Szeged

Nógrádi Tibort öt év után a választók kérték, hogy induljon újra képviselőjelöltként

Nógrádi Tibort öt év után a választók kérték, hogy induljon újra képviselőjelöltként

Kilenc év sikeres képviselői munka után átadta a stafétát, de a közösség visszahívta és vállalta a megmérettetést

Kibédi Péter
2024. május 10., péntek
Nógrádi Tibort öt év után a választók kérték, hogy induljon újra képviselőjelöltként

Négy településrészen, Gyálaréten, Klebelsberg-telepen, Kecskés István-telepen és Szentmihályon is rengetegen dicsérik Nógrádi Tibort, aki kilenc évig dolgozott önkormányzati képviselőként a településrészeken. Bár az utóbbi öt évben már nem ő volt a választókörzet küldöttje a közgyűlésben, a közéletben aktív maradt. A közösség hívására igent mondott, és Fidesz-KDNP színeiben ismét elindul a választáson.

Nógrádi Tibor folyamatosan jelen van a választókerületben, az ott élők számíthatnak rá



Az, hogy Gyálaréten, Klebelsberg-telepen, Kecskés István-telepen és Szentmihályon pezsgő közélet van, és a városrészekben hosszú évek, évtizedek óta áhított beruházások valósulhattak meg, nagyban köszönhető Nógrádi Tibor kilenc éves képviselői munkájának. A közéletben mindig aktív, civilben sportvezetőként dolgozó egykori városatya öt év után ismét elindul a választáson a Fidesz-KDNP színeiben.

Öt év aktív közösségi munka

Öt évvel ezelőtt Nógrádi Tibor önszántából döntött úgy, hogy kilenc évnyi képviselői munka után megköszöni a választók bizalmát és átadja szolgálatát egy fiatalabb jelöltnek. A fiatal, Botka-párti képviselő a kampányban mindent megígért majd szinte semmit sem teljesített belőle,
ezért Nógrádi Tibor ha akart volna sem tudott volna teljesen háttérbe vonulni a közéletben. Rengeteg, a választókörzetben élő ember találta
meg kisebb, nagyobb problémával. „Sajnos az elmúlt öt évben nem úgy érvényesült Gyálaréten, Klebelsberg-telepen, Kecskés István-telepen és
Szentmihályon az önkormányzatiság és a népképviselet, ahogy én szerettem volna, ezért úgy döntöttem, hogy amennyiben bizalmat kapok,
újra szolgálni szeretném az itt élő embereket, azok színes, szép közösségeit”- indokolta visszatérését a Fidesz-KDNP jelöltje.

Kilenc év fejlődés

Nógrádi Tibor a 2010-es megválasztása után az egyik legaktívabb képviselője volt a közgyűlésnek. Rengeteget lobbizott, tárgyalt azért, hogy a négy hozzá tartozó településrésznek könnyebbek legyenek a mindennapjai. Gyorsan felmérte, hogy ezekben a városrészekben más logikával kell dolgozni, mint egy lakótelepi körzetben. Itt sokkal összetartóbb, és egymást támogató közösség el. A választókkal, politikai hovatartozástól függetlenül szót értett, a közös gondolkodás pedig eredményeket hozott. A kiskertes részeken folyamatosan javították az úthálózatot, ami már csak azért is volt fontos, mert előtte nem sokat foglalkoztak a tulajdonosok igényeivel. Utcák, közterek épültek és szépültek. 

Csak röviden a legnagyobb eredményeket említeném. Ötven év után teljesen felújítottuk a Szeged-Szentmihály közötti utat, ami rengeteg gondot okozott a városrészben élőknek. A legkomolyabb eredmény, a gyálaréti tiszai holtág teljes rehabilitációja, ami hosszú évek munkájának az eredménye. A közösség erejét mutatja, hogy 2014-ben alig egy tucatnyian kezdtünk hozzá, és folyamatosan jöttek a segíteni akarók.

Nagy köszönettel tartozom ezért a közösségnek. Az igénytelen, lepusztult környezet helyett ma már egy szép, rengeteg lehetőséget rejtő vízpart vár mindenkit"- mondta lapunknak Nógrádi Tibor. 

A képviselő hozzátette, hogy folyamatos és aktív a közösségi élet, mind a négy településrészen, közös karácsonyokkal, pörköltfőző versenyekkel, nyugdíjas és ifjúsági programokkal, sportélettel, amire azért is büszke, mert nagyon sok ilyen esemény elindulásában közreműködött és támogatta azokat.

Az elmúlt öt évben is folyamatosan hívták, keresték a négy településrészről, majd a végén azt mondták: szeretnék ha visszatérne Nógrádi Tibor

 

Bőven lesz feladata, ha bizalmat kap

Nógrádi Tibor az elmúlt öt évben sem szakadt el a településrészek közéletétől, ezért naprakész abból is, hogy milyen feladatok várnak rá, ha ismét bizalmat kap a választóktól. A képviselőjelölt úgy véli, hogy mivel a helyiek kérték a segítségét, a következő öt évben a közösség támogatásával sikeres munkát végezhet.

„A BYD beruházása nagyban megváltoztatja Szeged közlekedését, ami hatással lesz a Röszke felől a városba érkező forgalomra. Itt kettős feladatot kell megoldanunk. Egyrészt ki kell alakítani a lakóterületen kívüli összekötő utat Klebelsberg-telep és Kecskés István-telep között. 

Ami talán ennél is fontosabb, hogy a helyiek által évek óta vágyott Kecskés István-telep vasút-közút aluljáró építését is el kell indítanunk. Ebben Mihálffy Béla országgyűlési képviselő segítségével már lépéseket tettem, így első körben, a biztosítóberendezések cseréjével, és a röszkei vonal deltavágányának megépítésével 2025 december 31-től rövidebb ideig kell a piros szemafornál állni az autósoknak. De itt nem állunk meg, 2030-ig szeretnénk megépíteni az aluljárót. 

Mind a négy településrészen szükséges a tanintézmények fejlesztése, folytatni kell a járdák, utak, csapadékvíz elvezetés felújítását”- sorolta Nógrádi Tibor.

NÉVJEGY

Nógrádi Tibor 62 éves, nős és 4 felnőtt gyermek édesapja, 1 unoka nagypapája. A hétköznapokban a Magyar Labdarúgó Szövetség Csongrád-Csanád vármegyei igazgatójaként dolgozik, az elmúlt években munkájának köszönhetően a vármegye labdarúgása, tömegsport és utánpótlás szinten is rengeteget fejlődött. Szívügye a női labdarúgás. A St. Mihály-Szeged NB I-es csapatának ő az első embere. Magáról azt tartja, hogy igazi lokálpatrióta szegedi, amit bizonyít hogy nevével nagyon sok helyen találkozhatnak a városban.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.