Írjon nekünk

Sport

Kosárlabda: megint szoros meccset játszott a Tiszaligetben a Szedeák

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

szolnok_szeged18_gs

A play-off meccs után ezúttal az alapszakaszban játszott a címvédő Szolnok otthonában a Naturtex-SZTE-Szedeák, és bár Nikola Lazic tanítványai megint szoros meccset játszottak a Keller Ákosékkal, a negyedik negyed pontatlanságai után a Szolnok nyert.

Nem nevezte a keretbe a Szolnok a csapat csillagát, Vojvoda Dávidot: a szolnokiak a hét közben egy igen fárasztó Besiktas elleni meccs után fogadták a Naturtex-SZTE-Szedeákot, amelyből Révész Ádám hiányzott ezúttal.

Borisov triplája indította a meccset, az első negyedben (is) előszeretettel vállalkoztak kintről a csapatok, Armelin és Jereminov kinti dobásai után pedig döntetlen állt az eredményjelzőn az első negyed derekán. (8-8) Sőt, Ciric már a harmadik szegedi hármast is beemelte, így vezetett a Szedeák, de egy 6-0-s rohammal fordított a Szolnok, amit Molnár András három büntetőjével próbált fékezni a szegedi csapat. A második negyedben is maradt a szoros játék, Borisov hamar elérte ugyan a tíz pontot, de a Szedeák megint le tudta dolgozni ötpontos hátrányát az ismét remekelő Jereminovnak köszönhetően (25-20). A korábbi forgatókönyv újból megismétlődött: bár ellépett öt ponttal a Szolnok, de Nikola Lazic időkérését követően Ciric egy kettő plusz egyes akcióból, majd Jereminov egy újabb trojkából már fordított. (35-36) Végül egál lett a nagyszünetben, így hasonlóan a korábbi Szolnok elleni csatákhoz, ezúttal is meg tudta nehezíteni a címvédő dolgát a Szedeák.

A szünet után két kosárral nyitottak a szegediek, és továbbra is nagyon közel tudta tartani magához a Szolnokot a Naturtex, sőt, a negyed második felében már a kilencedik trojkát emelte be Molnár András, így négy ponttal vezetett a Szedeák. (48-52) Lypovij ugyan megfordította az állást az utolsó percben, de csupán egyetlen pont volt a különbség a záró negyed előtt a csapatok között. (56-55) Az utolsó játékrészben nem záporoztak a kosarak: hét perc alatt mindössze tizenhárom pontot láthattak a nézők, az pedig döntőnek bizonyult, hogy 60-60-nál Ciric kihagyott két büntetőt, míg Kovács és Milosevic egyaránt beszórt egy hármast. Bár az esélye innen is megvolt akár a hosszabbítás kiharcolására a Szedeáknak, de a meccs utolsó perceiben már támadásban pontatlanabbul játszottak a szegediek, mint a meccs addigi részében, az utolsó tíz percben szerzett tíz pont pedig kevés volt a bravúrhoz – azonban így is dicsérni lehet a csapatot, hiszen alaposan megszorongatta a címvédőt, és nem sokon múlt, hogy akár el is kapják Molnár Andrásék a Szolnokot.

Ezzel a szegediek mérlege 4-7-re módosult, a következő, utolsó idei fordulóban pedig a 7-3-al álló Falcót fogadja a Szedeák december 20-án vasárnap, 18 órától.

Ami a statisztikát illeti

Bár remekül kezdett kintről a Szedeák, azonban a triplacsatát a Szolnok nyerte végül: a címvédő 11 sikeres trojkát tud felmutatni 28 próbálkozásból, míg a Szeged 26 távolijából 9 landolt a gyűrűben. A büntetők tekintetében a szolnokiak hármat rontottak a vonalról (3/6), míg a Szedeák öt büntetőt rontott (10/15). A lepattanóknál döntetlenre végeztek a felek, ami érdekesebb, hogy a védő és támadólepattanókat tekintve is ugyanannyit szerzett mindkét csapat, 32 védő-, illetve 10 támadólepattanót szedett a Szolnok és a Szedeák is. Az eladott labdákban sem volt lényegesen rosszabb a Szedeák, hárommal több labdát szórt el, mint ellenfele (hét, illetve tíz ez a mutató), az asszisztversenyt viszont “behúzta” a Szolnok, kereken tízzel több gólpassz a hazaiaknál, mint Nikola Lazic együttesénél, Craft éppen ennyit osztott ki a meccs során. A szolnokiaktól az csupán két eladott labdával dolgozó irányító mellett a dupla-dupláig jutó Milosevic (11 pont, tíz lepattanó), valamint 4 triplát szerző Borisov és a 3 trojkát felmutató Lypovij emelhető ki. A szegediektől szintén dupla-duplát ért el a 34 percet játszó Branko Jereminov, akinek 18 pontja mellé tíz lepattanó és hét assziszt társul, nem sok hiányzott a tripla-duplához… A meccset végig pályán töltő Ciric volt a mezőny legeredményesebb embere 20 pontjával, és talán az is jelentette ma a különbséget, hogy míg a Szolnokban négyen is tíz pont fölött zártak, addig a Szedeáknál csak hárman tették ezt meg, Molnár András volt a harmadik, aki 37 perc alatt 11 pontját nyolc lepattanóval egészítette ki, de például a szegedi padról csupán kettő pont érkezett, szemben a szolnoki 21-el. A Szedeákban Armelin játszott még 29 percet, Jozo Brkic 17 perce alatt nem tudott mezőnykosarat szerezni, mindhárom pontját büntetőből szerezte a center, Juhos Levente 22 perce mellett még Moravcsik Áron kapott kilenc percet Nikola Lazictól a találkozó során.

Férfi kosárlabda NB I/A csoport, 11. forduló

Szolnoki Olaj KK – Naturtex-SZTE-Szedeák 70 – 63 (18-16,19-21,19-18,14-10)
Szolnok, Tiszaligeti csarnok, 800 néző. Vezette: Pálla Zoltán, Pozsonyi László, Surányi Gábor (Valovics István)
Szolnok: CRAFT 5/3, Lypovij 13/9, BORISOV 16/12, MILOSEVIC 11/6, Keller 4. Csere: Gregory 10, Kovács P. 5/3, Wittman 4, Somogyi 2. Vezetőedző: Pór Péter.
Szedeák: JEREMINOV 18/12, Armelin 9/6, Molnár A. 11/3, CIRIC 20/6, Brkic 3. Csere: Juhos 2, Kiss Zs. -, Moravcsik -. Vezetőedző: Nikola Lazic.

Online közvetítésünk

VÉGE

IV. negyed 70-63 (18-16, 19-21, 19-18, 14-10)

40′ Ez a meccs vége: a Szedeák megint szoros meccset tud játszani a Tiszaligetben, és akár a győzelemre is volt esélye Kiss Zsoltéknak, azonban a negyedik negyedben már nem tudták tartani a lépést a Szolnokkal, amely főleg támadásban volt pontosabb a zárórészben, azonban így is minden dicséretet megérdemelnek Nikola Lazic tanítványai.

40′ Ciric tempója nincs bent, majd Gregory horogja már igen – minden bizonnyal ez jelenti a Szolnok győzelmét, 70-61. Jereminov betörése után szerez egy közelit, 70-63.

39′ Molnár András közelije kiperdül, de Milosevic középtávolija sem jó.

39′ Lypovij szedi össze a saját lepattanóját a szegedi palánk alatt, Gregory pedig a egy tekintélyes előnyt alakít ki zsákolásával ezen a mai, szoros meccsen: 68-61-nél kér időt Nikola Lazic – az utolsó esélyét ragadhatja meg a hátralévő másfél percben a Szedeák.

38′ Jereminov tizedik lepattanója Kovács rossz hármasa után, a dupla-dupla már megvan az irányítónak. Molnár hármasa viszont rövid, Milosevic is a tizedik pattanóját szedi le.

37′ Molnárt faultolja Craft: Molnár csak az első büntetőt dobja be. Bár nem ennyire egyszerű, de öt rontott dobás a vonalról, ha azok bent vannak… 66-61.

36′ Milosevic a jó kezdés után most elengedi a triplát,de ez sem jó tőle. Még mindig csak három pont a különbség… Juhos is negyedjére faultol, Milosevic viszont most ezt a hármast beemeli, 66-60.

35′ Ciric állhat megint a vonalra: nem jó az első büntetője, sőt, a második sem! Ezekért de kár! Craft tempót ront, majd Jereminov vállalja el kintről, de ez sincs bent, Molnár András pedig negyedik hibáját gyűjti be.

34′ Ciric betörése után kiperdül a közelije, de Juhos visszaemeli, 60-60. Kovács hármasa a sarokból most jó, 63-60 – Milosevic viszont beüti a negyedik hibáját.

34′ Gregory faultja Ciriccel szemben, jöhetnek Ciric büntetői: az első nem jó, a második viszont bent, 60-58. Milosevic és Wittmann is kihagy egy-egy triplát, de Kovácsé a támadópattanó: viszont Craft tempója rossz, Jereminov kilencedik lepattanóját gyűjti be. Meglesz neki a tripla-dupla? Ehhez még egy lepattanó és három assziszt kellene.

33′Eladjuk most sajnos a labdát, ezeket minimalizálni kellene a hajrában, nagyon szoros a meccs, ezek pedig döntő jelentőségűek lehetnek. Szerencsére Kovács hármasa nincs bent.

32′ Nehezen akar megszületni a tizedik szegedi hármas, Armelin kísérlete is lejön. Kovács tempója bent középről, 60-57.

32′ Gregory triplája nem jó a sarokból, Jereminov a mezőny legjobb lepattanózója nyolc pattanóval. A bejátszása viszont nem jó, Keller lefüleli, és végigviszi, 58-57.

31′ Jereminov hármasa hosszú, de Molnár András összeszedi a lepattanót, és beejti, 56-57! Jereminovnak most kioszt egy sapkát Keller.

III. negyed 56-53 (18-16, 19-21, 19-18)

30′Molnár András még ráemeli távolról az utolsó másodpercekben: rövid sajnos, viszont így is csak egypontos hátrányban van a Szedeák a Szolnok otthonában harminc percnyi játék után.

30′ Wittmann középtávolról egyenlít, 53-53. Ciric egy szép tempóval, 53-55. Lypovij beszórja a harmadik trojkáját a sarokból, ezzel 56-55.

29′ Ciric labdáját Gregory szerzi meg, de ARMELIN visszalopja tőle, bravó, és ki is harcol egy faultot Chip! Jöhetnek a büntetői: az első bent, a második viszont sajnos kimarad, 51-53.

28′ Armelin is elvállalja kintről, de kiperdül, ahogy Lypovij trojkája is. Milosevic is beüti a harmadik faultját, le is hozza őt Pór Péter.

28′ Lypovij is beemel egy hármast, visszahozza egyre a Szolnokot, és ő is eléri a tíz pontot ezzel, 51-52. Időt kér Nikola Lazic.

27′ Brkic kiosztása után Ciric második tripláját szerzi, 48-49! Wittmann trojkája nem jó, Armeliné a lepattanó, majd ő is ráemeli kintről: EZ IS BENT! KILENC SZEGEDI HÁRMAS! Ezzel 48-52!

26′ Moravcsik emeli rá középtávolról, de ez nem jó. Gregory begyűjti a saját lepattanóját a túloldalt, de ez sincs bent, majd Wittmann faultolja a labdát megszerző Armelint!

26′Milosevic büntetőzhet Armelin iménti faultja után: az első bent, a második viszont kimarad, 50%-al büntetőzik jelenleg a Szolnok, 48-46.

25′ Lypovij állhat a vonalra büntetőzni Brkic faultja után: mindkettő bent van Lypovijtól, 47-46. Brkic passza sajnos pontatlan, ezzel Wittmann rohanna, de Armelin okosan faultol.

24′ Milosevic trojkája nincs bent, viszont Molnár Andrásé igen! Ez a hetedik szegedi hármas, 45-46!

23′ Borisov most már pontosabb kintről, 42-43. Ciric nem tudja beejteni közelről, ezt pedig Lypovij egy hármassal ellensúlyozza a túloldalon, 45-43.

22′ Craft most középtávolról szór be egy kosarat, 39-41. Jereminov szép betörése után szerez egy kosarat, 39-43.

21′ Milosevic hármasa rossz, Jereminov már a hetedik lepattanóját szedi le. Brkic közelije nincs bent, de Ciric visszaszerzi a labdát, majd Armelin kettese sem jó, de újra miénk a támadólepattanó, Armelin pedig ezt már beviszi, 37-41.

21′ Keller közelijével indul a második félidő, de kiperdül. Lypovij az első három faultos a meccsen, Brkic ellen hibázik: a szegedi center most mindkét büntetőjét bedobja, 37-39.

II. negyed 37-37 (18-16, 19-21)

20′ Borisov most elkezdett kintről dobálni, de ez a tripla sem jó. Jereminovnak odaüt Somogyi, mintegy tíz másodperccel a nagyszünet előtt időt kér Nikola Lazic. Úh, a figura végén Jereminov engedte el a triplát, de sajnos ez nincs bent: azonban így is nagyszerű, amit nyújt a Szedeák, hiszen a félidőben döntetlenre áll Szolnokon Nikola Lazic együttese!

20′ Wittmann gyorsan válaszol a palánk alól, 37-36. Lypovij faultolja Brkicet, így a szegedi center állhat a vonalra: az első nem jó, a második viszont bent, 37-37.

19′ Borisov hármasa most nincs bent, de Armelin sarokból elengedett dobása is rövid. Két közelit is kihagy Somogyi, amit Jereminov fájdít meg igazán: a negyedik hármasával vezet a Szedeák, 35-36!

18′ Brkic most kijátssza a palánk alól, Ciric pedig beemeli a tempót, sőt, még egy faultot is fújnak! Jöhet a büntető: a plusz egy is bent, 35-33.

18′ Brkic közelije nem jó, hiába övé a saját lepattanója, másodjára sincs bent. Craft szerzi első pontjait egy triplából, 35-30. Időt kér Nikola Lazic.

17′ Ciric triplája most nem ül, a meginduló Craftot azonban Jereminov egy fault árán megállítja. Craft most remekül játssza meg a palánk alatt álló Somogyit, aki bezsákolja, 32-30.

16′ JEREMINOV! Ez már az a Branko, akit megszokhattunk! A harmadik triplájával tíz pont fölé jut, és megint egyenlít, 30-30!

15′ Ciric szépen kígyózik be a körtébe, és meg is oldja, 28-27. Lyvpovij most egy közeli kettessel jelentkezik, 30-27.

15′Kiss Zsolt triplája kiperdül, és igazi triplaháborúvá válik a meccs, Borisov azonban nem ront, ez a harmadik hármasa már, 28-25.

14′ Lypovij triplája lejön, a túloldalon viszont Jereminové nem! A negyedik szegedi hármas a helyén, ezzel megint egál, 25-25!

13′ Craft negyedik asszisztját Gregory váltja kosárra, 25-20. Egy gyors akció a Szedeáktól, Molnár András a palánk alól oldja meg, 25-22.

13′ Ciric betörése utáni ejtése kiperdül, de Kovács második dobása sincs bent a túloldalon. Juhos üti be a második faultját eladott labdája után Lypovij ellenében.

12′ Borisov elsüllyeszti a második hármasát, 21-20. Armelin száguldana végig, de nem tudja feltenni, majd Wittmann újabb passzából megint Borisov, de most közelről, 23-20, Borisov már 10 pontos.

11′ Lypovij középtávolija nem jó, Juhosé a lepattanó. Bár kihagyja a közelit a támadás végén Juhos, de csak elsőre, mert övé a támadólepattanó is, és már vezet a Szedeák, 18-20.

11′ Jereminov és Ciric kapcsolata most pontokat eredményez, az irányító remek passza után Ciric egyenlít, 18-18.

I. negyed 18-16

10′ Borisov hármasa most nem jó, és ugyan megint övé a lepattanó, de ezt most nem tudja kosárra váltani. Jereminov rossz passza után Lypovij, majd Kovács Péter sem tudja bepöcizni, végül Kovácsot blokkolja Juhos! Ez a negyed vége, egyelőre ülnek a szegediek kinti dobásai, míg a Szolnok több hibával játszik, így kétpontos a hazai előny.

9′ Juhos faultja után most szolnoki büntetők következnek: Kovács Péter azonban mindkettőt elrontja!

8′Armelin passzol rossz helyre, ezt Gregory egy befejezett ziccerrel bünteti, 18-13. Wittmann faultja után dobhat három büntetőt Molnár András: mindhárom a helyén, 18-15.

7′ Jereminov szépen bontja meg a szolnoki védelmet, és megy be a palánk alá, 14-13. Borisov le tudja szedni a saját támadólepattanóját, és másodjára már megoldja, 16-13.

6′ Armelin triplája most nem jó, majd Gregory ejti be közelről, 14-11.

6′ Jereminov hármasa most nem jó, ellenben Milosevic harmadik kosarát is megszerzi, eddig ő a Szolnok motorja, 12-11.

5′ Ajj, ezért kár, Ciric labdát szerez, de Brkic nem tudja bezsákolni. Milosevic büntet ezért közelről, 10-11.

5′ Megint egy tripla, Ciric! Remek kinti dobásokkal nyit a Szedeák, Ciric már a harmadik szegedi trojkát süllyeszti el, 8-11!

4′ Jereminov indul el Lypovij rossz hármasa után, és ő már beemeli a triplát, ezzel egyenlít! 8-8!

3′Milosevic most jól szolgál ki, Keller marad üresen, és bezsákolja, 8-5. Molnár András közelije és pöcije is kimarad sajnos.

2′ Ciric trojkája nincs bent, Craft indulna meg, de Armelin megszerzi tőle a labdát, és beszórja a triplát! 6-5!

2′ Milosevic második hármasa is bent, ő hétközben a Besiktas ellen is remekelt, 6-2.

1′ Ciric válaszol egy szép betörés után, megvannak az első szegedi pontok, 3-2.

1′ Brkic közelije sincs bent, majd Borisov hármasa jelenti az első pontokat a meccsen, 3-0.

1′ Jereminov faultja nyitja a meccset, majd Craft kettese perdül ki.

17:47 – Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Szedeák szolnoki fellépése: tétmeccsen legutóbb áprilisban, története első play-off meccsén járt a Tiszaligetben Nikola Lazic együttese, akkor káprázatos teljesítményt nyújtva, végül három negyeden át vezetett, de ötpontos vereséggel távozhatott a címvédő otthonából. Ma már volt egy Szolnok-Szeged derbi, a vízilabda magyar kupa elődöntőjében a szolnokiak nyertek, a hamarosan kezdődő kosárderbin sem a szegediek az esélyesek, de Branko Jereminovék idén már többször is megmutatták: képesek a bravúrokra.

A mérkőzés 18 órától kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

KOSÁRFANOK! Ma este a rendkívül jó erőkből álló Szolnoki Olaj vendége lesz a Szedeák – a meccset 18 órától ÉLŐben közvetítjük ITT: http://szegedma.hu/?p=595719

Szerző: Szegedma Hírportál2015. december 12.

Hirdetés

Kommentek

Sport

Kemény meccsre számít Kelemen Balázs

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Ismét kemény mérkőzés előtt áll a Vásárhelyi Kosársuli, igaz nem a bajnokságban kell majd bizonyítania a kék-sárgáknak. A Hepp-kupában ugyanis a B csoport alsó házában szereplő, ám egyáltalán nem lebecsülendő Salgótarján otthonába látogatnak vasárnap 17 órakor. HirdetésKommentek

Tovább olvasom

Sport

Szegedi lehet az év női sportolója

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Három szegedi is van a jelöltek között.

Tovább olvasom

Sport

A Békák és a Delfinek is úsztak a főpróbán

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A nagyobbak 100 méter vegyest úsztak, a kisebbek pedig 50 méter mellen tették magukat próbára. HirdetésKommentek

Tovább olvasom

Aktuál