Somogyi-könyvtár: Ahol a könyveket kötik és az ősnyomtatványokat őrzik + FOTÓK

2014. szeptember 21., vasárnap · Hozzászólok

DSC_2388

Nem mindennapi, mégis a mindennapok működéséhez elengedhetetlen részlegeken járhattak azok a szerencsések, akik vállalkoztak az ötemeletes Dóm téri “üvegpalota” túrájára. A kalandorokat a pincétől a padlásig Dobosné Brezovszky Anikó vezette körbe.
Tovább »

Elkészült az új Szegedi ki kicsoda + FOTÓK

2014. július 11., péntek · 2 hozzászólás

ki_kicsoda09_gs

“A maga sokszínűségében kellően reprezentálja Szeged városát.” Nem egészen húsz év után ismét megjelent a Szegedi ki kicsoda. Zombori István csütörtökön a közönségnek is bemutatta a közéleti személyiségeket felsorakoztató kiadványt.
Tovább »

A Kohári-gyűjtemény – 13 500 kötetes könyvtárat gondoz a szegedi képviselő

2014. május 3., szombat · 11 hozzászólás

kohari_nandor_konyvek02_gsA szegedi közéletben bizonyára Kohári Nándor az egyetlen, aki több mint tizenháromezer kötettel büszkélkedhet. A tavaly nyolcezer könyvet öröklő képviselő saját bevallása szerint lassan kiszorul a lakásából.
Tovább »

Szegeden dedikált Gyurcsány, tüntetők fogadták + FOTÓK, VIDEÓ

2014. január 30., csütörtök · 49 hozzászólás

gyurcsany_szegeden08_gsNem főzne a kormánypártnak savanyúlevest Gyurcsány Ferenc, legyenek nyugodtan vidámak – fogalmazott a Demokratikus Koalíció elnöke egy szegedi könyvesboltban, ahol tavaly megjelent szakácskönyvét dedikálta.
Tovább »

Winkler Gábor a nagyszínházban mutatja be legújabb operettkötetét

2013. december 8., vasárnap · Egy hozzászólás

A Bob herceg című operett premierje előtt, december 13-án Winkler Gábor legújabb kötetét, az Operett-Szubjektív kalauz egy varázslatos világbant mutatja be a nagyszínházban.
Tovább »

Igor Janke: Orbán vérbeli focista, a kilencvenedik percig harcol

2013. november 22., péntek · 10 hozzászólás

igor_janke01_gsMegkerülhetetlen politikus, akinek nagy víziói vannak és kitart céljai mellett – így jellemezte Igor Janke lengyel újságíró Orbán Viktort. A Hajrá, magyarok! című könyv szerzője szerint a miniszterelnök a nyolcvanas évek végén többet érzett a politikából, mint a nálánál idősebb és tapasztaltabbnak tűnő politikustársai.
Tovább »

Következő oldal »