Kultúra

Izgalmas előadások a Régészet Napján Szegeden

Izgalmas előadások a Régészet Napján Szegeden

2017. május 24., szerda
Izgalmas előadások a Régészet Napján Szegeden
Regeszet_Napja_2017_foglalkozás

Idén is csatlakozik a Régészet Napja rendezvényéhez a szegedi Móra Ferenc Múzeum: izgalmas előadásokkal, kézműveskedéssel várják az érdeklődőket május 26-án, pénteken 16 órakor. A programon érdekes részleteket tudhatunk meg a nagyszéksósi aranyleletről, őseink táplálkozásáról, a Határtalan Régészet című magazin első évéről, illetve a restaurátorok műhelytitkaiba is bepillantást nyerhetünk.

Régészeti előadásokkal várják az érdeklődőket az idei Régészet Napján a Móra Ferenc Múzeumban. Május 26-án, pénteken 16 órától több témában tartanak előadást a szakemberek a Kultúrpalotában. Kiderül majd, hogyan dolgoznak a restaurátorok, s miként étkeztek őseink az őskortól kezdve egészen a török időkig. A rendezvényen előadást tartanak a Határtalan Régészet című magazin működésének első évéről, a legérdekesebb tapasztalatokról. A délután folyamán a nagyszéksósi aranylelet titkaiba is beavatják a látogatókat, akik az előadás után megismerhetik a Minden, ami arany látványtárat, ahol a nagyszéksósi aranykincset is megtekinthetik. A szervezők a gyermekekre is gondoltak: amíg a felnőttek az előadásokat hallgatják, a gyermekek kézműveskedésen vehetnek részt a múzeum kupolacsarnokában.

Részletes program:

16:00:

Dobó Bernadett: Egy bronzkori szitula restaurálásának problémái

16:25:

Torma Andrea: Kásától a kenyérig. Őseink táplálkozása az őskortól a török korig

16:50:

Felföldi Szabolcs: A Határtalan Régészet születése és első éve

17:15:

Kürti Béla: A nagyszéksósi áldozati leletegyüttesről Az előadások után a Minden, ami arany látványtár megtekintése

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.