Vélemény

Nálunk is érezni a németországi iszlám tömeg mértékét

Nálunk is érezni a németországi iszlám tömeg mértékét

Szeged mellett haladt át az országon nyugati muzulmánok sokasága

Kovács György
2024. július 8., hétfő
Nálunk is érezni a németországi iszlám tömeg mértékét

Aki hétvégén az 5-ös út déli szakasza felől közelítette meg Szegedet, vagy át akart kelni a déli határátkelők valamelyikén, azt igazán szürreális élmény fogadta. 

 

 

Már 2020-ban is 5 és fél millió körülire becsülte a németországi muszlimok számát a németországi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) - a helyzet pedig azóta sem lett jobb. Emlékezetes, a novemberi német-török mérkőzésen is megmutatkozott a bevándorlók sokasága, amiről még a német lapok is úgy fogalmaztak „inkább hazai meccsnek tűnt a vendégek számára”, ugyanis több volt a török szurkoló a stadionban, mint a német. Az egyik német góllövő, Niclas Füllkrug pedig egyenesen azt nyilatkozta a mérkőzés után, „el kell mondanunk, hogy idegenbeli meccset vívtunk a fővárosban”.

Egy rövid ízelítőt most mi is kaptunk a nyugati rögvalóságból.

Több kilométer hosszú torlódás alakult ki a röszkei határátkelőnél, amely még a környező utakon is forgalmi dugót generált. A kocsisort szinte kizárólag német forgalmi rendszámú járművek tették ki, amik a záróvonalon áthajtva, szembe sávban közlekedve próbáltak előrébb jutni. Mielőtt nagyobb káosz alakult volna ki, a rendőrök gyorsan a helyszínre érkeztek, hogy tereljék a forgalmat. 

A német honosságú járműveket ránézés alapján, kivétel nélkül bevándorló hátterű személyek vezették - amely egyből magyarázatot is adott jelenlétükre:

Az iszlám új év erre a hétvégére esett, amelyet a németországi bevándorlók odahaza kívántak megünnepelni.

Szombaton két óra magasságában, a határinfó adatai alapján 4 óra volt a kiléptetésre a várható várakozási idő, de közösségi oldalán olvasható olyan beszámoló is, hogy 7 órát rostokolt a határnál. 

Szerkesztőségünk tapasztalva a körülményeket, megkereste az ORFK-t, hogy mennyivel növekedett meg szombaton a kiléptetés az átlagoshoz mérten, valamint vasárnap mennyivel növekedett meg a beérkezők száma. Amennyiben választ kapunk, közöljük az adatokat.

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.