A sportcsarnoképítés kapcsán feltételeket szabna Szeged városa az államnak

2017. június 19., hétfő · 21 hozzászólás

jogibizottsagi_ules03_gs

Biztosítékokat akar az önkormányzat a kormánytól az Etelka sori sportcsarnok megépítése kapcsán a telek állami kézbe adásáért cserébe – ez is kiderült a jogi bizottság ülésén, ahol az is elhangzott, hogy a jövőben a szociális bérlakások pályázatainál még inkább a rászorultságot fogják figyelembe venni. Tovább »

Megválna a Rigó utcai iskolától a szegedi önkormányzat

2017. június 12., hétfő · 15 hozzászólás

rigo_u_epulet003kf

Ócskaság Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester szerint felvetni, hogy a családi ezüstöt értékesíti-e Szeged, amikor egy újabb ingatlant hirdetnek meg eladásra. Ezzel együtt a többség megszavazta, hogy a Rigó utcai iskolaépületet licitálás útján értékesítsék. Tovább »

Gátat vetett az MSZP és a DK a Botka elleni vagyonnyilatkozat-tételi eljárásnak + VIDEÓ (FRISSÍTVE)

2017. május 22., hétfő · 28 hozzászólás

jogi_bizottsagi_ules01_gs

Személyeskedésbe torkolló politikai vita bontakozott ki a jogi bizottság ülésén, ahol bár napirendre vették a Botka László vagyonnyilatkozat-tételi eljárásával kapcsolatos fideszes kezdeményezést, ám a grémium hatfős baloldali többsége leszavazta azt. A DK-s bizottsági elnök szerint szakmai döntés született, Nógrádi Tibor szegedi Fidesz-elnök szerint viszont az MSZP-s polgármesternek takargatnivalója van. Tovább »

Szegedi Fidesz: Botka László hívja vissza a pártcsinovnyikot! (FRISSÍTVE)

2017. április 24., hétfő · 57 hozzászólás

cserepes_piac_nemet_ferenc01_gs

Botka László országos kampánykörútja helyett figyeljen a szegediekre, és hívja vissza a Cserepes sori piac éléről Rácz Attilát – ezt kéri a szegedi Fidesz. Német Ferenc elnökségi tag szerint a tavalyi év gazdálkodásáról készített beszámolóból egyértelmű, hogy a piacvezető megbukott. Megkérdeztünk két kereskedőt is, akik szerint az a cél továbbra is, hogy a piacosok szedjék a sátorfájukat. Tovább »

Idén biztos nem lesz vendéglátóegység a Belvárosi híd alatt

2017. április 24., hétfő · 11 hozzászólás

jogi_bizottsagi_ules04_gs

Nem pályáztatják a Belvárosi híd alatti vendéglátóegységet, mondván a Modern Városok Program keretében úgyis megújul a híd, és senki sem szereti a téglaporos halászlevet – erről is szó volt a jogi bizottság hétfői ülésén. Tovább »

Szegedi ellenzék: Kudarcot vallott Rácz Attila a Cserepes sori piac élén! (FRISSÍTVE)

2017. április 19., szerda · 45 hozzászólás

cserepes_sor009kf

Szabó Bálint, a kereskedők segítője és Német Ferenc, a Fidesz Szeged elnökségi tagja is azonos álláspontra jutott a Cserepes sori piac 2016. évi beszámolóját és a 2017-es terveit megismerve. Szerintük alaptalanul hivatkozik a médiától a sztrájkoló kereskedőkig különböző okokra a piacvezető, mert valójában egyedül a cég irányítója felelhet azért, mert nem sikerült teljesíteni a szándékait, s a tervbe vett nyereségnek még a fele sem jött össze. Tovább »

Német Ferenc alelnökként folytatja a vagyonvédelmi kamaránál

2017. április 10., hétfő · 14 hozzászólás

nemeth_ferenc01_gs

Tíz év elnökként eltöltött év, s három megnyert választás után Német Ferenc a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamarában csupán az alelnöki posztra pályázott, amely tisztségét most is nagy többséggel nyerte el. A következő években a munkaerőhiány jelenthet komoly problémát az ágazatban. Tovább »

Az MSZP az új adóneme mellett kampányolt, a Fidesz a 2010 előtt eltűnt milliárdokat kereste Botkán és Gyurcsányon Szegeden

2017. március 29., szerda · 54 hozzászólás

fizessenek_a_gazdagok_4_gs

A „Fizessenek a gazdagok” kampányhoz kezdenek aláírást gyűjteni a szocialisták Szegeden is. 300 milliárd forintot vonnának el a magasabb jövedelműektől évente, de még nem tudják, hogy ez hány százalékos adót jelent. A Fidesz szerint inkább az országban 2010 előtt és Szegeden 2002 után eltűnt milliárdokat kellene megtalálni a metróépítéstől a Szeviép-ügyig. Komoly vita alakult ki, habár Nógrádi Tibor (Fidesz-L.É.T.) végighallgatta Szabó Sándor (MSZP) sajtótájékoztatóját, ezt már fordítva nem kapta meg a szocialistáktól. Tovább »

Mégis hozzák a hajléktalanokat Újszegedre

2017. március 28., kedd · 15 hozzászólás

BC5K1485

Hajléktalanszálló ugyan nem lesz, de a hajléktalanok fekvőbeteg-ellátását valóban az Alsó-kikötő sorra vinnék át a Moszkvai körútról, mert így nemcsak a városból, hanem az egész régióból fogadhatnának betegeket. A terület önkormányzati képviselője, Joób Márton (MSZP) szerint nem kell aggódni, mert zártan fog működni az intézmény, a korábbi ellenzéki képviselőjelölt viszont azt gondolja, a szocialista városatya nem tartotta be ígéretét, mégis több hajléktalant irányítanak Újszegedre. Tovább »

A főjegyző szerint egy párt egy frakciót alakíthat, minden más szervezet akár többet is

2017. március 27., hétfő · 17 hozzászólás

jogi_bizottsagi11_gs

Izgalmas jogi bizottsági ülés zajlott le hétfőn reggel. Binszki József, a bizottság elnöke és Mózes Ervin címzetes főjegyző érvelt egymás ellen, a DK-s képviselő szerint nem lehet két Összefogás Szegedért frakció, a hivatalvezető viszont azt állítja, igen, habár nem szerencsés, hogy nem ugyanazok szabályok vonatkoznak egy jelölőszervezetre, mint egy pártra. Szegeden is alakítanak ki elektromos töltőállomásokat, erre 40 millió forintot költenek a városi büdzséből, pedig Makótól Kecskemétig rengeteg település élt az akár száz százalékos kormányzati támogatás lehetőségével. Tovább »

Egy újszegedi telek sorsa és a polgárőrök támogatása ügyében merültek fel kérdések a jogi bizottság ülésén

2017. március 13., hétfő · 2 hozzászólás

jogi_biz_ulles05_gs

A Fidesz alacsonynak találta a jó környéken található telek eladási árát, az alpolgármester szerint viszont, ha értékesebb, akkor majd licitálnak a vevők rá, s magasabb összeget fizetnek érte. A polgárőrök több pénzt kapnak, de nem mindenki kapta meg az igényelt támogatást. Tovább »

A jogi bizottságban az új tagokról: „bármilyen alapon dönthet a polgármester”

2017. február 27., hétfő · 10 hozzászólás

jogbiz_ules07_gs

Napirend előtt okozott vitát a jogi bizottságban a két új tag ügye. Binszki József szerint felmerülhet, hogy jogszerűtlenek lehetnek a későbbi döntések, a városháziak viszont nem aggódnak e miatt. A jegyzői iroda azt „nem bírta egyértelműen eldönteni”, hogy jogszerűtlen-e, ha egy jelölőszervezetnek két frakciója is van, ha az szmsz úgy fogalmaz, „egy párt a képviselő-testületben csak egy frakciót alakíthat”. Tovább »

Nem szavazott bizalmat Botka költségvetésének a jogi bizottság

2017. február 6., hétfő · 23 hozzászólás

jogi_biz_ulles04_gs

Négy igen és ugyanennyi tartózkodás volt a mérlege a jogi bizottság hétfő reggeli ülésén a Szeged idei büdzséjéről szóló napirendi pontoknak, azaz nem kapta meg a támogatást az előterjesztés. Tovább »

Szegedi szakértő: A karácsonyi vásárok betonakadályainak utólagos felállítása helyett a schengeni határt kellene megvédeni

2017. január 4., szerda · 8 hozzászólás

Police work at the site of an accident at a Christmas market in Berlin

Német Ferencet kérdeztük a karácsony előtti berlini és a szilveszteri isztambuli terrorcselekményről. A szakember szerint egyértelműen az európai kultúra ellen irányult mindkét merénylet. Mindent meg kell tenni a biztonságért, de elsősorban nem a rendezvényeket kellene védeni, hanem a terroristákat lenne szükséges az EU-n kívül tartani. Attól fél, Magyarországon is előfordulhat hasonló merénylet, de kamarai elnökként mindent megtesz, hogy felkészültek legyenek biztonsági őreink. Tovább »

Ellenzi a jogi bizottság, hogy ingyen parkolhassanak a zöld rendszámos autók Szegeden

2016. december 12., hétfő · 7 hozzászólás

jogi_bizottsagi_ules03_gs

A közgyűlés elé kerülő előterjesztések egy részét szokás szerint a jogi bizottság tárgyalta elsőként hétfőn reggel. Az ülésen csak a jobbikos Tóth Péter indítványai kapcsán alakult ki kisebb vita, a többség végül nem támogatta egyik javaslatot sem. Tovább »

Új szmsz-t fogadott el a jogi bizottság

2016. december 5., hétfő · 2 hozzászólás

jogibizottsagi_ules01_gs

Három tartózkodás mellett fogadta el a jogi bizottság szervezeti és működési szabályzatának módosítását, amely főként a rendkívüli ülésekkel kapcsolatos módosításokat tartalmaz. Tovább »

“Refugees not welcome” – köpködés és lökdösődés volt a külföldi “jogvédők” válasza

2016. szeptember 24., szombat · 35 hozzászólás

migranssegitok03

Rendőrök védték meg a vagyonvédelmi kamara elnökét a röszkei zavargásban érintett migránsok szabadon bocsátásáért Szegeden demonstráló külföldi aktivistáktól, akik sajátosan értelmezik a vélemény- és szólásszabadságot. Tovább »

Törést okozott a Liget-projekt a baloldali koalícióban

2016. szeptember 23., péntek · 2 hozzászólás

liget001kf

A közgyűlés előtti rendkívüli ülésén is elkaszálta a jogi bizottság a Liget-projekttel kapcsolatos előterjesztést, a DK-s bizottsági elnök, Binszki József újfent tartózkodott. Nagy Sándor alpolgármester azt mondta, ha nem fogadja el a közgyűlés az előterjesztést, akkor nem valósul meg a mintegy egymilliárdos projekt. Tovább »

A Liget-projektet és az I-es kórház eladását nem támogatta a jogi bizottság többsége

2016. szeptember 19., hétfő · 12 hozzászólás

jogi_bizottsagi_ules02_gs

A Liget-projekttel kapcsolatos előterjesztésről való szavazást péntekre halasztotta a jogi bizottság, mondván nem áttekinthető a letett anyagban szereplő többoldalas táblázat, míg az önkormányzat siófoki üdülőjének az IKV Zrt. részére történő átadását és az I-es kórház épületének eladását Binszki József DK-s bizottsági elnök nem támogatta, így ezek nem kaptak többséget a jogi bizottság hétfői ülésén. Tovább »

Elutasította az ügyészség a Ligetfürdő beruházás ügyében tett feljelentést

2016. augusztus 4., csütörtök · 24 hozzászólás

ligetfurdo

A Csongrád Megyei Főügyészség bűncselekmény hiánya okából elutasította Német Ferenc Botka László ellen hűtlen kezelés bűntette miatt tett feljelentését a Ligetfürdő beruházással összefüggésben.
Tovább »

Wilkommenskultur és a menekültszállások felgyújtása – radikalizálódhatnak a németek a múlt hét után?

2016. július 26., kedd · 10 hozzászólás

afgan_wurzburg

Német Ferenc szerint beigazolódtak a szakértők feltételezései, egyes sikertelen migránsok radikalizálódhatnak, 300 ezer fő eltűnt a rendszerből. Úgy gondolja, ha folytatódnak a bevándorlókhoz köthető súlyos bűncselekmények, terrortámadások, az társadalmi robbanáshoz vezethet. Tovább »

Hűtlen kezelés gyanúja a Ligetfürdő eladásánál: feljelentés-kiegészítést rendeltek el

2016. július 1., péntek · 16 hozzászólás

jobbik_aquapolis001kf

A Ligetfürdő Kft. értékesítésével az igazságügyi könyvszakértő szerint legalább 2,4 milliárd forintos kár érte a várost. Német Ferenc Botka László ellen tett feljelentésének kiegészítését rendelte el a megyei ügyészség. Ezt követően döntenek arról, hogy elrendelik-e a nyomozást. Tovább »

Hűtlen kezelés gyanúja miatt tettek feljelentést Botka ellen – a könyvszakértő szerint legalább 2,4 milliárd forint vagyoni kár érte a várost a fürdőeladás miatt

2016. június 24., péntek · 46 hozzászólás

nemet_ferenc01_gs

A Ligetfürdő Kft. értékesítésével az igazságügyi könyvszakértő szerint legalább 2,4 milliárd forintos kár érte a várost. A vizsgálat eredménye miatt feljelentést tett a jogi bizottság külsős tagja. Tovább »

Hideg sör, hideg fej. Fenyegeti veszély az Eb (magyar) szurkolóit?

2016. június 10., péntek · Egy hozzászólás

Eb-pótselejtezõ - Magyarország-Norvégia


Terrorfenyegetettség, tüntetések, utcai balhék, árvizek – s mindezek pár nappal a labdarúgó-Eb kezdete előtt. Biztonsági szakértőt és MLSZ-igazgatót kérdeztünk a franciaországi helyzetről.
Tovább »

60 milliót költhetnek a Belvárosi híd javítgatására idén

2016. május 23., hétfő · 9 hozzászólás

belvarosihid_ia

Három tartózkodás mellett támogatta a jogi bizottság többsége a Belvárosi híd idei javításai munkálataira vonatkozó előterjesztést. Köztudott, hogy milliárdos nagyságrendben kellene költeni a Tisza fölötti átkelőre, a 60 milliós keretből csak a legsürgetőbb munkákra futja. Tovább »

Binszki nem Botka – A jogi bizottság meghallgatta a Cserepes sori piacosok képviselőjét

2016. május 23., hétfő · 14 hozzászólás

jogi_biz_ules09_gs

A pénzügyi bizottsággal ellentétben a Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság ülésén – Binszki József elnök indítványának helyt adva – meghallgatták Szabó Bálintot. A kereskedők képviseletében eljáró jogász hangsúlyozta, mintegy 100 szegedi és térségi munkahely van veszélyben, és már most is havi egymilliós vesztesége van a piacnak amiatt, hogy mintegy húsz állandó bérlő elhagyta a piacot. Tovább »

Önállóvá válhat a szegedi távhő – az állam venné át?

2016. április 11., hétfő · 4 hozzászólás

jog_biz_ules01_gs

Leválhat az IKV-ról a távhőszolgáltatás, a Móra-múzeum gazdasági ügyeit az NGSZ-re bíznák és átalakul a szociális ellátások rendszere – többek között erről tárgyalt a jogi bizottság, átlagosan két percet szánva egy-egy napirendi pont tárgyalására. Tovább »

12 millió jut idén a szegedi polgárőröknek

2016. március 30., szerda · Egy hozzászólás

jog_biz_ules04_gs

Ezentúl a polgármesteri hivatal több dolgozója köteles vagyonnyilatkozat-tételre – erről is döntött a jogi bizottság az szmsz módosításával, illetve halad az NGSZ költöztetésének előkészítése is, van érvényes ajánlattétel a közbeszerzési eljáráson. Tovább »

Szegedi szakértő: “A nyár elejére állni fog a kerítés, vagy a magyar-román vagy a román-szerb határon!”

2016. január 21., csütörtök · Hozzászólok

migransok_0916_csutortok27_gs

A biztonságpolitikai szakértő szerint nem meglepő az új bevándorlási útvonal, amelyen 60 határsértő próbálkozott az előző hétvégén. A román törvények már a migrációs válság előtt szigorúbban bírálták el a tiltott határátlépést. Tovább »

Ki(k) tehet(nek) az európai és a röszkei migránszavargásokról?

2015. szeptember 24., csütörtök · 3 hozzászólás

migransok_0911_90_gs

Hogyan törhettek ki a röszkei zavargások? Zajlottak-e máshol is hasonló események? Volt-e ezekben szerepük az európai jogvédőknek, vagy az  iszlám fundamentalistáknak? Milyen nemzetbiztonsági kockázatot rejt az illegális migráció? Ki lehet Ahmed H., s mi az a Tablighi Jaamat? Két szegedi szakértővel, Fodor Istvánnal és Német Ferenccel igyekeztünk utánajárni e kérdéseknek. Tovább »

A migránsok megjelentek Dorozsmán, Tápén és a Vadaspark lakóparknál is

2015. augusztus 30., vasárnap · 8 hozzászólás

migransok_csutortok_este26_gs

Megváltoztak a migrációs útvonalak a gyorstelepítésű drótakadály miatt, és már Dorozsmán, illetve a Vadaspark lakóparkban is megjelentek a határsértők – jelentette ki Nógrádi Tibor, a Fidesz-L.É.T. frakcióvezetője. Az alsóvárosi polgárőröknek pedig azt jelezték, hogy Tápén találkoztak illegális bevándorlókkal. Tovább »

Apa, ugye mehetek gólyatáborba?

2015. augusztus 7., péntek · Egy hozzászólás

golyatabor04_ia

A tavalyi gólyatábori botrányok után több szülőben merülhet fel a kérdés: elengedheti-e alig felnőtté vált fiát, lányát a gólyatáborba. Biztonsági szakértővel, pszichológussal és az egyik kari gólyatábor főszervezőjével tekintettük át a rendezvények esetleges kockázatait, azt, hogy mit tesznek, s mit tehetnek a jövendőbeli hallgatók zavartalan szórakozásáért a szervezők, a hatóságok, a biztonsági személyzet, vagy éppen maguk a résztvevők. Habár az ELTE botrányai okán előtérbe került a nemi erőszak kérdése, de nem ezen egyetlen szempont szerint tekintettük át a kérdéskört. Tovább »

Szegedtől kétszáz kilométerre lobog az Iszlám Állam zászlaja

2015. július 3., péntek · 17 hozzászólás

bosniaTerrorizmus, kegyetlen kivégzések, Iszlám Állam. Bár Szegeden is tömegesen jelennek meg a muszlim migránsok, úgy tűnhet, szerencsére egyelőre nem érinti közelebbről e téma közvetlen lakóhelyünket. Pedig a magyar határtól mintegy száz kilométerre, Szegedtől kettőszázra az Iszlám Állam zászlaja lobog. 2014-ig mintegy 200 fő csatlakozott Bosznia-Hercegovinából az ISIS-hoz vagy arab nevén Da’eeshhez.
Tovább »

Ismét elutasították a helyi népszavazási kezdeményezést, bíróságra megy a Tisza Lajos Közéleti Egyesület

2015. május 19., kedd · 23 hozzászólás

tiszalajoskozeletiegyesulet

Tartalmi kifogásokra hivatkozva elutasította a Helyi Választási Iroda (HVI) a Tisza Lajos Közéleti Egyesület (TLKE) népszavazási kezdeményezését, mondván, az abban megfogalmazott négy kérdés mindegyike a város költségvetését érinti.
Tovább »

Több mint százan tesznek vizsgát áldozatvédelemből + FOTÓK

2015. május 6., szerda · Hozzászólok

aldozatvedelem08_gsMintegy 126-an vizsgáznak áldozatvédelemből a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Karán – derült ki a “Nem vagyunk egyedül” áldozatvédelmi projekt kurzuszáró rendezvény. A fenntartási időszakban is sikeres program iránt még mindig sok egyetemista érdeklődik, akik átfogóbb ismereteket szeretnének szerezni a szakma gyakorlati oldaláról.
Tovább »

Hobbi, repülő kém, vagy terroreszköz? – Hazánkban is szabályoznák a drónokat

2015. február 9., hétfő · Egy hozzászólás

tuntetes44_gs

Adatvédelmi és repülésbiztonsági szempontból is szabályoznák hazánkban a drónnal való repülést. Szakértők szerint a kereskedelmi forgalomban is kapható repülő eszközök olyan gyakoriak lehetnek a következő évek nemzetközi terrorcselekményeiben, mint amilyen korábban az autóba rejtett pokolgép volt. Szerencsére védekezni is könnyű ellenük – egyelőre. Tovább »

Vezetői látogatás, és ami mögötte van

2015. január 30., péntek · 2 hozzászólás

biztonsagi_or_vagyonvedelem

Ahogy hírportálunk is beszámolt róla, a közeljövőben két magas rangú külföldi vezető, Angela Merkel német kancellár és Vlagyimir Putyin orosz elnök is magyarországi látogatást tervez. Az ilyen látogatásokat politikai és gazdasági szempontból követjük, azonban nem elhanyagolható a hatalmas biztonsági munka, ami megelőzi és végigkíséri ezeket az utazásokat. Tovább »

A szakma üdvözli a vagyonőrök szolgáltatásaiért járó rezsióradíjat

2015. január 23., péntek · Hozzászólok

biztonsagi_or_vagyonvedelem

Az 1929 forintos rezsióradíj megfelel a szakma elvárásainak, hiszen nem csak kifizethetővé teszi a garantált bérminimumot, de figyelembe veszi a munkáltatót terhelő költségeket is – árulta el Német Ferenc a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara elnöke keddi sajtótájékoztatóján.
Tovább »

Lejár a héderező biztonsági őrök ideje

2015. január 6., kedd · 23 hozzászólás

postarablas05_gs

Professzionálisabb szolgáltatást és kevesebb feketemunkát hozhat a minimális rezsióradíj megállapítása a vagyonvédelemben. Az idei évtől 1929 forint/óra díjban határozták meg a kifizethető legkisebb összeget, amely jelentősen átalakíthatja a szakma kritériumait. Tovább »

Mazsorett és borkóstoló az újszegedi szüreti mulatságon + FOTÓK

2014. október 4., szombat · Hozzászólok

szureti_mulatsag19_gs

Péntek este szüreti mulatságot tartott az újszegedieknek Német Ferenc: az önkormányzati képviselőjelölt zenés mulatsággal hozta össze a városrészben élőket, akiket a nemzetközi sikereket is elért szegedi mazsorettcsoport szórakoztatott. Tovább »

Német Ferenc: Szemléletváltással a közbiztonság javításáért

2014. október 2., csütörtök · Hozzászólok

nemet_ferenz_ujszeged04_gs

„Újszeged korántsem számít Szeged legnyugodtabb környékének, sokan úgy érzik, másodrangú lakosként tekint rájuk a városvezetés, legalábbis ha a közbiztonság kérdéséről van szó” – nyilatkozta a Déli Szónak Német Ferenc, aki a 18-as körzetben a kormánypártok és a L.É.T. támogatását élvezi képviselőjelöltként. Tovább »

Visszalépett Boda József – Kothencz János programját és jelöltjét támogatja

2014. szeptember 29., hétfő · 39 hozzászólás

nemet_boda

Visszalépett a képviselő-jelöltségtől a 18-as körzetben Boda József. Ahogy a Déli Szó Szegednek kifejtette, megismerte Kothencz János és Német Ferenc választási programját és úgy döntött, visszalép a Fidesz-KDNP és a L.É.T. jelöltje javára. Tovább »

Következő oldal »