Vélemény

Ásotthalmi botrány – mi van az igazolásokkal?

Ásotthalmi botrány – mi van az igazolásokkal?

2011. november 14., hétfő
Ásotthalmi botrány – mi van az igazolásokkal?

Felfordult a gyomrom. De most komolyan, van-e fociszerető ember, aki nem így érez, mikor eljut hozzá a hír, hogy a megyei első osztály csúcsrangadóján, amire közel 500 ember ment ki Ásotthalomra, elmaradt a meccs, mert a hazai gárda igazolásai eltűntek, majd az igazolásokat a mérkőzés kezdetének időpontja után két órával megtalálták egy benzinkút mellett.

Egy idős házaspár lelt rá a kék színű mappára az ásotthalmi bekötőút mellett. Elképzelem, ahogy Marika néni Pista bácsival autózik az országúton, és egyszer csak felkiált az asszony: „Apus, az ott nem egy pakli igazolás az út szélén?” Komolyan mondom, ez normális?! Van ez? Így? Pedig akár hiszik, akár nem: a hivatalos verzió ez. Marikáék ráakadtak az igazolásokra, és bevitték a mórahalmi rendőrségre, ahol egy órával azelőtt még nem is akartak foglalkozni az üggyel, mondván: az igazolások nem minősülnek okiratnak. Aztán ez a rendőrőrs felhívja az ásotthalmiakat – akik jobb híján épp vacsoráznak az elmaradt mérkőzés után –, hogy megvan a dokumentum. Hoppá! Na, most ki vitt el mit? Mert ugye a szabály szerint amelyik csapat nem tud kiállni, az bukta a meccset. Ez tiszta sor, orvosi igazolás nélkül egy bíró sem vezényel. Na de a papírok megkerültek, úgyhogy nem elhagyták azokat, hanem valaki szándékosan eltette - de ki? Kinek volt érdeke az igazolásokat „stoppolni”, hogy a mérkőzés ne kezdődjön meg? És ha mindez szándékos, miért volt érdeke bárkinek is, hogy megtalálják később az út mentén (egy benzinkútnál) a kis mappát? Mert most felvilágosítjuk olvasóinkat: az igazolások egy kék mappában vannak, ami akkora, mint egy kis füzet, amit ha az ásotthalmi erdők mentén kidobunk egy kocsiból… Nagyon büdös ez az ügy, és akinek része van benne, az nem tudja, hogy ez a szag mennyire ráül a megyei labdarúgásra. Akinek része van benne, szégyellje magát! (Nincs nekünk bajunk épp elég!? )

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.