Közélet

Idén biztos nem lesz vendéglátóegység a Belvárosi híd alatt

Idén biztos nem lesz vendéglátóegység a Belvárosi híd alatt

2017. április 24., hétfő
Idén biztos nem lesz vendéglátóegység a Belvárosi híd alatt
jogi_bizottsagi_ules04_gs

Nem pályáztatják a Belvárosi híd alatti vendéglátóegységet, mondván a Modern Városok Program keretében úgyis megújul a híd, és senki sem szereti a téglaporos halászlevet – erről is szó volt a jogi bizottság hétfői ülésén.

Februárban hirdettek licitet

a Belvárosi híd alatt melegkonyhás vendéglátóegység üzemeltetésére. A licitálás 541 450 forintról indult, ám senki nem jelentkezett, ezután mérsékelték a fizetendő díjat, s március végén újabb pályázati kör kiírásáról döntöttek. Ezt azonban most hatályon kívül helyezhetik a pénteki közgyűlésen, amivel kapcsolatban

Szentgyörgyi Pál

gazdasági alpolgármester elmondta, hogy tárgyalásokat folytatnak a kormánnyal a

Modern Városok Programról

, amely a Belvárosi híd rekonstrukcióját is tartalmazza. Várhatóan már idén el is indulhatnak olyan munkálatok – kormányzati és önkormányzati forrásból – amelyek a szegedi hídfőt és a támfalat érinthetik. „Nincs is jobb, mint a téglaporos halászlé” – jegyezte meg Szentgyörgyi, ezért nem is pályáztatnák meg a terület bérbeadását újra. Az ingatlanok közgyűlési döntést érintő kérdési címet viselő előterjesztésben egyébként szerepel az is, hogy eladná a város 148 millió forintért a tavaly megüresedett Rigó Lajos utcai iskola épületét. Tervezik továbbá az Olajbányász tér 1. és a Székely sor 21. szám alatti önkormányzati tulajdonú épületetek elektromos hálózatának felújítását is. A két épületben összesen 459 lakás található, a munkálatok több 387 millió forintba kerülnek. Az is kiderül az előterjesztésből, hogy a Demokratikus Koalíció új városi bérleménybe költözhet. Annak idején maga a frakció a Deák Ferenc utcában kapott helyiségeket, ám a frakció megszűnésével a DK, mint jelölő szervezet lett jogosult erre.

Binszki József

a Széchenyi tér 15. szám alatt egy üres helyiséget tartaná elfogadhatónak a párt számára a munkavégzéshez, amit Szentgyörgyi, mint előterjesztő támogat.

jogi_bizottsagi_ules08_gs

A jogi bizottság ülésén

Rózsavölgyi József

Fidesz-L.É.T.-es önkormányzati képviselő afelől érdeklődött, hogy tervezi-e a város a szőregi bölcsőde felújítását. Mint elmondta, örvendetes, hogy több intézmény megújul, ám a szőregit is igencsak időszerű lenne felújítani vagy újat építeni, a gyerekek ugyanis egy kétszáz éves épületbe járnak, ami nem is bölcsődének épült annak idején.

Nagy Sándor

városfejlesztési alpolgármester elmondta, vizsgálják az épület műszaki állapotát, ám pályázatot benyújtani csak akkor tudnak, ha a többi bölcsőde felújításánál legalább a közbeszerzések lezárulnak, akkor látszik ugyanis, hogy a tervezett költségeket túllépik-e. Rózsavölgyi ezt a választ nem fogadta el, mondván, ha a Szegedhez közeli kistelepüléseken tudnak pályázati forrásból vadonatúj bölcsődéket építeni, akkor a szőregi gyerekek jobb ellátását célzó felújításra is kellene pénzt keríteni. A pályázatokkal kapcsolatos előterjesztés kapcsán Nagy Sándor azt közölte, hogy lezárult a Szeged-Algyő ivóvízminőség-javító program tavaly októberben, majd

Német Ferenc

külsős bizottsági tag kérdésre Solymos László alpolgármester elmondta, több peres eljárás is zajlik, például kötbérpert indított a város az előző kivitelezővel szemben, mellyel kapcsolatban ellenkeresetet is benyújtottak. Az eljárás jelenleg is zajlik. Két, bérekkel kapcsolatos önálló indítvány is volt a jogi bizottság tagjainak asztalán. Az európai béruniót célzó polgári kezdeményezéssel kapcsolatos, a jobbikos

Tóth Péter

nevével fémjelzett indítványánál minden bizottsági tag tartózkodott, míg az MSZP-s

Kozma Józsefnek

a szociális jogok európai pillérének létrehozásáról szóló kezdeményezés támogatása című előterjesztését Rózsavölgyi József és Német Ferenc tartózkodása mellett fogadta el a bizottsági többség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.