Vélemény

PestiSrácok: Összeállt a Botka-árnyékkormány névsora

PestiSrácok: Összeállt a Botka-árnyékkormány névsora

2017. július 3., hétfő
PestiSrácok: Összeállt a Botka-árnyékkormány névsora
Botka László; Molnár Gyula

A határbontási ígéretekbe belezavarodva Botka László úgy döntött, hogy árnyékkormányt alakít augusztus végére. Lesz benne politikus, szakértő és civil – csupa tehetséges és csinos ember. A PestiSrácok összeállította Botka árnyékkormányát.

Miniszterelnök: Botka László.

Ez csak a kívülállók számára természetes egy Botka-kormány esetében, az MSZP kreatív párt, bármikor előkerülhet egy jobb jelölt a naftalinból.

Miniszterelnök-helyettes (első): Molnár Gyula.

Az MSZP elnökének kulcsszerepe lesz a Botka-kabinetben. Neki kell észrevétlenné tennie a párt jelenlétét a kormányban. Megjegyzés: legyen mellette mindig valaki felhangosított mobillal, hogy ha szavazni kell, előkeríthessék a jelentéktelenségből.

Miniszterelnök-helyettes (második): Gálvölgyi János.

Kitűnő parodista és hangutánzó, a kormányfőt annak rekedtsége, mélytengeri cápa-vadászata vagy rosszkedve esetén nagyszerűen helyettesítheti. A posztra predesztinálja páratlan Benny Hill videó-gyűjteménye is, ez bármikor felhasználható a feszültebb költségvetési vitákban.

Hadügyi- és tengerészeti miniszter: Szanyi Tibor.

A Kapitány kandidatúrája magától értetődik. Azonban a haditengerészeti kérdések mellett ért a szárazföldi hadviseléshez is: közismert egyik katonapolitikai előadása Háry János átkaroló hadműveleteiről, amelyet piros papír huszárcsákóban vezényelt le az MSZP egyik majálisán. Élvezi a NATO bizalmát, a brüsszeli központban elismert szaktekintélye a célzóvíz hasznosításának.

Külügyminiszter: Ujhelyi István.

Rendes szegedi gyerek, miniszterelnöki haver. Az Európa Parlamentben páratlan tapasztalatokat szerzett a Soros-megrendelések gördülékeny teljesítésében. Bármikor felhívhatja Juncker vagy Merkel is, ha gondjai támadnának a független magyar külpolitika kialakításában.

Pénzügyminiszter: Czeglédy Csaba.

A hárommilliárdos adócsalással bizonyította pénzügyi tehetségét, a közokirat-hamisítással kreativitását. Problémát jelenthet, hogy 2018-ban várhatóan még előzetes letartóztatásban lesz. Ez esetben Simon Gábor, az MSZP Országos Tanácsának korábbi elnöke lép ideiglenesen a helyébe. Amennyiben az ellene hozott pénzmosási és költségvetési csalási vádak is bizonyítást nyernek, megfontolandó Hagyó Miklós kinevezése.

Belügyminiszter: Kunhalmi Ágnes.

Sokak oktatási miniszternek javasolták, de mivel ahhoz legalább annyira ért, mint a belügyhöz, Botka László szerint feszült arcszerkezetét e tárcánál jobban hasznosíthatja. A szakértelem nem fogja zavarni közigazgatási kérdésekben sem, a rendőrség altiszti karának szimpátiáját pedig már elnyerte mosolygós sajtótájékoztatóival.

Igazságügyi miniszter: H. Ahmed.

Kiemelkedő nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik, szaktekintély az idegenrendészeti eljárásokban. Élvezi az Amnesty International és a Helsinki Bizottság támogatását. Állampolgársága megszerzéséig a Bárándy és Társai Ügyvédi Iroda helyettesíti, erre el kell különíteni az adott évi költségvetés szociális kiadási keretének 95 százalékát.

Oktatási- és ifjúságügyi miniszter: Pityinger László.

Kiemelkedő nyelvújító, neves zenész, az ifjúság bálványa. Megkérdőjelezhetetlen szaktekintélye a tudatmódosító szereknek. Ilyen irányú elfoglaltságai esetén helyettesítheti Juhász Péter is, akire a miniszterelnök számít a mezőgazdasági tárca kender- és nádsípügyi államtitkárságán is.

Mezőgazdasági- és kulturális miniszter: Soma Mamagésa.

A két tárca összevonását a költséghatékonyság teszi szükségessé. A mezőgazdasági részt a neves vegán celeb semmi perc alatt letudja, az összes lábasjószág fel lesz áldozva egy monumentális megújulási fesztiválon. Az országos gabonaégetési szertartáson a miniszter, spirituális tanító és író, életszemléleti tanácsadó, énekesnő és előadóművész előadja „A férfi egy romlott répafej, aki nem eszik kabócát” című balladáját.

Sportminiszter: Berki Krisztián.

Természetesen nem az olimpiai bajnok tornász, a szakértelem megzavarná a tárca dinamikus működését. Berki „Herevasaltató” Krisztiánt közismertsége mellett a pozícióra predesztinálja komoly Rolex gyűjteménye is. A közös hobbi jó pont a kormányfő szemében.

Gyurcsány-ügyi miniszter: Kálmán Olga.

Nagyszerűen tudja fegyelmezni az ex-miniszterelnököt. Ez igen fontos akkor is, ha a Demokratikus Koalíciót bevonják a kormányba, akkor is, ha nem. Ráadásul, ha Gyurcsány helyett Vona Gábor jön, Kálmán Olga őt is jól kezeli. Ideológia nem gátolja a szakmaiságban.

Kormányszóvivő: Sas József.

Legyen egy értelmes hang is a kormányban… Forrás:

matet.pestisracok.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.