Sport

Labdarúgás: a szünet után maradt alul a SZEOL Szolnokon

Labdarúgás: a szünet után maradt alul a SZEOL Szolnokon

2017. március 16., csütörtök
Labdarúgás: a szünet után maradt alul a SZEOL Szolnokon
szeol_szolnok11_gs

Megint egy mezőnyben ikszes meccset játszott a SZEOL, viszont Szolnokon sem tudott pontot szerezni Zoran Kuntic együttese.

Több helyen megváltoztatott kezdőcsapattal próbálta megállítani a 2017-ben remek teljesítményt nyújtó Szolnokot a SZEOL SC. Az első percek bátor szegedi játékkal teltek, a hazaiak inkább a széleken próbálkoztak, de komolyabb helyzetet nem tudott kialakítani egyik csapat sem - a Szolnok egy kezezés miatt érvénytelenített gólig jutott, míg a szegediek többször is ugyan odakerültek Molnár-Farkas Tamás kapuja elé, de ott nem tudtak már jó megoldást választani. A szünetben a Szolnok mestere beküldte Olasz Dénest, ez pedig sokat jelentett a folytatásra: bár előbb Nikola Maksimovic volt veszélyes a SZEOL-tól, de nyolc perccel a szünet után éppen az ő szabálytalansága után járó pontrúgásra érkezett a csereként beállt támadó, aki szabadon maradt az ötös bal oldalánál, és közelről a kapuba fejelt, 1-0. Zoran Kuntic előbb Stefan Tomisicet, majd Vágó Leventét és Péter Antalt is pályára küldte: egy perccel a kettős csere után Kéri Tamás volt leleményes, és a hatáozatlan szolnoki védelem mellett egalizált, 1-1. Csak nyolc percig volt egyenlő: ugyan Péter Antal meg is fordíthatta volna a meccset a SZEOL számára, de Olasz Dénes továbbpörgetett labdájával Tóth László léphetett ki, és lőhetett a 16-osról, ahonnan nem is hibázott, 2-1. A hajrában ugyan mindent megtettek a kék-feketék azért, hogy legalább egy pontot szerezzenek, és Stefan Tomisic két fejese közül bármelyik beakadhatott volna, de így maradt a 2-1. A SZEOL megint egy olyan meccsen maradt alul, mint az idei vesztes találkozókon: mezőnyben ugyan kiegyenlített volt a meccs, ám hátul kevesebbet hibázott ellenfele, így megnyerte a meccset. Vágó Leventéék legközelebb vasárnap 15 órától a Puskás Akadémiát fogadják a SZVSE-stadionban.

Szolnok, Tiszaligeti stadion, 500 néző
2017. március 16., 15.00
Szolnoki MÁV FC
SZEOL SC
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Sultan Salem Alsofyani* Asszisztens: Szalai Balázs, Zahy Snaid Alshammari.
2
-
1

Merkantil Bank Liga NB II., 25. forduló

Szolnoki MÁV FC - SZEOL SC 2 - 1 (0-0)

Szolnok, Tiszaligeti stadion, 500 néző. Vezette: Sultan Salem Alsofyani (Szalai Balázs, Zahy Snaid Alshammari)

Szolnok:

Molnár Farkas - Balogh, Kenderes, Csirmaz, Hajba (Olasz - a szünetben), Pintér, Berdó (Kovács O., 71'), Tóth L. (Tóth B., 90+1'), Horgosi, Pantovic, Dedics.

Vezetőedző:

Balogh Pál.

SZEOL:

Prokop - Buzási, Ikonomu, Gál, Fehér, Búrány, Mendebaba (Vágó, 63'), Forró (Péter, 63'), Mihály (Tomisic, 58'), Kéri, Maksimovic.

Vezetőedző:

Zoran Kuntic.

Gól:

Olasz (53'), Tóth L. (72') ill. Kéri (64').

Sárga lap:

Balogh (83') ill. Kéri (36'), Maksimovic (52'), Gál (62'). Balogh Pál:

"Tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk, biztosak voltunk benne, hogy a Szeged nem csak védekezni fog. Beleültünk a lassú iramú játékba, ami kedvezett a vendégeknek, de csak saját magunknak tettük nehézzé, mert megvoltak a lehetőségeink, hogy előnybe kerüljünk korábban is. Hiányzott ma a koncentráció, bár ez a sorozatterhelés eredménye is. Ennek ellenére nem mentem fel a csapatot, de egyúttal büszke vagyok rájuk, mert az akarati tényezőt is mutatja a mai győzelmünk, ebből jelesre vizsgáztunk. Kicsit sajnálom,hogy ma gólt kaptunk, de hasonlóan nehéz meccs előtt állunk."

Zoran Kuntic:

"Gratulálok a Szolnoknak, nem csak a mai győzelemhez, hanem a szériájukhoz is, ezek nem véletlen dolgok. Minden sajtótájékoztatónk egyforma: jól játszunk, kontrolláljuk a meccset, majd jön egy hiba, amiből előnybe kerül az ellenfél. Voltak olyan szituációk, amikor nyugodtabbnak kellett volna lennünk, akkor jobban tudtuk volna veszélyeztetni, de egyszerre nem tudok két helyen lenni, vannak akik csak akkor futnak, ha ott vagyok mellettük. Sajnálom a fiúkat, ha egy kicsi szerencsénk lett volna, meglehetett volna a döntetlen."

Online közvetítésünk

VÉGE

90+3'
Ez a vége: ismét szoros meccset játszott a SZEOL, amely a meccs nagy részében partiban volt ellenfelével, azonban ezúttal is pont nélkül zár.
90+2'
Itt volt a labda az ikszhez! Maksimovic szabadrúgásához még Prokop is előre jött,vgül Tomisic fejelte le a labdát a földre, ami alig kerülte el Molnár-Farkas kapuját!
90+1'
Cserél még a Szolnok: Tóth Lászlót Tóth Balázs váltja az utolsó percre.
90'
Két perc lesz a hosszabbítás a meccs végén.
89'
Felpörgött a meccs: Olasz okosan lefejelte Pantovic elé, akinek lövése a blokkról vágódik Prokop kezeibe. Maksimovic íveli középre a szabadrúgást az oldalvonal mellől, de kifele szabadrúgást ítél a katari.
87'
Ez ziccer volt, négy a kettő ellen kontrázhatott egy szöglet után a Szolnok, de Tóth László kissé önzően laposan ellőtte, ezt Prokop védte. Péter fordulhat kapura a túloldalt, de mellébombáz.
85'
Buzási labdája egy picit hosszú Tomisicnek, Molnár-Farkas pedig rutinosan kiengedi. A Szolnok okosan játszik, nem erőlteti a játékot minden áron - a SZEOL pedig nagy erőket mozgósít azért, hogy legalább egy pontot megszerezzen.
83'
Balogh rántja le a meginduló Kérit, övé az első szolnoki sárga a meccsen.
82'
Átáll három védőre a SZEOL, ennek következtében Buzási lép feljebb, Tomisic pedi behúzódik középre.
80'
Ez kevésen múlt! Egy jobb oldali bedobás után Gál érkezett középen fejelni, de egy kicsit kibillentették, így már nem érte el. Kéri begyűjtötte a túloldalon, de szögletig jutott - ezt pedig begyűjtötte Molnár-Farkas.
75'
Egy távoli lövés Kovács Olivértől, de ez nem okoz gondot Prokopnak. Vágó beadását továbbítja fejjel kapura Tomisic, de a bal kapufa mellett elcsorog.
74'
Gördülékenyen vitte végig támadását a Szolnok, ennek végén Pantovics fordulhatott kapura Gál mellett, de pont középre érkezett a lövése. Kár az újabb hazai gólért, az egyenlítés óta nem sem állt le a SZEOL, így viszont kezdhet mindent elölről.
72'
Gól, megint vezet a Szolnok! Egy felpasszt pörgetett fel Olasz, majd erre kapásból ráfordult Tóth László, aki viszonylag üresen lőhetett 16 méterről, ő pedig a bal alsóba zúdította a labdát, 2-1.
71'
Szolnoki csere: Berdót Kovács Olivér váltja a hazaiaknál.
69'
Helyzettel válaszol a SZEOL: Tomisic remek labdát löbbölt be Péter elé, a csatár centikkel maradt le róla, így nem tudott beleszúrni a kimozduló Molnár-Farkas mellett.
68'
Ez most helyzet volt: Olasz addig kevergetett a bal oldalon, amíg tisztára játszotta magát, majd az érkező Tóth László középre tette,ahol Pintér kapásból lőtt, de jócskán fölé.
64'
GÓÓÓÓL! Egyenlít a SZEOL! Egy kavarodás után az ötösön Kéri elé került a labda, akinek pont volt annyi területe és ideje, hogy ellője azt, talán meg is pattant, de minden esetre elsuhant Molnár-Farkas mellett, 1-1!
63'
Kettős csere a SZEOL-ban: Mendebaba és Forró jön le, Vágó és Péter áll be.
62'
Gál vitte földre Olaszt a felezőnél, ezért kap lapot a katari sporttárstól.
58'
Először változtat Zoran Kuntic: Mihály Dávid helyére Stefan Tomisic jön a SZEOL-ba.
57'
Marad lendületben a Szolnok, Tóth László vette át a labdát, majd egy igazítás után 18 méterről lőtt is, de Prokop kiütötte oldalra.
53'
Az iménti szituáció után érkezik Olasz, akiről megfeledkezik a szegedi védelem, és befejeli a hosszú alsóba a labdát, vezet a Szolnok.
52'
Maksimovic most visszazárt, majd lerántotta Olaszt - ezért kap sárgát.
50'
Maksimovic léphetett ki Prokop kirúgásával ígéretes helyzetben, de beadás helyett cselt választott, végül ugyan betekerte, de ekkorra már visszaértek a szolnoki védők. Lendületes a meccs a szünet óta.
47'
Pantovic vehette át a labdát a tizenhatos előterében, de lövését blokkolta Gál. Fél perccel később egy jobb oldali beadás szállt el a szegedi védelem felett, Pantovic Buzási szorításában lőtt, de Prokop jól zárta a szöget.
46'
Hajba helyére Olasz áll be a hazaiakhoz a második félidőre.
46'
Folytatódik a meccs, a szünetben egyet cserélt a Szolnok.

SZÜNET

45+1'
Nincs Gól 45 perc után: igazából egyik csapat előtt sem adódott ziccer.
45'
Egy perc hosszabbítás az első félidő végén.
44'
Csirmaz lő a hálóba az ötösről, de kezezés miatt érvénytelen a gól.
42'
Maksimovic bal oldali beadására érkezett volna Mihály, de az utolsó pillanatokban mentettek előle. Nagyjából ugyanaz a játék képe, mint a Soroksár ellen, egyik csapat sem tud igazán a másik fölé nőni.
36'
Kérié a meccs első sárgája, aki beleszúr Molnár Farkas kirúgásába: a katari játékvezető ezért húzza elő a lapot.
34'
Kicsit ott tud maradni a Szolnok kapujánál a SZEOL, de sem a szöglet, sem a bedobás nem hoz eredményt.
27'
Nagyot kiabált a felezőnél Pintér, de nincs lap. Valamennyivel többet van a labda a Szolnoknál, de rendre odaér a kapu elé a SZEOL is, igaz, ziccer nélkül eddig.
24'
Csirmaz lőtte el a pattogó labdát, de bedobás lett a vége, majd a túloldalon Maksimovic is tekert egyet, de nem fogott kaput.
17'
Pantovic előtt volt egy kis terület, ezt lövésre használta ki, de lapos kísérlete elment a kapu mellett
12'
Hajba maradt üresen egy pillanatra, de lövése elkerülte a kaput. Picit tempójában visszaesett a meccs az első percekhez képest.
5'
Egyelőre mezőnyjáték zajlik a pályán, váltakozó labdabirtoklással. A Szolnok főleg a jobb oldalon aktív, de helyzet nélkül.
1'
A Szolnok kezdte a meccset, a hazaiak tiszta fehérben, míg a SZEOL a hagyományos kék-feketében lép pályára.

14.50

Köszöntjük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, hamarosan kezdődik a Szolnok és a SZEOL összecsapása a Merkantil Bank Liga 25. fordulójából!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.