Szeged

Korponyai Ernő szerint aktív képviselői munkával lehet sikeres a választókörzete

Korponyai Ernő szerint aktív képviselői munkával lehet sikeres a választókörzete

A 2.-es választókörzet jelöltje szerint komoly fejlődés előtt állnak a településrészek, de dolgozni kell, hogy nyertesek legyenek

Kibédi Péter
2024. május 9., csütörtök
Korponyai Ernő szerint aktív képviselői munkával lehet sikeres a választókörzete

Több, mint egy évtizede imádja Szegedet, a közéletben éppen ezért is vállat szerepet. Korponyai Ernő 2.-és választási körzetben, azaz Kiskundorozsmán, Béketelepen, a Kálvária városrészben és a Belvárosban szeretné kérni a választók bizalmat. A Fidesz önkormányzati képviselője szerint a BYD beruházás miatt fontos évek következnek Szegeden és a beruházás földrajzi közelsége miatt a választókerületében is.

Az elmúlt öt évben komoly ellenszélben dolgozott Korponyai Ernő, de állta a sarat

 

A 31 éves, egy gyermekes családapa Korponyai Ernő 2011-ben költözött Szegedre, akkor az egyetemi tanulmányai miatt érkezett a városba. Az egyetemi éveinek köszönhetően rengeteg élmény és nagyon sok barát is Szegedhez köti. Röviddel az ideköltözése után ismerkedett meg a Fidelitas helyi tagjaival, és lassan már egy évtizede építi a jobboldali fiatalok helyi közösségét, mint a helyi szervezet elnöke.

Öt éve, ellenszélben dolgozik Szegedért

Korponyai Ernő öt évvel ezelőtt is elindult a választáson, akkor azonban a választók ellenfelének szavaztak bizalmat, de a listán elfoglalt helye miatt bekerült a közgyűlésbe. A vírushelyzet és gazdasági válság sújtotta kemény ötéves ciklusban azon dolgozott, hogy megmutassa: a polgári értéket képviselő szegedieknek is erős képviselete, szava és beleszólása van a város sorsába. Ezt a küzdelmet a hatalmas balos ellenszélben sem adta fel, ezzel segítve a közösség épülését és a normalitás politikájának képviseletét a városban.

Bőven van mit tenni a választókörzetben


Miután öt éve is a 2. választókörzet jelöltjeként indult Korponyai Ernő, ezért jól ismeri ezeket a városrészeket. A Fidesz-KDNP jelöltje úgy véli, hogy a jelenlegi, Botka-párti képviselő rengeteg mindent megígért 2019-ben, de azok közül csak keveset tartott be. 

Nem egy esetben hozzám fordultak és engem kerestek meg a körzet lakói, hogy segítsek. Igyekeztem megoldani a problémámat, de azt be kell látni, hogy ezek többségét egy egyéni képviselő pillanatok alatt megoldja. 

Ha akarja, vagy engedi neki a város vezetése”- mondta lapunknak Korponyai Ernő.

A politikus a választókörzetben élőkkel beszélve több olyan probléma megoldását tűzött ki célként, amelyek a lakók mindennapjait befolyásolják. „Ha bizalmat kapok, a választóktól, akkor az utak, utcák felújítása halaszthatatlan. 

Ezek a településrészek nincsenek annyira szem előtt, mint a Széchenyi tér környéke, ide nem mindig jut el a kampány aszfaltozás. De elengedhetetlenül fontos a buszjáratok átszervezése, és sűrítése is. 

Béketelep egy dinamikusan fejlődő városrész, a tömegközlekedésnek ezt követnie kell. A Kálvária térről hetente több panasz érkezik az ott garázdálkodó hajléktalanokra. A város ezt tétlen nézi, pedig a lakóknak és az utcán élőknek is érdeke lenne a megoldás, de ehhez segítség kell. Ehhez szorosan kapcsolódik a köztisztaság javítása, de ez szinte minden városrészben javításra szorul”- fejtette ki terveit a Fidesz-KDNP jelöltje.

Aktív munkával igyekezett képviselni a polgári értéket Szegeden


A BYD változásokat hoz, tartani kell a lépést


Korponyai Ernő külön kiemelte, hogy a BYD érkezése egész Szegedre hatással lesz, de választókerületében már az építkezés pillanatától feladatot ad. Tartani kell a lépést, mert csak akkor lehet nyertese a város és közvetlen közelében lévő városrészek, ha már az első perctől kezdve a közösen gondolkodnak a lakókkal. „Azt tapasztaltam, hogy örömmel, de némi tartással fogadták a BYD beruházást a közvetlen közelben élő béketelepiek és kiskundorozsmaiak. Ez érthető, hisz nagyon nagy beruházásról van szó.

 Igyekeztem elmondani, hogy a kormány, az önkormányzattal közösen azon dolgozik, hogy minél kevesebb kellemetlenséggel járjon már az építkezés is.

 Ehhez meg kell szervezni a közlekedést, tömegközlekedést is például, folyamatosan kommunikálni kell a lakókkal, tájékoztatni őket minden lépésről. Ez a helyi képviselő feladata”- mutatott rá Korponyai Ernő.

Névjegy

Korponyai Ernő 31 éves, nős, egy kislány édesapja. Katolikus, teológus végzettsége van. Szegedre 2011-ben érkezett az egyetemre, azóta aktív szerepet vállal a közéletben. Jelenleg a Fidelitas szegedi és vármegyei szervezetének is elnöke, öt éve a szegedi közgyűlés képviselője.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.