Közélet

Klánvezérből könyvíró lett a szegedi nő + VIDEÓ

Klánvezérből könyvíró lett a szegedi nő + VIDEÓ

2015. január 18., vasárnap
Klánvezérből könyvíró lett a szegedi nő + VIDEÓ
beres_adrienn_konyv01_KF

Utolsó fejezeteit írja a még 2006-ban elkezdett fantasy-regényének Béres Adrienn, melyhez egy népszerű internetes szerepjátékból, és számos könyvből merített ihletet. A szegedi nő youtube-csatornát is nyitott, ahol a könyv fejezeteit olvassa fel közönségének.

Sárkányok, tündérek, orkok világába kalauzol

Béres Adrienn

fantasy-regénye. A szegedi nő tinédzserkora óta foglalkozik írással, saját gondolatait, álmait mindig szívesen vetette papírra, ezidáig azonban sosem publikálta azokat a nagyközönség előtt. Elina - a Hercegnő hazatérése címmel 2006-ban kezdett el dolgozni egy könyvén, melybe belesűrítené fantáziavilágának minden elemét. Szilveszterig a végére szeretett volna érni regénye első kötetének, munkája miatt azonban egy kicsit megcsúszott vele, de időközben az interneten tart felolvasásokat egy-egy részletből. A "hangoskönyvnek" már rendszeres követői vannak.

Trilógiává bővítené a regényét

beres_adrienn_konyv02_KF

"Elina történetébe sok éve belekezdtem már, néhány fejezet megírása után azonban félbehagytam a művet. Mindig valamiféle érzelmi töltés kellett az írás folytatásához, legyen az pozitív vagy negatív" - mesélte portálunknak Béres Adrienn. A regényhez ihletet adott

C. S. Lewis

Narnia Krónikái című műve,

J. K. Rowling

Harry Pottere, a világot pedig a World of Warcraft regénysorozat mintájára teremtette meg. Ez utóbbi alapjául az azonos című, internetes szerepjáték szolgált, melyben "játékos évei" alatt komoly nevet szerzett. "A játékban egy klán vezére voltam, sok jó barátot szereztem általa, és rengeteg élménnyel is gazdagodtam, melyet a könyvben szerettem volna összefoglalni" - mesélte. A könyv főszereplőjét saját magáról mintázta, de egy-egy karakter bőrébe bújtatva több ismerősét is beleírta a történetbe. "Egy valóságból menekülni próbáló, fantáziavilágban élő lány áll a történet középpontjában, aki pont olyan, akárcsak én. Ha csak egy mondanivalót kellene kiemelnem a történetből, az az lenne: ne ítélj meg senkit elsőre, hiszen nem minden az, aminek elsőre látszik" - árulta el. Egyelőre három részesre tervezi Elina sztoriját, de nem kizárt, hogy a későbbiekben tovább bővül a történet. A középiskolát egy művészettel foglalkozó osztályban végezte el, ahol rengeteget rajzolt, könyve borítóját is megtervezte már, valamint színes és fekete-fehér illusztrációkat készített hozzá. Szegeden az SZTE-n magyar és könyvtár-informatika szakra iratkozott be, ahol a regények is rabul ejtették, olvasmányai mellett még gyakran álmait is belefoglalta egy-egy fejezetbe. A rajzokban egy barátja segíti majd, akinek nyelvtudására támaszkodna a későbbiekben, szeretné majd angolul is kiadni a művet. Jelenleg munkanélküli, így több időt fordíthat az írásra, de emellett másik hobbijának is él: ásványokból készít nyakláncokat, karkötőket és különféle ékszereket. A regényből az alábbi videós csatornán kaphatunk ízelítőt! http://www.youtube.com/watch?v=sVioHVTeNwA

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.