Világtükör

A francia rádió közzétette II. Erzsébet, Pelé és Clint Eastwood halálhírét...

A francia rádió közzétette II. Erzsébet, Pelé és Clint Eastwood halálhírét...

2020. november 17., kedd
A francia rádió közzétette II. Erzsébet, Pelé és Clint Eastwood halálhírét...

A Radio France Internationale (RFI) bocsánatot kért az érintettektől és közönségétől is, amiért a prominens személyiségek halálhírét keltette. A rádió arra hivatkozott, hogy egy „technikai hiba” miatt kerültek ki a hírességekről szóló, előre megírt gyászjelentések.

A műsorszolgáltatók és médiumok gyakran készítik el előre a gyászjelentéseket, hogy amikor egy fontos személy meghal, azonnal publikálni tudják.

Az RFI közleménye szerint a technikai malőrt az okozta, hogy a rádió egy másik tartalomkezelő rendszerbe helyezte át a honlapját.

Mint írták, „körülbelül száz” gyászjelentést adtak ki véletlenül, és ezek nem csak a saját honlapjukon jelentek meg, hanem olyan partneroldalakon is, mint a Google vagy a Yahoo.

A rádió ígérte, hogy mindent elkövetnek a súlyos hiba kijavítására. A tévesen elhunytként bejelentett hírességek között szerepelt még Irán legfőbb vallási vezetője, Ali Hámenei ajatollah, Jimmy Carter korábbi amerikai elnök és Raúl Castro kubai vezető is.

Nemcsak külföldi politikusok és sztárok, illetve ismert emberek, de számos francia személyiség is szerepel a „fiktív tömeges elhalálozás” listáján: a filmszínészek között Alain Delon és Jean-Paul Belmondo, a politikusok sorában Laurent Fabuis és Lionel Jospin, sőt még Noam Chomsky nyelvész és filozófus is áldozata lett ennek a virtuális térben bekövetkezett, november 16-i „katasztrófának.”

(Forrás: MTI, hirado.hu, fotó: Metropol)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.