Szeged

Gusztustalan állapotok a szegedi "bádogbudiban"

Gusztustalan állapotok a szegedi "bádogbudiban"

Továbbra sem tűnik sikersztorinak a látványberuházás

Kibédi Péter
2024. május 8., szerda
Gusztustalan állapotok a szegedi "bádogbudiban"

Öt év alatt nem sok minden változott a szegedi "bádogbudiban". 

Gyomorforgató állapotok a "bádogbudiban".

 

Öt évvel ezelőtt több cikket is írtunk arról, hogy minden bizonnyal egy túlárazott baloldali mutyi után került egy mobil illemhely az aradi Vértanúk terére. Akkor több vállalkozóval beszéltünk, akárhonnan közelítettük meg beruházást, mindig ugyanarra az eredményre jutottunk: legalább dupla pénzt fizetett a "bádogbudiért" a szegedi önkormányzat. Akkor kaptunk olyan információt a városházáról, hogy ez a beruházás kötelező volt, át kellett forgatni egy kis pénzt.

Szerettük volna már akkor is megtudni az önkormányzat és a városvezetés álláspontját, de Botka Lászlóék már akkor sem foglalkoztak a sok szegedit érdeklő kérdésekkel.

Kellemetlen pillanatok

A látványberuházásként tálalt bádogbudi több okból sem futhatott be nagy karriert. Ilyen például, hogy a bejárata csak nehezen közelíthető meg, ráadásul túl sok jelzés nincs rajta, hogy mi is van az épülten belül. Már az átadás pillanatában meghibásodott, vagy a kártyás, vagy a készpénzes, vagy egyik fizetési mód sem működött. A legkellemetlenebbül az járt, aki megírta nekünk, hogy az ajtó egyszer csak kinyílt, éppen miközben a dolgát végezte. Emellett több megkeresett szakember azt mondta, hogy egy ekkora városban egy darab, egy személyes illemhely, amit ráadásul hölgyek és urak is egyszerre használhatnak, nem sok haszna van. 

Fele ennyiből egy modern, praktikus illemhely is épülhetett volna a városban.

Ha nem is sokan, de voltak akik megtalálták és használták az illemhelyet. Volt olyan olvasónk, aki azt írta, hogy  kamerát telepített két napra nyáron és 0, azaz nulla embert rögzített, aki bement volna a dolgát végezni. 

Szinte biztos, hogy teljes bukás a beruházás, de Botkáék a szokásoknak megfelelően mindezt elhallgatják, vagy a felvetést nem cáfolják.

Jelen állapotában használhatatlan

Az illemhelyet a hideg napokban hajléktalanok használták melegedőnek, egy kevés apróért belváros közepén vészelhették át a leghidegebb órákat. Olvasónk azt állítja, hogy erről igyekezett tájékoztatni az önkormányzatot, de ott a „nem tudunk mit tenni ez ellen, majd figyeljük” volt a legbiztatóbb válasz.

Szintén tőle kaptuk a jelzést, hogy a „bádogbudi” napok óta elhanyagolt állapotban van, az a kevés ember aki használja sem vigyáz rá. A napokban mi is megnéztük és ezt tapasztaltuk:


 

 

Ráadásul, hogy teljes legyen a kép: az egyik este csak készpénzzel, a másik este már azzal sem tudtunk fizetni, gyomrunk nem volt hozzá, hogy működés közben is kipróbáljuk.

Szívesen írnánk az önkormányzatnak kérdéseket, de a baloldali városvezetés, élén Botka Lászlóval már évek óta nem foglalkozik több ezer szegedi problémájával és kérdésével. Egy-egy esetben az önkormányzati propagandalapban írnak valamilyen lejárató anyagot a kérdést feltevő, vagy a kritikát megfogalmazó szegediről, és ezzel megoldottnak veszik a problémát.


 


 


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.