Világtükör

Ismét a migránsok célpontjává válhat a magyar határ

Ismét a migránsok célpontjává válhat a magyar határ

2018. október 31., szerda
Ismét a migránsok célpontjává válhat a magyar határ

Egyre szigorodik a bosnyák-horvát határ őrizete, ezért újra a migránsok célponttá válhat a magyar határ – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Bakondi György az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában hangsúlyozta: a magyar kormány figyelemmel kíséri a balkáni migránsútvonalat, és a kialakult helyzetben megtette a szükséges intézkedéseket. Annál is inkább, mert a bosnyák-horvát határ, amelyet agresszív migránsok ostromoltak, közel van Magyarországhoz – tette hozzá. Emlékeztetett arra: a magyar határőrizet szigorodása miatt a migránsok az elmúlt időszakban a nyugat-balkáni országokon keresztül vették Nyugat-Európa felé az irányt. A magyar kormány ebben a helyzetben segítséget ajánl az útvonalon található országoknak – mondta Bakondi György. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója azt mondta, hogy a helyzet komoly, hiszen valamennyi migrációs útvonalon fokozódó aktivitás tapasztalható: Olaszországba például ezernél is többen érkeztek az elmúlt hónapban, Spanyolországba pedig már az idén több migráns érkezett, mint a 2015-2017-es időszakban együttvéve.

(MTI, M1)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.