Vélemény

Politikából felmentett, avagy „elpandátalanították”

Politikából felmentett, avagy „elpandátalanították”

2021. június 8., kedd
Politikából felmentett, avagy „elpandátalanították”

KariGeri most már nem csak magára, a baloldalra, hanem az egész országra szégyent hozott. Egy dolog a Fudan egyetem budapesti kampuszának ellenzése, és más páros lábbal beleállni egy baráti országba és annak kormányfőjébe, Hszi Csi-pingbe. A bringaútak főpiktora és a nemzet rovarjuhásza, volt annyira ostoba, hogy besétáljon Gyurcsány csapdájába. Mert az volt ám a szombati tüntetés, de a javából. Amíg KariGeri és Baranyi Krisztina felváltva gyalázták a „Középső Birodalmat”, addig Gyurcsányék elegánsan távol tartották magukat a demonstrációtól. Ugye érdekes? Az, de Gyurcsány a nagy taktikus előretolta az ő lerongyolódott kesztyűbábját, mert már annyi jobbhorgot kapott az elmúlt hónapokban, hogy a kínai sárkány harapása már csak a kegyelemdöfést adja meg neki.

Gyurcsány, amikor hatalmon volt mindig kihangsúlyozta, hogy Peking milyen fontos szövetségese Magyarországnak. A Fudan, illetve egy kínai egyetem Magyarországra telepítése is felmerült egyik hivatalos látogatása alatt. Ezt a baloldal csacsi mód elfelejtette, ám ő maga koránt sem. A kínai sajtó és a nagykövetség élesen elítélte KariGeriék tüntetését, mivel beavatkoztak Kína belügyeibe és sértegették Hszi Csin-ping kormányfőt. Amíg a főpolgi és jelöltjelölt csatakra izzadt ingében, gusztustalanul bírálta Kínát, addig Gyurcsányra a Kína ellenesség árnyéka sem vetült, hiszen nem volt ott. Ha jövőre ne adj Isten győzne a baloldal (nyugi, nem fog), akkor Gyurcsány egy parlamenti puccsal történő hatalomátvétel után, mint miniszterelnök újra közeledhetne az ázsiai nagyhatalomhoz.

Kína másként működik, mint Európa. A konfuciusi gondolkodásmód miatt a feljebbvalók sérthetetlenek. Aki ezt megteszi büntetésre számíthat, nem azért, mert diktatúra van, hanem ez az évezredes filozófia kódexe. Nyilván ezt nem tanulta a szakmai angollal Budapest politikából felmentett vezetője. Páros lábbal beleállt abba az országba, aki elsőként nyújtott segítő jobbot a Covid-19 pandémia alatt. A Peking-Budapest légihídon érkeztek védőmaszkok, felszerelések és vakcinák milliói. Persze a baloldalt ez nem érdekli, ők úgyis a járványnak drukkoltak. Most pedig Micimackózva, kommunistázva sértegették Kínát. Persze volt „fideszes bírkák” papundekli, a hosszú í nyilván a nagyobb nyomaték kedvéért lett felpingálva. Az sem zavarta a libsiket, hogy a csont komcsi Szikra- csoport szervezte a tüntetést. A demokrácia lánglovagnője Baranyi Krisztina inkább a külhoni magyarokért aggódna mondjuk Kárpátalján és ne az ujgurokért. A polgármesternő az utcatáblákkal is mellélőtt. Dalai Láma út, ezzel az a bibi, hogy az egy titulus, mint pl., pápa, vagy tanár és nem egy név. Szabad Hong Kong út, háááát… Hong Kong akkor nem volt szabad, amikor brit gyarmat volt. Egy kínai város és az állam része, csak különleges státuszt élvez.

Kína a baráti városok állatkertjeinek pandát ad "kölcsön". Nem ajándékba, hanem gondozásra és ez egy komoly gesztus. Kétlem, hogy a budapesti állatkert most számolhat ezzel. Prágának vissza kellett adnia a pandát egy hasonló akció után. A visszakért panda pedig a politikai és gazdasági selyemzsinór attól a hatalomtól, amelyik éppen utoléri az USA-t. A tünci véget ért a főpolgármesterünk (na meg jelöltjelöltünk) megint felsült a Deutsche Welle, őt angolul kérdező, újságírója elől. Karigeri belecsapott a diplomáciai lecsóba, még büszke is volt rá, majd azt tette, amihez a legjobban ért, menekült a sajtó és a felelősség elől.

Georg Spöttle

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.