Vélemény

Rákosi kort idéző házmester tempó a torony alatt - ifj. Nemes István olvasói levele

Rákosi kort idéző házmester tempó a torony alatt - ifj. Nemes István olvasói levele

2023. február 22., szerda
Rákosi kort idéző házmester tempó a torony alatt - ifj. Nemes István olvasói levele

A szegedi városháza a szegedi adófizetők százmillióiból fenntartott propaganda gépezete tovább “dolgozik” a szegediek félretájékoztatásán. De mi már az öncélú fröcsögésen, személyeskedésen és a tények teljes mértékű mellőzésén nem lepődünk meg. Végtére is hozzászoktunk, mint rossz kántorhoz a falu.

De amihez nem tudunk hozzászokni az a rágalmazás és a hazugság. Mert bizony hazudnak, nem kicsit, nagyon.

Amikor századjára sem merik elmondani az igazat a lakásrendeletről. Amiről már minden fórumon megállapították, hogy törvénytelen. A lakásrendeletükről amiről már megállapították, hogy a rászorulókra igazságtalanul rónak terheket a lakhatásukért. A rendeletről, amit a jogász végzettségű városvezetők nem tudtak úgy megalkotni sokadjára sem, hogy ne legyen törvénytelen. Amikor sokadjára is megpróbálják Mihálffy Bélát besározni, mert ő legalább tesz valamit Szegedért és a 12 homokhátsági településért (amelyek a vidékellenes városvezetés számára csak falvak…). Nem úgy mint képviselőtársa Szabó Sándor, aki a parlamentben felolvassa a kötelező gyalázkodást, majd mint aki jól végezte dolgát hazamegy megpihenni. Közben a körzete vidéki települések polgármestereinek fel sem veszi a telefont, mert ugye azok “csak” falvak. Néha parancsra bemegy a szegedi közgyűlésre, mert ugye a választók ügyében már minek eljárni, ha látták ott “tájékozódni”. De mit intézett Szabó Sándor 2014 óta a városért? A válasz egyszerű és tömör: Semmit.

Amikor újra meg újra megtámadják a kormány, aki ennek ellenére is, hogy több milliárd támogatást küld a városnak a működésre. A város pedig a kormányzati támogatásoknak köszönhetően másfélszeresére növelni tudja tartani a szociális támogatásokat a nyugdíjasoknak és az iskolát kezdőknek, nyitva tudja tartani a sportlétesítményeit, fel tudja kapcsolni a közvilágítását, fejleszteni tudja az intézményeit, utcáit, köztereit. Szóval nekik nem kell spórolniuk.

És a torony alatt a küszöbön ott állnak a házmesterek. Akik csiholják a vádakat, rágalmakat és terjesztik a hazugságaikat. Ez a stílus a velünk élő Rákosi kor tankönyvi példája lehetne. Ne hagyjuk, hogy visszatérjenek azok az idők! Utóirat: Részvétem a Botka szavazóknak, mert becsapják őket.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.