Közélet

Sípolással fogadták Juhász Pétert Szegeden + FOTÓK

Sípolással fogadták Juhász Pétert Szegeden + FOTÓK

2017. március 21., kedd
Sípolással fogadták Juhász Pétert Szegeden + FOTÓK
egyutt_sajttaj006kf

Az Együtt új elnöke tartott ma sajtótájékoztatót Szegeden. Szóváltásba keveredett az ellene tüntetőkkel, videóra vette a vitatkozást. Nem jutottak közös nevezőre, a tiltakozók szerint az ünnepet tette tönkre március 15-én sípolásával, Juhász Péter állítja: csak Orbán Viktor beszédét. A sajtótájékoztató után lapunknak beszélt a 2018-as választási terveikről és arról, hogyan nem tárgyalt Botka Lászlóval pártelnökként.

Csupán az első néhány szavát tudta elmondani

Juhász Péter

, az Együtt új elnöke szegedi sajtótájékoztatóján, mert rögtön megszólalt a helyi Fidelitas öt tagjának a sípja. „A helyi fideszesek idejöttek, hogy védjék a lopott szajrét” – írta ki azonnal a közösségi oldalra Juhász Péter. Azonban a kijelentést a megjelent Fidelitas-tagok határozottan cáfolták. „Ugyanígy próbálta meg ellehetetleníteni nemzeti ünnepünket, március tizenötödikét Juhász úr. Igaz, most csak a sajtó egy tucat munkatársa volt itt, hat nappal ezelőtt viszont több mint tízezer ember vett részt a budapesti rendezvényen. Szerettük volna megmutatni neki, hogy aljas húzása milyen érzéseket válthatott ki a békés megemlékezőkből” – mondta a Fidelitas megyei elnöke, Korponyai Ernő. Vita alakult ki, Juhász Péter azt állította, hogy csupán Orbán Viktor beszédét akarták megzavarni március 15-én, a Fidelitas tagjai szerint viszont a nemzeti ünnep békés megemlékezését kívánta tönkretenni az ellenzéki politikus.

egyutt_sajttaj004kf

Az egyik egyetemista számon kérte a Wallis-ügyet, felhívta a figyelmet, hogy a

Bajnai Gordon

vezette cég tulajdonosa volt a Hajdú-Bétnek, amelynek csődje után

kilenc libatenyésztő

öngyilkos lett. Juhász Péter viszont azt hangoztatta, nem felelős a volt miniszterelnök a cég csődjéért, úgy fogalmazott: „hazudsz, nem lett” (kilenc ember öngyilkos). A politikus gúnyolódott a fiatalon, „nagyon okosokat mondasz” vágta oda neki, majd provokátornak nevezte. Azzal vádolta a tüntetőket, hogy „megrendelésre, pénzért” védik a kormányt. Egy idő után a sípolók megengedték, hogy szavait (helyesebben: annak nagyobb részét) elmondhassa Juhász Péter. Az Együtt elnöke szerint nem engedik, hogy ellenőrizzék a kormánypárti politikusok vagyonosodását, s azt állította: „ellopják a közvagyont”. Kérdésünkre kifejtette, úgy akarják megváltoztatni a vagyonnyilatkozati rendszert, hogy „számon kérhető legyen”, s a megfelelő kitöltésért „büntetőjogi felelősséget vállaljanak” a honatyák. Tavalyi törvényjavaslatukkal azt is el akarták érni, hogy ne csak egy-egy cég, hanem az ezekhez kapcsolódó cégháló is ismert legyen.

egyutt_sajttaj008kf

A sajtótájékoztató után lapunknak nyilatkozott a 2018-as választási terveikről is Juhász Péter. „Az Együttnek van egy 98 százalékos többséggel elfogadott küldöttgyűlési nyilatkozata, amely szerint nem lépünk rá egy MSZP-DK-s listára, azaz nem ismétlődik meg a 2014-es összefogás” – fejtette ki a politikus. Ők csak a 2010 utáni – Juhász szavaival élve – „progresszív pártokkal” működnének együtt, amelyek „elutasítják a 2010 előtti politikát”. (

Szigetvári Viktor

, aki az Együtt pártelnöke volt 2017 elejéig, korábban

Medgyessy Péter

és

Gyurcsány Ferenc

alatt helyettes-államtitkár volt, Bajnai Gordon alatt államtitkár – szerk.) Úgy képzelné el, hogy lenne egy lista a „régi” és egy az „új” pártokból, akik koordinálnák a jelöltállítást, azaz nem indítanának egymás ellen aspiránsokat az országgyűlési választásokon.

Botka László

miniszterelnök-jelöltségével kapcsolatban emlékeztetett rá, azt állította az MSZP-s politikus, hogy végiglátogatja az ellenzéki pártokat. „Hozzám be is jelentkezett, megegyeztünk az időpontban, de egy nappal korábban lemondták, s másnapra ígértek új dátumot, ez azonban nem történt meg. Mi szeretettel várjuk, ha el akarja mondani az álláspontját, addig is visszük a saját politikánkat” – üzente az Együtt vezetője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.