Rezes lépett ki az ötös bal sarkánál, majd a védők gyűrűjében okosan, a kifutó Prokop lábai között laposan eltette a labdát, így előny a vendégeknél, 0-1.
19'
Mihály fordult le a védőjéről, és az alapvonalról adhatott volna középre - azonban rálépett a labdára. Így is eljutott azonban Harsányihoz, aki kapura lőtt mintegy húsz méterről, de Hermánynak nem volt nehéz dolga.
14'
Az első kaput eltaláló lövés a Szparié: Ikonomu labdájába belelépnek, így lecsorog, ami pont a balösszekötő helyén érkező Rezes elé kerül, aki igazítás nélkül egyből lő, de pont középre érkezik a labdája, így Prokop fogja.
11'
Rudolf a sorfalba lövi a szabadrúgást, de a sarokból jöhet a Nyíregy: a figurát viszont nem sikerül megjátszaniuk- Bár visszaszerzik a labdát, de Gál megelőzi Rezest, és felszabadít.
9'
Egyelőre főképp mezőnyjáték: a Szparinál többet van a labda, de a középen próbálkozó indítások nem találnak ütemben jól induló társat. Egy jó helyről járó szabadrúgás a vendégeknek, miután Rudolfot lökte fel Búrány egy bedobás után.
4'
Nincs komolyabb lehetőség az első percekben: a szegedi szurkolók viszont szép számban megjelentek, mi több, a lengyel Wisloka szurkolói is elkísérték az ultrákat.
1'
A szegediek kezdték a meccset. A SZEOL kék-feketében, míg a Nyíregyháza tiszta fehérben lép pályára.
17.53 - A szegedi kispadról majd a kapus Leindler Domonkos mellett Grünvald Attila, Lévai Norbert, Mendebaba Szása, Beretka Péter, Buzási Péter, és Forró Attila szállhat be majd a meccs során - a túloldalon azért Szécsi Márk vagy Takács Tamás képes eldönteni egye-egy meccset, akár a kispadról beszállva is. 17.37 - Köszöntjük olvasóinkat a SZVSE-stadionból, az idei szezonban utoljára lép pályára hazai közönsége előtt a SZEOL, amelynek ellenfele a Nyíregyháza lesz. A vendégeknél több egykori élvonalbeli, mi több, válogatott labdarúgó is szerepel, így ott van a kezdőben Tisza Tibor és Rudolf Gergely is. A mérkőzés Kovács J. Zoltán sípszavára 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.