Agatha Christie és Babits kézjegye az idei szegedi könyvárverésen + FOTÓK

2016. november 4., péntek · Egy hozzászólás

konyvarveres017kf

A szegedi könyvárverés tételeit néztük meg. Több mint 600 tárgyra licitálhatnak az érdeklődők. Az első ajánlatok már megérkeztek a szombaton tartandó aukció könyveire, plakátjaira, nyomtatványaira. Tovább »

A jogalkotás érthetőbbé tételéről, a pontos fogalmazásról szóló kötetet mutattak be

2016. október 11., kedd · Hozzászólok

Bemutatták a Jogalkotás érthetően – a pontos fogalmazás művészete című, Katona József Álmos és a Maleczki József által szerkesztett, a Magyar Nyelvstratégiai Intézet kiadásában megjelent kötetet kedden Budapesten. A magyar és angol nyelvű kötet az azonos címen, 2014-ben rendezett konferencia előadásaiból készült. Tovább »

Isaszegi János: Nem a vallás a veszélyes, hanem az ember maga

2016. január 31., vasárnap · 2 hozzászólás

isaszegi_janos04_gs

“Szeretném elkerülni, hogy bármelyik földrészt, országot, nemzetet, etnikumot, vallást beskatulyázzunk, hogy az veszélyes” – tartja Isaszegi János nyugalmazott vezérőrnagy, PhD háborús hadműveleti szakértő, akit az “A 21. század élettérháborúi a földért, a vízért az élelemért, a… létezésért” című könyvének megjelenése kapcsán kérdeztünk Szegeden. Tovább »

Hiánypótló kötet jelent meg a Szegedi Ítélőtábla múltjáról

2015. november 27., péntek · Hozzászólok

rektori_sajttaj001kfMásodik kötetéhez ért a Szegedi Ítélőtábla történetét bemutató könyvsorozat, az 1914 és 1921 közötti időszakot három témakörben dolgozta fel Antal Tamás, az SZTE ÁJK Európai Jogtörténeti Tanszékének egyetemi docense.
Tovább »

A második világháborúról az emberek szemszögéből

2015. november 26., csütörtök · Hozzászólok

konyvbemutato09kf

Két, a második világháború mindennapjaival foglalkozó, szegedi vonatkozású tanulmánykötetet mutattak be a Magyar Történelmi Társulat, a Kronosz Kiadó és az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára szervezésében Szegeden. Tovább »

Következő oldal »