Sokféle tarhonyát ettem már, de hétvégén a Tápéi Tarhonya Fesztiválon a kördös tarhonyára is sort kerítettem. Említett étel annak ellenére, hogy ízesítésében magyaros, Bogyó guru vegetáriánus főztje. Füstölt tofu és kecskesajt helyettesíti benne a húst, ami persze a régió férfi gyomrait nem igazán vigasztalta. Így aztán várható volt, hogy a zsűri sem fogja nagyra értékelni. Én férfiasan bevallom, nagyon ízlett, és a paprika színében ezerszer szebben tündökölt a kördös, mint némelyik díjnyertes. Mert azt minden magyar ember tudja, a bogrács rubinvörös színe a paprikától és bográcsba adagolásának másodpercre pontos időzítésétől függ. A fesztivál egyébként jó volt, már amennyit a tarhonya és sör fogyasztása mellett láttam. Voltak népdal és nóta énekesek, hastáncos lány, (na azt éppen láttam), gyerek táncosok és táncdalénekesek. A hangulatra nem lehetett panasz. Ami engem zavart, hogy a csapatoktól független látogatók nem igazán jutottak tarhonyához, mert a kitelepített büfé pacalt árult. Talán lehetett volna egy bográccsal oda is főzni. Tápéi Tarhonya Fesztivál 2009. augusztus 8.