Sport

Kézilabda: nem örülhet a Veszprém legyőzésének a MOL-Pick Szeged + FOTÓK

Kézilabda: nem örülhet a Veszprém legyőzésének a MOL-Pick Szeged + FOTÓK

2017. május 24., szerda
Kézilabda: nem örülhet a Veszprém legyőzésének a MOL-Pick Szeged + FOTÓK
pick-veszprem030kf

Ugyan három góllal nyerni tudott a MOL-Pick Szeged a Telekom Veszprém ellen a bajnoki döntő visszavágóján, de a Veszprémé lett a bajnoki cím.

Hatgólos hátrányt kellett ledolgoznia a bajnoki döntő visszavágóján a MOL-Pick Szegednek a Telekom Veszprémmel szemben: ebben nem lehetett a társak segítségére

Sergei Gorbok

, valamint az odavágón törött ujjal védő

José Manuel Sierra

ezúttal nem volt ott a szegedi keretben, így

Uhr Kastelic

volt

Marin Sego

társa a kapuban. Nagy László gólja nyitotta a találkozót, majd az olykor irányítót játszó

Thiagus Petrus

góljaival sikerült fordítania a Szegednek. (3-2)

Denis Buntic

találata után kettővel is vezetett a Pick, de ennél nagyobb előnyt nem tudott magának szerezni - sőt, a veszprémi meccshez hasonlóan

Lékai Máté

beállásával ezúttal is új lendületre kapó Veszprém húsz perc elteltével egyenlíteni tudott. (8-8) A két gól többször meg volt a szünet előtt

Juan Carlos Pastor

csapatának, viszont volt pár technikai hiba, ami után nem sikerült nagyobb különbséggel a félidőre fordulnia, majd

Andreas Nilsson

ziccere után csak egy volt a különbség harminc perc után, így a bajnokság utolsó félidőjében hattal kellett legyőznie a Veszprémet a Szegednek.

Mario Sostaric

remek, kínaiból szerzett gólja adta meg az alaphangulatot a folytatásra, viszont Lékai Máté, majd

Dragan Gajic

(immáron Uhr Kastelicnek lőtt) hetesével a Veszprém volt előnyben. Hiányoztak a könnyű gólok, a Veszprém remekül zárt vissza, támadásban pedig okosan pörgették az órát a bakonyiak, így az idő teltével sem került közelebb céljához a Szeged - sőt, a játékrész felénél

Aron Palmarsson

átlövése után már kettővel vezetett a Veszprém. (20-22) Ezt három szegedi gól követte, viszont erről a kritikus pontról nem tudott ellépni a Pick, csak öt perccel a vége előtt -

Jonas Kallman

a meccs során először háromra növelte a szegedi előnyt. A Magyar Kupát is eldöntő Palmarsson azonban ekkor ismét villant, így nem volt esély a négygólos különbségre - a végén pedig

Mirko Alilovic

megpecsételte a szegediek sorsát, miután kivédte

Balogh Zsolt

hetesét, majd Thiagus Petrus ismétlését is. Három góllal ugyan nyert a MOL-Pick Szeged, de a Veszprém éppen ennyit megőrzött az első meccsen szerzett előnyéből, így zsinórban tizedjére megszerezte a bajnoki címet. A MOL-Pick Szeged ugyan küzdött ma, de a Veszprém védekezésben nem engedte igazán közel, pontosabban távol a Picket ahhoz, hogy legyen esélye hátrányának ledolgozására. Ezzel a Pick ismét ezüstérmet szerzett a bajnokságban - holott idén szinte csak szoros meccset játszott a riválissal, azonban ezekből a csatákból rendre a Veszprém jött ki jobban. Az idény így véget ért, a Veszprém számára pedig még ott a jövő heti kölni, BL négyes döntő.

Férfi kézilabda NB I, bajnoki döntő, 2. mérkőzés

MOL-Pick Szeged - Telekom Veszprém 30 - 27 (15-14)

Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3200 néző. Vezette: Herczeg Péter, Südi Péter.

MOL-Pick Szeged:

Sego - Källman 7, Bodó 6, Skube, Gaber, Buntic 4, Pedro. Csere: Kastelic (kapus), Thiagus Petrus 4, Bánhidi 1, Blazevic, Bóka, Obranovic, Balogh 6/3, Sostaric 2.

Vezetőedző:

Juan Carlos Pastor.

Veszprém:

Alilovic - Ugalde 2, Schuch, Nagy L. 3, Sulic 2, Terzic, Marguc 1. Csere: Mikler (kapus), Ilic 2, Palmarsson 5, Nilsson 2, Lékai 4, Blagotinsek 1, Gajic 4/3, Iváncsik 1, Gulyás.

Vezetőedző:

Xavi Sabaté.

Hétméteres:

5/3 ill. 3/3.

Kiállítás:

4 perc ill. 6 perc. Juan Carlos Pastor:

"Gratulálok a Veszprémnek a bajnoki címhez! Köszönjük a szurkolók egész évi segítségét, ma is háromgólos győzelemhez segítettek bennünket. A klub akkor komoly, amikor rengeteg szurkolója van, bennünket évről-évre többen segítenek, bízom benne, hogy jövőre is többen leszünk. Gratulálok a játékosaimnak is, sok sérültünk volt, Balogh Zsolt két hete nem edz, Blazevic pedig 50%-os volt. Büszke kell, hogy legyünk arra, ahogy ma játszottunk, soha nem adtuk fel. Veszprémben ment el ez a döntő, amikor a negyvenötödiktől az ötvenedik percig nagyon rosszul játszottunk. Nem sokan lőttek a Veszprémnek idén harminc gólt, de nagyon sok a 27 kapott gól. Tizenkét játékost igazoltunk, nem sokan gondolták, hogy versenyezni tudunk ellenfeleinkkel. Ötven meccset játszottunk idén, mindet meg tudtuk volna nyerni, volt lehetőségünk a győzelemre, de ez nem elég. Előre kell lépnie a csapatnak, mert ez egy nagyon nagy lépés lenne - az olyan meccseken kell javulnunk, mint a kupadöntő utolsó két perce, vagy a veszprémi meccs öt perce. Tovább kell dolgoznunk, vagy magasabb szintű játékosokat kell hozni, vagy a jelenlegi keretet kell gyorsabban megtanítanunk. Az összes rendelkezésünkre álló időt arra fogjuk szánni, hogy jobbak legyünk, fejlődjünk. Nehéz nyerni, mert szuper csapatok vannak a BL-ben és a Magyar bajnokságban, a Veszprém négy éve zsinórban ott van a BL Final Fourban, ezt nagyon nehéz megcsinálni. Hat szupercsapat van Európában, aztán ott vannak a németek, de mi is ott vagyunk mögöttük. Sok szerencsét a Final Fourban a Veszprémnek! Az egyéni teljesítmények el tudnak dönteni Kölnben meccseket, számunkra marad a munka, nem szabad elhinni, hogy ez a maximum!"

Balogh Zsolt:

"Nagyon nehéz feldolgozni, ez az ötödik szegedi évem, és a tizedik ezüstérmem, amit szereztem. Gratulálok a Veszprémnek, de a saját csapatomnak, mert jó meccset játszottunk, nem adtuk fel egy pillanatra sem. Százhúsz percből az első meccs második félidejében ment el a bajnoki döntő, idén sem tudtuk megtenni azt a pici lépést, ami hiányzott, most voltunk hozzájuk a legközelebb. Egyre fájóbbak ezek a második helyek, de nem szabad feladni, mert egyre többen hisznek bennünk. Köszönöm a szurkolóknak és a támogatóknak, akik ott voltak mellettünk. Sok sikert kívánok a Veszprémnek Kölnben!"

Xavi Sabaté:

"Először szeretnék gratulálni a csapatomnak! Nehéz volt, amit véghez vittünk, a Szeged az utóbbi szezonokban sokat fejlődött, egyre nehezebb a Veszprém dolga. A Szegednek hamarosan sikerül nyernie valamit, mert jól játszanak. Az első meccs volt a kulcs, ahol nagyon jó eredményt értünk el, senki nem nyert még ellenük hat góllal. Sajnálom, hogy Gulyás Péter nem játszhatott a hazai mérkőzésen, de ilyen a sport, a csapat a legfontosabb. Sok sikert kívánok a Szegednek a folytatásban, hajrá Veszprém, hajrá Szeged, hajrá magyar kézilabda!"

Gulyás Péter:

"Tizenhét éve játszom a Veszprém csapatában, ez alatt a legjobb Szegedet győztük le ma. Csapatként jobban funkcionál ez a csapat, mint a tíz évvel ez előtti bajnok csapat. Összeszedettek voltunk, megfontoltan támadtuk. Komoly hangulat volt ma a csarnokban, rossz előjelek voltak, de hál'istennek sikerült bajnoki címet nyernünk. Köszönöm mindenkinek, aki segített pályafutásom során!"

Online közvetítésünk

A mérkőzés 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.