Világtükör

A svéd baloldal szavazati jogot adna a migránsoknak

A svéd baloldal szavazati jogot adna a migránsoknak

2018. november 10., szombat
A svéd baloldal szavazati jogot adna a migránsoknak

Teljesen egyértelművé vált ezzel, hogy a baloldal szavazókat importál Európába.Már régóta tudni lehet, hogy rövid távú politikai céljaik érdekében erőltetik a migránsok befogadását a baloldaliak, hiszen a meggyengült nyugat-európai baloldali és liberális pártok többsége a bevándorlók tömegeire támaszkodva szerezné vissza hatalmát a politikában és a társadalomban.

Európában a bevándorlók nem egy ízben döntöttek már el választásokat. Többek között 2002-ben a németországi törökök szavazatain múlott az, hogy a szociáldemokrata Gerhard Schröder megőrizhette kancellári posztját, ám az is érdekes tény, hogy 2013 és 2017 között a Bundestagban tizennégy nem európai származású képviselő foglalt helyet, mára ez a szám elérte a húszat. Legutóbb Franciaországban a muszlimok 92 százaléka Emmanuel Macronra adta a voksát, igaz ő megígérte, hogy létrehoz egy francia főimámi intézményt és államilag biztosítaná az imámok fizetését is. Most a svéd szocialisták is szavazati jogot adnának a migránsoknak A német szocialista példán felbátorodva a svéd szociáldemokraták is úgy döntöttek, hogy a választójogot kiterjesztik a migránsokra, a menekültekre és a külföldiekre is. A tervezet szerint az "új szavazók" részt vehetnek majd mind a nemzeti, mind az európai választásokon. A most beterjesztett indítvány 16 évre csökkentené a részvételi korhatárt. A jobboldali Svéd Demokraták arra figyelmeztetnek, hogy a született svédek befolyása csökkenhet, és a tömeges migráció hatására kisebbségbe kerülhetnek saját országukban. A német balosok és a skótok is adnának szavazati jogot a migránsoknak. A német Zöldek és szociáldemokraták már 2017-ben arra ösztönözték a kormányzatot, hogy a nem EU-s országokból származó bevándorlóknak adjanak szavazati jogot a helyi választásokon. Az ügy kapcsán egy közvélemény-kutatást is elvégeztek, és kiderült, hogy a legnagyobb arányban a Die Grünen (Zöldek) szavazói támogatják az ötletet, 64,8 százalékuk látja úgy, hogy jó dolog lenne, ha az EU-n kívülről érkező migránsok szavazhatnának a német választásokon. Az SPD támogatói alig maradnak el ettől, 63,7 százalékuk véli ugyanezt, míg a szélsőbalos Linke szavazóinak "csak" az 51,8 százaléka adna szinte minden bevándorlónak szavazati jogot. A CDU szimpatizánsai ellenezték az ötletet. 65,3 százalékuk nem ért egyet a felvetéssel, az FDP szavazóinál 65 százalék ez az arány. Leginkább az AfD-s választók vélik úgy, hogy a bevándorlók ne szavazzanak. Az ő körükben 96,9 százalék nem ért egyet az ötlettel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.