Hírzóna

Itt vannak a töriérettségi nem hivatalos megoldásai

Itt vannak a töriérettségi nem hivatalos megoldásai

2024. május 8., szerda
Fotó: Lehoczky Péter
Itt vannak a töriérettségi nem hivatalos megoldásai

Délben lezárult a 2023–2024-es történelem írásbeli érettségi. A vizsgázóknak 12 rövid feladatot kellett megoldani, valamint két esszét, egy rövidet és egy hosszút kellett megírniuk.

SZÉCHENYI István
Fotó: Lehoczky Péter. 

 

Az Eduline-on már megtekinthetők a feladatok nem hivatalos megoldásai, az esszéket pedig a portál szerint így kellett megírni


Töriből 68 802-en vizsgáztak idén középszinten. Az első részben többi között az arab terjeszkedésről, Hunyadi Mátyás uralkodásáról, a Rákóczi-szabadságharcról, a reformkori Magyarországról és a Horthy-korszakról kérdezték a végzősöket, az esszéknél pedig négy téma közül kettőt kellett választani: az angol alkotmányos monarchiáról vagy a második világháborúról rövidebb, az Erdélyi Fejedelemségről vagy a rendszerváltoztatás gazdaságáról pedig hosszabb terjedelemben kellett írni. A rövid esszé terjedelme 100-130, a hosszú esszé terjedelme 210-260 szavas kellett hogy legyen.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.