Világtükör

Brutális bűnbandák uralják Párizs migránsnegyedeit

Brutális bűnbandák uralják Párizs migránsnegyedeit

2018. november 18., vasárnap
Brutális bűnbandák uralják Párizs migránsnegyedeit

Tizennyolc hónapnyi nyomozás után sikerült a Párizs környéki migránsgettóban, Seine-Saint-Denis-ben kialakult bűnözői hálózatot és bűncselekmény-sorozatot felszámolnia a francia rendőrségnek. A teljesen eliszlámosodott Párizs környéki elővárosban a radikális iszlám vette át az uralmat, nem csoda, ha más bűnözők, szervezett bűnözésből élő bandákat is onnan irányítanak. Ebben az ügyben egy kifejezetten a fiatal lányok kizsákmányolására, lopásra kényszerítő bandát sikerült felszámolnia a rendőröknek

. A most felszámolt bűnözői csoport kiskorúak kizsákmányolására „szakosodott”. A fenti nyomozás nyomán megállapították, hogy tizenöt fiatal lányt – akiknek a fele kiskorú volt – kényszerítettek lopásra az elkövetők. A lányok délelőtt 10 és délután 5 között „dolgoztak”. A 9 és 17 év közötti fiatalokat idősebbek tanították meg a lopás „mesterségére”. A módszer pedig vagy sima zsebtolvajlás vagy trükkös lopás volt, azaz megtévesztéssel jutottak be egy-egy főképp idős vagy egyedülálló ember lakására, ahol kedvükre fosztogattak. Ezenkívül gondoltak a lányok a jövőjére is: még 20 éves koruk előtt lényegében „eladták” a jövőbeli férjüknek, házasságra kényszerítették őket, de előtte a leendő férj részére egy komolyabb összeget le kellett tenni. A nyomozás során végrehajtott házkutatások során a nyomozók 100 ezer eurónyi ékszert, luxusbőrtáskákat, nagy értékű órákat és készpénzt foglaltak le. Az értesülések szerint a bűnbanda Belgiumban, Olaszországban és Spanyolországban is lecsaphatott. A Seine-Saint-Denis környékén kialakult állapotokról már korábban is beszámoltunk. Nemrégiben öt, nagyjából 14 éves kamasz fiút tartóztattak le a párizsi rendőrök itt, mert mankókkal, baseballütőkkel és pétanque-golyókkal agyonvertek egy 12 éves fiút. Az eset egy bandaháború következménye lehetett. Itt találhatók a legveszélyesebb francia no-go zónák, ahová csak az ott élő migránsok mennek be, még a rendőrség is fél behajtani.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.