Isaszegi János: Nem a vallás a veszélyes, hanem az ember maga

2016. január 31., vasárnap · 2 hozzászólás

isaszegi_janos04_gs

“Szeretném elkerülni, hogy bármelyik földrészt, országot, nemzetet, etnikumot, vallást beskatulyázzunk, hogy az veszélyes” – tartja Isaszegi János nyugalmazott vezérőrnagy, PhD háborús hadműveleti szakértő, akit az “A 21. század élettérháborúi a földért, a vízért az élelemért, a… létezésért” című könyvének megjelenése kapcsán kérdeztünk Szegeden. Tovább »

Hiánypótló kötet jelent meg a Szegedi Ítélőtábla múltjáról

2015. november 27., péntek · Hozzászólok

rektori_sajttaj001kfMásodik kötetéhez ért a Szegedi Ítélőtábla történetét bemutató könyvsorozat, az 1914 és 1921 közötti időszakot három témakörben dolgozta fel Antal Tamás, az SZTE ÁJK Európai Jogtörténeti Tanszékének egyetemi docense.
Tovább »

A második világháborúról az emberek szemszögéből

2015. november 26., csütörtök · Hozzászólok

konyvbemutato09kf

Két, a második világháború mindennapjaival foglalkozó, szegedi vonatkozású tanulmánykötetet mutattak be a Magyar Történelmi Társulat, a Kronosz Kiadó és az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára szervezésében Szegeden. Tovább »

Az öngyilkosságot elkövetők családtagjait segítő könyv jelent meg

2015. szeptember 10., csütörtök · Hozzászólok

Megjelent Albert Y. Hsu Hátrahagyottak – Gyász az öngyilkosság után című kötetének magyar fordítása, amely az öngyilkosságot elkövetők családtagjait, hozzátartozóit igyekszik segíteni a gyászmunkában – tájékoztatta Herjeczki Kornél, a Harmat Kiadó igazgatója csütörtökön az MTI-t. Tovább »

Következő oldal »