Több száz év milliónyi könyvillusztrációja érhető el az interneten

2014. augusztus 29., péntek · Hozzászólok

Az elmúlt 500 évben megjelent több mint 600 millió könyvből vonta ki a fotókat, rajzokat és más képi illusztrációkat egy amerikai kutató, aki meg is osztotta az adatbázist az interneten – írja az MTI. Tovább »

Elkészült az új Szegedi ki kicsoda + FOTÓK

2014. július 11., péntek · 2 hozzászólás

ki_kicsoda09_gs

“A maga sokszínűségében kellően reprezentálja Szeged városát.” Nem egészen húsz év után ismét megjelent a Szegedi ki kicsoda. Zombori István csütörtökön a közönségnek is bemutatta a közéleti személyiségeket felsorakoztató kiadványt.
Tovább »

A Kohári-gyűjtemény – 13 500 kötetes könyvtárat gondoz a szegedi képviselő

2014. május 3., szombat · 11 hozzászólás

kohari_nandor_konyvek02_gsA szegedi közéletben bizonyára Kohári Nándor az egyetlen, aki több mint tizenháromezer kötettel büszkélkedhet. A tavaly nyolcezer könyvet öröklő képviselő saját bevallása szerint lassan kiszorul a lakásából.
Tovább »

Százhúsz millió forintot szán olvasásnépszerűsítésre a kormány

2014. február 6., csütörtök · Hozzászólok

konyvek3Saját nyelvükön kívánják megszólítani a fiatalokat azok az olvasásnépszerűsítő programok és pályázatok, melyekre a kormány összesen 120 millió forintot szán – közölte csütörtökön Budapesten az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára.
Tovább »

Szegeden dedikált Gyurcsány, tüntetők fogadták + FOTÓK, VIDEÓ

2014. január 30., csütörtök · 49 hozzászólás

gyurcsany_szegeden08_gsNem főzne a kormánypártnak savanyúlevest Gyurcsány Ferenc, legyenek nyugodtan vidámak – fogalmazott a Demokratikus Koalíció elnöke egy szegedi könyvesboltban, ahol tavaly megjelent szakácskönyvét dedikálta.
Tovább »

Játsszon velünk a Magda Marinko-könyvért

2014. január 14., kedd · 3 hozzászólás

marinko_konyv_gsA rendszerváltás utáni Magyarország hírhedt figurájaként vonult be a köztudatba Magda Marinko, akinek neve egy szegedi gyilkosság kapcsán is szóba került. Életét és korát Bátyi Zoltán újságíró mutatja be könyvében, nyerjen egy példányt ön is! Tovább »

Megújult folyóirat-kínálat a Somogyi-könyvtárban

2014. január 4., szombat · Hozzászólok

2014-ben a könyvek és egyéb dokumentumok mellett megújult folyóirat-kínálattal is várja olvasóit a Somogyi-könyvtár! Tovább »

Winkler Gábor a nagyszínházban mutatja be legújabb operettkötetét

2013. december 8., vasárnap · Egy hozzászólás

A Bob herceg című operett premierje előtt, december 13-án Winkler Gábor legújabb kötetét, az Operett-Szubjektív kalauz egy varázslatos világbant mutatja be a nagyszínházban.
Tovább »

Igor Janke: Orbán vérbeli focista, a kilencvenedik percig harcol

2013. november 22., péntek · 10 hozzászólás

igor_janke01_gsMegkerülhetetlen politikus, akinek nagy víziói vannak és kitart céljai mellett – így jellemezte Igor Janke lengyel újságíró Orbán Viktort. A Hajrá, magyarok! című könyv szerzője szerint a miniszterelnök a nyolcvanas évek végén többet érzett a politikából, mint a nálánál idősebb és tapasztaltabbnak tűnő politikustársai.
Tovább »

Sárkányok és varázslók nyomába eredt a volt SZTE-s hallgató

2013. november 9., szombat · Egy hozzászólás

eszter10Egy művészeti ösztöndíjnak köszönhetően hét hónapot töltött Indonéziában Décsy Eszter, aki a tetoválóművészet gyökereit kutatta volna fel, de kalandos utazásai során sokkal többre bukkant a varázslatos szigetvilágban. Az SZTE-n végzett diák helyi legendák nyomába eredt, élményeit egy könyvben foglalta össze. Tovább »

Következő oldal »