Kakas Béla: Ismét ránk hárul a végvári vitézek feladata!

2017. szeptember 25., hétfő · 21 hozzászólás

Soha nem felejtem el, amikor egy helikopteren ülve azzal szembesültem: több ezer migráns özönlik át ellenőrizetlenül a magyar-szerb határon – elevenítette fel portálunknak adott interjújában Kakas Béla. A Csongrád Megyei Közgyűlés elnökével megyét érintő fejlesztésekről, határon átnyúló kapcsolatokról, megyeátnevezésről és migrációról is beszélgettünk. Tovább »

A kormányhoz fordulnak a Szeged–Ópusztaszer út felújításáért

2017. szeptember 1., péntek · 2 hozzászólás

Rendkívüli közgyűlést hívott össze pénteken a Csongrád Megyei Önkormányzat, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programmal kapcsolatban újabb pályázatokról hozzon döntést. Tovább »

Új városközpontot álmodtak Mórahalmon

2017. augusztus 12., szombat · Egy hozzászólás

DCIM100MEDIA

Ipari parkját fejleszti Mórahalom a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásaiból, de nyertek pénzt szociális városrehabilitációra, intézmények kapacitásfejlesztésére, sőt egy zöldség-előkészítő üzem is épül a turisztikai célú beruházások mellett. Tovább »

B. Nagy László: 3 pilléren nyugvó, stabil költségvetése lesz hazánknak

2017. június 1., csütörtök · Hozzászólok

bnagy_sajttaj001kf

Csongrád megyében eddig 191 TOP-os pályázat esetében született támogatási döntés 34 milliárd forint értékben – közölte B. Nagy László, aki sajtótájékoztatóján hazánk jövő évi büdzséje kapcsán azt emelte ki, hogy továbbra is a munkaalapú társadalmat preferálja a kormány. Tovább »

Csaknem 190 millió forintból fejlesztik a kunszentmártoni ipari parkot

2017. május 20., szombat · Hozzászólok

A Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) támogatásával csaknem 190 millió forintból korszerűsítik az ipari parkot a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kunszentmártonban, a beruházás előkészítése zajlik, a kivitelezés a tervek szerint 2018 elejétől az év végéig tart majd – közölte az üzemeltető Kunszentmártoni Ipari Park Kft. ügyvezetője az MTI-vel. Tovább »

Hamarosan az összes fejlesztési forrás gazdára talál + FOTÓK

2017. május 11., csütörtök · 5 hozzászólás

top_informacios_nap24_gs

Rövid időn belül Csongrád megyében is megkezdődnek a Terület és Területfejlesztési Operatív Program által finanszírozott beruházások – hangzott el csütörtökön Hódmezővásárhelyen, ahol az is kiderült, hogy néhány héten belül a teljes, 29,2 milliárd forintos támogatás sorsáról megszülethet a döntés.
Tovább »

Idén biztos nem lesz vendéglátóegység a Belvárosi híd alatt

2017. április 24., hétfő · 11 hozzászólás

jogi_bizottsagi_ules04_gs

Nem pályáztatják a Belvárosi híd alatti vendéglátóegységet, mondván a Modern Városok Program keretében úgyis megújul a híd, és senki sem szereti a téglaporos halászlevet – erről is szó volt a jogi bizottság hétfői ülésén. Tovább »

Kakas Béla: Az összefogás és az együttműködés kovásza akarok lenni

2017. január 13., péntek · 55 hozzászólás

kakas_bela02_gs

A megyei közgyűlés elnöke szerint a fejlődés záloga és egyetlen járható útja Szeged, Hódmezővásárhely és az 58 további település összefogása, közös gondolkodása. A befektetésösztönzés az egyik kulcskérdés, ezt elősegítendő megyei befektetésösztönző térkép készül. Kakas Bélával a 2017-es esztendő fő feladatait és kihívásait vettük számba. Tovább »

Elismerések átadásával zárta az évet a megyei közgyűlés

2016. december 9., péntek · 17 hozzászólás

megyei_kozgyules10_gs

Átadták a Csongrád Megyéért Emlékérmeket és a Csongrád Megye Sportjáért Emlékérmeket is a megyei közgyűlés ünnepi évzáró ülésén. Kakas Béla elnök az évet értékelve kiemelte, kiegyensúlyozott gazdálkodást folytattak, jelenleg tíz pályázatban érintettek, illetve arra hívta fel a figyelmet, hogy munkájuknak nagy a felelőssége, hiszen a megye hatvan településén élő négyszázezer ember boldogulásáért dolgoznak. Tovább »

Üllés jól gazdálkodik és javulnak a demográfiai mutatói

2016. december 8., csütörtök · 9 hozzászólás

ulles_kozmeghallgatas05_gs

Közmeghallgatást tartottak Üllésen, amelyen elhangzott, eddig tizenhét családnak nyújtottak otthonteremtési támogatást. Nagy Attila Gyula a TOP-os pályázatokkal kapcsolatban kifejtette, jövő év elejére várható, hogy megszülessenek a végső döntések, a település több százmillió forint összértékben tervez fejlesztéseket az uniós ciklus végéig. Tovább »

Összefog a két megyei jogú város és a megye a foglalkoztatás növelése érdekében + FOTÓK

2016. október 10., hétfő · 14 hozzászólás

paktum_alairas19_gs

Aláírták a foglalkoztatási paktumot. Az együttműködés célja, hogy minél több olyan személyt kapcsoljanak be a munka világába, akik eddig nem jutottak álláshelyhez. Tovább »

A gazdaságfejlesztésre szánt összegből épülhet az elefántkifutó Szegeden

2016. április 22., péntek · 19 hozzászólás

fejlodes_mozgatoi_forum008kf

Zömmel nyugdíjasok előtt beszélt Solymos László az uniós források elköltéséről. Az évek óta ígérgetett déli Tisza-hídtól a háziorvosok hiányán át a Cserepes sori piacig nem egy olyan kérdés került elő, ami még az MSZP szavazóit is megoszthatja. A Szegfű Klubban jártunk fórumon. Tovább »

NGM: csaknem 90 milliárd forint önkormányzati energetikai fejlesztésekre

2016. március 24., csütörtök · Hozzászólok

Összesen 89,1 milliárd forint értékben két energetikai felhívás jelent meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében önkormányzati energetikai fejlesztésekre – tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t csütörtökön.
Tovább »

Az iparterületek fejlesztését támogató uniós pályázat jelent meg

2016. február 22., hétfő · Hozzászólok

Az ipari parkok, iparterületek fejlesztését támogató pályázati felhívás jelent meg 19,4 milliárd forintos keretösszeggel a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében – tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára hétfőn az MTI-t. Tovább »

Ígéretek sokadjára is – fejlesztési terveket mutattak be a szegedi nyugdíjasoknak + FOTÓK

2016. január 31., vasárnap · 11 hozzászólás

ingrid20_mj

Harmadik Tisza-híd, felújított Liget kutyafuttatóval és nyilvános vécével – a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 2014-2020-as ciklusának 34 milliárd forintból gazdálkodó szegedi vonatkozásai nem először hallott, mégis megvalósulatlan ígéretek húrjait pendítik meg újra. Tovább »

Turizmusfejlesztést támogató uniós pályázat jelent meg

2016. január 28., csütörtök · Hozzászólok

europai_unio_zaszlo

Turizmusfejlesztést támogató pályázati felhívás jelent meg csütörtökön a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében 41 milliárd forint keretösszeggel – tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t. Tovább »

NGM: 3 új pályázat jelent meg helyi fejlesztésekre

2016. január 8., péntek · Hozzászólok

Három új pályázatot írtak ki a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében, amelyekkel együtt eddig összesen 234 milliárd forint értékben 14 pályázati felhívás jelent meg a programban – tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára pénteken az MTI-t.
Tovább »

Kakas Béla: A megyei önkormányzat segíti a települési projekteket

2016. január 8., péntek · Hozzászólok

kakas_bela02_gs

Három munkacsoport indul el tárgyalni az ötvennyolc település vezetésével: a megye az uniós pályázatok előkészítésében és a nyertes projektek menedzselésében ajánlja fel szerepvállalását. Jelszavaik: rugalmasság, segítőkészség és szakmaiság. Évindító beszélgetés Kakas Bélával, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnökével. Tovább »

Megjelentek a területfejlesztési uniós program első felhívásai

2015. december 17., csütörtök · Hozzászólok

Négy felhívás jelent meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében, együttesen csaknem 35 milliárd forintos keretösszeggel. A 2014-2020-as európai uniós fejlesztési időszak programjai közé tartozó TOP a helyi közvetlen gazdaságfejlesztést támogatja, forrásokat biztosít a települési önkormányzatok és a megyék fejlesztéseihez. Tovább »

Pár nap, és elérhetőek a TOP-források! – karácsonyig hatszázmilliárd forintra nyílik meg a pályázási lehetőség + FOTÓK

2015. december 10., csütörtök · 4 hozzászólás

top_sajttaj04_gs

1231 milliárd forint uniós támogatást használhat fel az ország területfejlesztésre, ebből Csongrád megyére és két megyei jogú városára közel 73 milliárd forint jut. A megye mellett új résztvevő a Magyar Államkincstár is. Tovább »

Algyői tanácskozás a paktumokról – Csongrád megyének 2,4 milliárdos keret jut + FOTÓK

2015. december 4., péntek · Hozzászólok

algyo_paktum04_gs

A helyi foglalkoztatás bővítésének eszközei lehetnek a 2020-ig tartó európai uniós ciklusban az úgynevezett foglalkoztatási paktumok, melyekre TOP-os forrásokat lehet igénybe venni helyi és megyei szinten. A partnerségen alapuló paktumokban rejlő lehetőségekről, azok működéséről rendeztek szakmai konferenciát Algyőn, amelyen elhangzott, tudomásul kell venni, hogy a paktum egy eszköz, nem pedig önfenntartó csodafegyver. Tovább »

Több mint 1200 milliárd forint jut település- és területfejlesztésre a következő uniós ciklusban

2015. április 24., péntek · Hozzászólok

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében megyei fejlesztési területekre 850 milliárd forint, városfejlesztésre pedig 380 milliárd forint jut a 2014 és 2020 közötti költségvetési ciklusban – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságtervezésért és versenyképességért felelős helyettes államtitkára a 21. Urbanisztikai Konferencián pénteken Budapesten. Tovább »

Kakas Béla: Megújítjuk a megyét, és összehangoljuk a települések projektjeit! + FOTÓK

2015. január 26., hétfő · 9 hozzászólás

Kakas-portré

A megyei Integrált Területi Programok (ITP) egyeztetése zajlik, Kakas Béla közgyűlési elnök a járásszékhelyeken tárgyalt a településvezetőkkel a 2020-ig megvalósítandó beruházásokról. Tovább »