Vélemény

Függetlenség

Függetlenség

2008. július 29., kedd
Függetlenség

Az ő segítségükkel lehet a választások előtt megetetni az agymosott, elbutított néppel, hogy az országban vagy az adott településen minden a legnagyobb rendben van, hogy azt ne mondjam: nagy a jólét.

Nagyon úgy néz ki, hogy valóban negyedik hatalmi ág lett a médiából. Végérvényesen és visszavonhatatlanul. Csak kis hazánkban - már-már természetes módon - ez sem úgy működik, ahogyan kellene. Ellenőrző funkció? Ugyan már! Undorító együttműködés a hatalommal? Hát persze! Azt még a kormány legádázabb ellenségeinek is el kell ismerniük: nevezett társaság - gerinctelen médiamunkásaik hathatós támogatásával - valahogy mindig úgy tudja alakítani a közbeszédet, hogy a számára kényelmetlen témák merő véletlenségből háttérbe szoruljanak. S eközben ők csinálhatják tovább amit tudnak, amihez értenek: lopnak, csalnak, hazudnak. Itt van például a XII. kerületi turulszobor ügye. Ameddig a turulról beszélünk, addig sem esik szó másról. Ameddig lehetőség van egy jó kis balhét provokálni a szobornál, addig ezzel lesz tele minden lap címoldala, s addig a gazemberek csendben azt csinálnak megint, amit akarnak. Az elvbarát média pedig gátlástalanul kiszolgálja őket. Országosan és helyi szinten is. Szegeden is. Nincsenek tényfeltáró, elemző cikkek, a fontos pozíciókban zsíros fizetésekért pöffeszkednek a megbízható káderek. Akik fontosabbnak tartják, hogy nyáron naponta hányszor állunk be a tus alá, minthogy utánajárnának a tényleges pénzügyi-gazdasági helyzetnek, a beígért programok megvalósításának, a lehetséges jövőképnek. Az ő segítségükkel lehet a választások előtt megetetni az agymosott, elbutított néppel, hogy az országban vagy az adott településen minden a legnagyobb rendben van, hogy azt ne mondjam: nagy a jólét. Aztán, ha valaki mégis odáig merészkedik, hogy megírja az igazságot, arra nyomban rásütik az alávaló ellenzékiség bélyegét! Jobb esetben. Rosszabb esetben kiderül róla, hogy náci, irredenta, antiszemita, satöbbi. De még véletlenül sem független, hiszen igazán független újságírók csak a baloldalon teremnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.