Vélemény

Szeged, ahogy szeretjük?

Szeged, ahogy szeretjük?

2015. május 9., szombat
Szeged, ahogy szeretjük?

Tovatűnő kampányígéretek, szocialista matematika, pártpolitikai színezetű beavatkozás az óvodák életébe – Szeged jelene három tételben.

I. Mennyi víz folyik még le a Tiszán?

Önkormányzati választási kampány, 2014. július–október

Botka László (MSZP), Szeged polgármestere 2002 óta sokadik alkalommal:

„Megépítjük a déli Tisza-hidat; intermodális tömegközlekedési csomóponttal váltjuk ki a Mars téri buszpályaudvart; és törlesztjük a város legrégebbi adósságát: új, modern fedett uszodát létesítünk.”

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése, 2015. május 8.

A baloldali többségű közgyűlés módosítja a pályázati tervcsomagot, átcsoportosítja a fejlesztésekre szánt forrásokat. Se híre, se hamva a harmadik Tisza-híd építésének, az intermodális tömegközlekedési csomópont előkészítésére szánt költségvetési forrásokat más célokhoz rendelik. A mindent elsöprő lendülettel beharangozott beruházások csúsznak, ki tudja, meddig. Az új uszodával kapcsolatban is síri csönd – a szegedieknek be kell érniük a régi, elavult, zsúfolt sportuszoda nagymedencéjének állítólagos gépészeti felújításával. És azzal a baloldali ígérettel, hogy „Szeged egy tervezett beruházásáról sem mond le”...

II. Meddig tart a takarékoskodás?

2014. december–2015. február

Botka László (MSZP) polgármester:

„Megszüntetjük az önkormányzati céges pazarlást, éves szinten 500 millió forinttal csökkentjük a gazdasági társaságok támogatását.”

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése, 2015. május 8.

Három százszázalékos önkormányzati tulajdonú gazdasági társaság, az SZKT, az IH és a Sport és Fürdők Kft. 68 millió forint plusztámogatást kap – nem egészen másfél hónappal a „takarékos, pontos, szakmailag megalapozott” üzleti tervek elfogadását követően. Már ezt megelőzően 20-40 százalékkal emelték az igazgatók fizetését, egy-másfél hónapnyi munka után, majd komoly prémiumot is kilátásba helyeztek a jelek szerint „jól seprő új seprűk” számára...

III. Mi fán terem a pártkatona?

2010–2014

Botka László (MSZP) polgármester:

„A Fidesz-Jobbik mutyikoalíció haverokat, párttársakat, pártkatonákat ültetett cégvezetői, igazgatói székekbe. Nekünk, demokratáknak csak a szakmai hozzáértés lehet az egyetlen szempontunk.”

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése, 2015. május 8.

Botka László (MSZP) polgármester vezényletével a baloldali többségű közgyűlés (MSZP–Együtt–DK-mutyikoalíció?) Szeged Megyei Jogú Város Óvodák Igazgatósága igazgatójává nevezi ki Bartáné Tóth Mária Magdolnát, aki 2002 és 2010 között az MSZP–SZDSZ-frakciószövetség, pontosabban az azóta megszűnt SZDSZ önkormányzati képviselőjeként ült a torony alatt. Akaratukat tűzzel-vassal átviszik annak ellenére, hogy mind a nevelőtestület, mind az alkalmazotti közösség egyértelműen az eddigi igazgató, a minden szempontból támadhatatlan, feladatát kifogástalanul ellátó Rákosné Szilágyi Éva mellett tette le voksát. Az óvodák számos munkatársa foglal helyet a díszterem karzatán. Kulturált tapssal jutalmazzák azokat a felszólalókat, akik rámutatnak: elképesztően antidemokratikus, hogy a kettős mércét alkalmazó baloldal figyelmen kívül hagyja a szakma álláspontját. Megelégelve aztán a cinizmust, „Nem igaz!” – kiabálnak rá Kozma József szocialista matematikusra, aki a tényekkel szemben azt állítja, az egyik szakmai testületben a korábbi SZDSZ-es képviselőnő szerzett többséget.

Az ellenzéki hiába sorakoztatja érveit

, a pulpituson ülők előbb jót mosolyognak, majd a polgármester leteremti a civileket, hogy ne zavarják a közgyűlés rendjét...

Szeged, ahogy szeretjük...

A politikában az idő nem állja ki az ellentmondások próbáját? Szeged, ahogy szeretjük? KLIKK: http://szegedma.hu/?p=536036

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 9.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.