Vélemény

Kiállunk az “illegális” hősök mellett! - ifj. Nemes István olvasói levele

Kiállunk az “illegális” hősök mellett! - ifj. Nemes István olvasói levele

2023. február 15., szerda
Kiállunk az “illegális” hősök mellett! - ifj. Nemes István olvasói levele

Erre is csak a szegedi városvezetés propagandája képes: kiállni a szegediekért dolgozókkal szemben.

Nagy felháborodást keltett a városházi propaganda központban, amikor a SzegedMa felelős szerkesztője meg merte fogalmazni a véleményét és pusztán tényeket közölt, amikor azt írta: a baloldali városvezetés most azokat a Törökországból hazatért orvosokat ünnepli, akiknek a kollégáit utcára tenné az önkormányzat. A városvezetés hazug módon fröcsögő, személyeskedő írnoka kapva kapott az alkalmon. Szokásához híven színvonalon aluli aljas és hazug módon keltse a gyűlöletet a szegediekért dolgozókkal szemben.

Mind ismerjük a képet, amikor a barátságos ember az egyik kezét nyújtja felénk segíteni, de a háta mögött lévővel már tettre készen szorítja a kést. Csak meg kell várni a megfelelő pillanatot.

Ennek a megfelelő pillanatnak az eljövetelét akadályozta meg a független magyar bíróság a döntésével. És igen, a helyi jobboldal újra bebizonyította, hogy a szegediek oldalán áll. Ugyanis a kapzsiság végül szemet szúrt. Végre ki lett mondva, hogy az önkormányzat ezentúl nem szedhet a lakóktól a szociális lakásokért cserébe több tízezer forintos terheket. Olyan költségekért ami alapvetően a város saját felelőssége lenne! Ezt most a törvényeknek megfelelően nem hagyták, hogy a szegedi rászorulókra hárítsa a város. Emellett a Kúria megakadályozta azt is, hogy a lakók valódi szociális jogai csorbuljanak az önkormányzattal szemben. Vagyis csak úgy nem tehet az utcára rászorulókat, egészségügyi dolgozókat és más szegediekért dolgozókat, mert valaki(k)nek megtetszettek a lakások.

És ez fáj nekik. Mert mindannyian tudjuk, hogy nincs igazuk, sarokba szorultak. Hazudnak, félrebeszélnek és elkenik az igazságot. De mind tudjuk milyen az aki sarokba van szorítva…

Azt azonban felháborítónak tartjuk, hogy az önkormányzat teret ad az ilyen aljas gyűlöletkeltésnek és hazug propagandának havonta több száz millió forintért a szegediek pénzéből. Abból a pénzből, amivel támogatni lehetne a szegediekért dolgozókat.

(Olvasónk levelét változtatás nélkül adtuk közre-SzegedMA szerkesztősége)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.