Vélemény

Magyar Hírlap: bukhat Botka - Molnár, Hiller és Mesterházy a favoritok az MSZP-ben

Magyar Hírlap: bukhat Botka - Molnár, Hiller és Mesterházy a favoritok az MSZP-ben

2016. június 11., szombat
Magyar Hírlap: bukhat Botka - Molnár, Hiller és Mesterházy a favoritok az MSZP-ben
Tóbiás József

Az elnök Molnár Gyula, a választmányi elnök Hiller István, a frakcióvezető Mesterházy Attila – a Magyar Hírlap forrásai szerint ők lehetnek az új vezetők az MSZP-ben.

Ma jelölőgyűlést tartanak a pártban, a zártkörű rendezvényen bemutatkoznak a június 25-i tisztújítás hivatalos elnökjelöltjei –

Molnár

,

Harangozó Tamás

,

Tóbiás József

,

Szanyi Tibor

– és a választmányi elnökjelöltek,

Hiller

és

Botka László

- írja a

Magyar Hírlap

. Tóbiás esélyeit már leírták a pártban, a dunaújvárosi időközi választási fiaskó és az utána kialakult elnökség és helyi csoport huzavonája nagyon rossz előjel a tisztújítás előtt. A jelenlegi elnök viszont a „pártelit” hőzöngése ellenére a mezei párttagokban bízik. Molnárt tartják a legesélyesebb indulónak, de sokak szerint a kampányban Harangozó javított legtöbbet az imázsán, az uniós képviselő Szanyiról pedig az a vélemény, hogy Brüsszelből nem tudná irányítani a pártot. Nagyon fontos pozíció a választmányi elnöké is, hiszen a „belső pártparlament” dönt a szövetségi politikáról, a választási pártlistáról és a miniszterelnök-jelölt személyéről is. Emellett a politikai stratégiának is itt kellene elkészülnie. Hiller – aki a legnagyobb megyék támogatását tudja maga mögött – egy csütörtöki háttérbeszélgetésen azt mondta, az elmúlt időszakban nem volt semmilyen stratégia, a választmány csupán az elnökség döntéseire bólintott rá. Azért indul a posztért, hogy ezen változtasson, és becsatornázza a párthoz a velük szimpatizáló értelmiségi kört, amely szakmailag tud segíteni a kormányzási felkészülésben.

Mesterházy

tegnap a közmédiának adott nyilatkozataiban kiállt Hiller megválasztása mellett. A pártelnökséggel kapcsolatban kifejtette, Szanyi szerinte a jelenleginél keményebb kommunikációra lenne alkalmas, Molnár pedig polgármesterként bizonyított. Mesterházy nyilatkozata nem meglepő, korábban megírtuk, neki az az érdeke, hogy ne frakciótag legyen a pártelnök, így térhetne legkönnyebben vissza a képviselőcsoport élére. Úgy tudjuk, a tisztújítás után, az őszi parlamenti üléskezdet előtt frakcióelnöki csere következhet. Ha Tóbiás veszít, Mesterházy vagy az egyik bizalmasa lehet az új frakcióvezető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.