„Kultúra nélkül nincs Magyarország” – Kötet összegzi Klebelsberg munkásságát + FOTÓK

2014. december 5., péntek · 4 hozzászólás

konyvbemutato14_gs

A Trianon utáni Magyarország korlenyomata is a Klebelsberg Kunó munkásságát bemutató gazdagon illusztrált kötet, melyet a szerzők, Ujváry Gábor történész és Vertel Beatrix a Gál Ferenc Főiskolán mutattak be. Tovább »

Isten hozott! – Interjúkötet az apaságról, anyaságról

2014. november 12., szerda · Hozzászólok

Az apaságról, anyaságról és gyermeknevelésről is vallanak az Isten hozott! című kötet interjúalanyai, akik között sérült gyermekekkel foglalkozó édesanya, író, szülész-nőgyógyász és cigány gyerekeket örökbe fogadó egyedülálló asszony is szerepel. A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó gondozásában megjelent kötetet szerdán mutatták be Budapesten. Tovább »

Könyvkiadással emlékeztek meg a szegedi forradalmárokról + FOTÓK

2014. november 4., kedd · Hozzászólok

konyvbemutato01_gs

Perbíró József, az 1956-os forradalom szegedi emblematikus alakjának teljes peranyagát adta ki a Politikai Foglyok Országos Szövetségének (POFOSZ) Csongrád megyei szervezete november 4-én, a forradalom leverésének 58. évfordulóján. Tovább »

Világháborús centenárium – Könyv jelent meg az asinarai börtönszigetről

2014. október 24., péntek · Hozzászólok

A balkáni “halálmars” és az északnyugat-szardíniai Asinara börtönsziget történetéről szóló könyv jelent meg a napokban. A Szamár-sziget szellemkatonái című kötet csak az első része Margittai Gábor és kutatótársa, Major Anita Asinara-projektjének, amely nemzetközi vándorkiállítással, majd egy dokumentumfilmmel folytatódva állít emléket annak a több ezer, köztük rengeteg magyar első világháborús katonának, akik soha nem tértek vissza a szardíniai hadifogolytáborból. Tovább »

Somogyi-könyvtár: Ahol a könyveket kötik és az ősnyomtatványokat őrzik + FOTÓK

2014. szeptember 21., vasárnap · Hozzászólok

DSC_2388

Nem mindennapi, mégis a mindennapok működéséhez elengedhetetlen részlegeken járhattak azok a szerencsések, akik vállalkoztak az ötemeletes Dóm téri “üvegpalota” túrájára. A kalandorokat a pincétől a padlásig Dobosné Brezovszky Anikó vezette körbe.
Tovább »

Elkészült az új Szegedi ki kicsoda + FOTÓK

2014. július 11., péntek · 2 hozzászólás

ki_kicsoda09_gs

“A maga sokszínűségében kellően reprezentálja Szeged városát.” Nem egészen húsz év után ismét megjelent a Szegedi ki kicsoda. Zombori István csütörtökön a közönségnek is bemutatta a közéleti személyiségeket felsorakoztató kiadványt.
Tovább »

A Kohári-gyűjtemény – 13 500 kötetes könyvtárat gondoz a szegedi képviselő

2014. május 3., szombat · 11 hozzászólás

kohari_nandor_konyvek02_gsA szegedi közéletben bizonyára Kohári Nándor az egyetlen, aki több mint tizenháromezer kötettel büszkélkedhet. A tavaly nyolcezer könyvet öröklő képviselő saját bevallása szerint lassan kiszorul a lakásából.
Tovább »

Következő oldal »