Világtükör

Ausztria sem szavazza meg az ENSZ migrációpárti csomagját

Ausztria sem szavazza meg az ENSZ migrációpárti csomagját

2018. október 31., szerda
Ausztria sem szavazza meg az ENSZ migrációpárti csomagját

Ausztria is kilép a migrációs paktumból, jelentette be az Osztrák kancellár.A paktum előkészítésében óriási szerepe volt Soros György embereinek. A migrációs paktum tárgyalásából eddig az Egyesült Államok, Magyarország és Ausztria lépett ki, de komoly fenntartásai vannak Dániának, Lengyelországnak és Csehországnak is.

A paktum lényege, összhangban az amerikai tőzsdespekuláns terveivel, hogy legálissá tegye az illegális migrációt és minél több szuverenitást elvegyen a bevándorlásellenes tagállamoktól. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter korábban azt mondta a paktumról, a migrációs folyamatokat nem bátorítani, hanem megállítani kellene, a kiváltó okokat pedig meg kellene szüntetni. Ausztria kilép az ENSZ globális migrációs csomagja elfogadásának folyamatából, mert a bécsi kormány álláspontja szerint tervezet elmossa a törvényes és az illegális bevándorlás közötti különbséget - közölte a jobboldali osztrák kormány. „

Ausztria nem csatlakozik az ENSZ migrációs egyezményéhez

” - jelentette be Sebastian Kurz osztrák kancellár. "

A szerződés több pontját élesen bíráljuk, nevezetesen azt, hogy összemossa a védelmet kérőket a megélhetési bevándorlókkal

" - tette hozzá. Sebastian Kurz kancellár és Heinz-Christian Strache alkancellár a kormányülést megelőzően világossá tette, hogy a kormány nem is küld hivatalos képviselőt a világszervezet december 10-11-i marrákesi konferenciájára, amelyen várhatóan elfogadják a csomagot.

Ausztria: a szuverenitás az első a migrációs politikában

Ausztriának erős fenntartásai vannak a dokumentum tartalmával kapcsolatban, nem tartja megfelelőnek a migrációs kérdések szabályozására, és attól tart, hogy elveszíti szuverenitását a migrációs politikában – írta az APA, az Osztrák Néppárt (ÖVP) és a Szabadságpárt (FPÖ) koalíciós kormányának kifogásai közé sorolva azt is, hogy az egyezmény elmossa a törvényes és az illegális migráció közötti különbséget. Az osztrák kormány különösen hangsúlyozza azt az álláspontját, hogy az ENSZ migrációs csomagja révén nem válhat alapvető emberi joggá a migráció, sem a nemzetközi szokásjogra, sem a „puha jogra”, sem a nemzetközi bíráskodásra hivatkozva. Ausztria éppen ezért nem lép be az egyezménybe, távol marad a csomagról 2019 szeptemberében tartandó szavazástól az ENSZ Közgyűlésén – írta az APA, amely szerint az osztrák kormány nyilatkozatban részletesen ismerteti majd álláspontját az ENSZ-szel.

Csehország sem lelkesedik az ENSZ migrációs paktumáért

Ausztriához hasonlóan Csehország is azt fontolgatja, hogy nem írja alá az ENSZ bevándorláspárti csomagját. Andrej Babis, az ország kormányfője arról beszélt a Dziennik nevezetű lengyel lapnak, hogy az ENSZ migrációs dokumentumát alaposan meg kell tárgyalni a cseh kormányban, és egyáltalán nem lehet kizárni, hogy végül elutasítjuk a migrációs paktumot.

Soros György árnyéka vetül az ENSZ migrációs paktumára

Az ENSZ migrációs csomagja gyakorlatilag olyan, mintha Soros György diktálta volna tollba. A tervezet szerint a csomag teljes mértékben zárójelbe teszi az emberek jogát a biztonsághoz, mert meg akarja tiltani, hogy a migránsok személyes adatait átadják a kiutasításokkal foglalkozó bevándorlási hatóságoknak. Vagyis hiába lehetne tudni, hogy illegálisan tartózkodnak egy országban, nem lehetne kiutasítani őket. Elképesztő eleme a javaslatnak, hogy már a migránsok megindulását megelőzően képzési programokat indítanának nekik. Mindez pedig világosan mutatja, hogy Soros György is nagy erőkkel felügyeli a migrációs csomag tárgyalási folyamatát. A különféle egyeztetéseken személyesen vett részt Soros György megbízottja, Louise Arbour migrációval foglalkozó főtitkári különleges képviselő, aki a Globális Migrációs Csomag alapját képező dokumentumot is készítette (Migration Works for All).

(MTI, Origó, Die Presse)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.