Vélemény

Blogstar: Halottról jót semmit?

Blogstar: Halottról jót semmit?

2017. január 18., szerda
Blogstar: Halottról jót semmit?
14846813929778116_original

Megvolt a temetés. Ki tudja, miért, a gyászhír valahogy megrekedt. Ifj. Komócsin Mihályt még tavaly karácsony körül magához szólította a Teremtő, de a széles nyilvánosság számára csak a temetés után derült ki: meghalt.

Szomorú ez. Vajon miért nem lehetett közzétenni a hírt: 91 éves korában elhunyt Komócsin elvtárs a rendíthetetlen, aki nem is tudta, milyen nagy ember volt. Kellett volna mellé némi önéletrajzi elemekkel tarkított megemlékezés a Délmagyarban, gyászhuszárok vidám, tarka menete a Kárász utcán. Szomorúszemű, vitriolos tekintetű volt ÁVÓ-sok felvonulása sárga műbőr kabátban. Ugyanúgy, mint amikor a rendszerváltás évében tették az Anna-kút melletti buszmegállónál. No de így agyonhallgatni ezt a mérhetetlen csapást! Szegeden lehallgattunk egy

párbeszédet

éppen az Anna-kút mellett:

Nem szerette az Úristen, ezért hagyta élni ilyen sokáig Misit!

Ne mondj ilyet Rozi! Úgy tudom, megtért!

Megtért ám a 94 négyzetméteres lakásába Erzsi! Az egy tanácsi lakás volt, még kilencvenben vette meg az övéitől lakáscserével.

Tudom, a nyugdíjazása után. Jól jött az a 20 ezer 200 forintos nyugdíjához akkor!

Most mit sír a szád? Ő volt a megyei párttitkár.

Pol-Pot megyei, mi? Emlékszem a Komócsin-kunkorra!

Milyen kunkorra?

Tudod, amikor véletlenül a hétvégi háza érintésével épült meg a szőregi gázvezeték.

Várj csak! Nézz ide milyen levelem van! 1960. július 19-én írta meg a mi Misink.

Emlékszem, akkor ő volt az MSZMP szegedi városi bizottságának első titkára.

Ő hát! Figyelj, olvasom:

Kedves Aczél Elvtárs! Amikor legutóbb Szegeden járt, kérte, hogy küldjünk Önnek fényképeket Kalló Flórián színész ellenforradalmi ténykedéséről.

Állj! Nem Kaló?

Dehogynem. Olvasom tovább:

Kívánságát teljesítve mellékelünk néhány felvételt. – Bár a felvételek homályosak, ennek ellenére nevezett tisztán felismerhető. A felvételek 1956. október 28-án délután a Klauzál téren lezajlott ellenforradalmi tüntetést örökítették meg, ahol Kalló Flórián a Kossuth szobor talapzatára felállva szavalta el a „Talpra magyar”-t és „ruszkik haza” jelszóval izzította az ellenforradalmi hangulatot.

(Forrás: ÁBTL V-150384 számú dosszié) Ez 25-én volt Én is ott voltam. Mindegy, mószerolt a fickó. Jó hogy van mellette forrás is, mert ezek még most is képesek lennének lecsukatni.

Kik? Szerinted még most is itt vannak?

Hülyéskedsz? Ki a tanácselnök?

Talán polgármester.

Frászt. Ezek ugyanazok.

Jó, de akkor sem illik Mihályról ilyeneket mondanunk. Halottról jót, vagy semmit.

Rossz a fordítás, Rozi. Eredetileg így hangzik: Halottról csak az igazat. Forrás:

ezatuti.blogstar.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.